Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie mimo  iż wiem że chcecie dobrze,ale te wasze wiadomosci nic nie dadza a szkoda.Dziennikarz-to taka istota ,która szuka sensacji a nie  przedstawia jeden temat na kilka sposobów.

Opublikowano
51 minut temu, zetorki12 napisał:

Jak nie przebadane ? Widziałeś kiedy jakieś sztuki bez papierka z pieczątką weterynarza ?

A tak przy okazji @Yoda , to przypadkiem nie Twój "kuzyn" ?

nie kuzyn ale umie czytać i rozumieć co czyta 

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, RU68 napisał:

bmA tak nawiasem bo wróciłem z Czech tam w radiu niema innego tematu niż polska wołowina i żywność 

Pan Babis już o to zadba żeby nam zrobić reklamę. Oficjalnie ma 50 k ha. Nieoficjalne koło 80. Kiedyś kupowałem kombajn na jednej z jego farm to zarządca trochę nam poopowiadal. Do Spindlerowy młyn jedzisz czy wschodnią część Sudetów?  Możesz wstawić więcej zdjęć tej suszarni ? Ja planuje coś postawić ale nie pod qq bo bym tylko populacje dzików powiększył...szukam inspiracji na tanio i dobrze  :)

Edytowane przez Taurus83
Opublikowano
1 godzinę temu, michalcium napisał:

Ja korzystam z kafejki internetowej 😄😄😄

jakbyś choć raz był w kafejce to znałbyś zasady chyba że taka kafejka jak weterynarz od leżaków 

Opublikowano
3 minuty temu, RU68 napisał:

nie kuzyn ale umie czytać i rozumieć co czyta 

Jeszcze w pisaniu ta zasada by była przydatna . :ph34r:

Opublikowano
2 minuty temu, Taurus83 napisał:

Pan Babis już o to zadba żeby nam zrobić reklamę. Oficjalnie ma 50 k ha. Nieoficjalne koło 80. Kiedyś kupowałem kombajn na jednej z jego farm to zarządca trochę nam poopowiadal. Do Spindlerowy młyn jedzisz czy wschodnią część Sudetów?  Możesz wstawić więcej zdjęć tej suszarni ? Ja planuje coś postawić ale nie pod qq bo bym tylko populacje dzików powiększył...szukam inspiracji na tanio i dobrze  :)

jesienią po zakończeniu sezonu drzwi są zaspawane punktowo  bo  w środku jest ceramika żaroodporna nietolerująca wilgoci a dojście jest dla postronnych  a lepiej zapobiegać niż leczyć a teraz nie będę szlifować i znowu spawać . ale jak pisałem rura 1,8m x 4,5  ścianka 20 mm wyłożona ceramiką żaroodporną 1400 *C (nic innego nie wytrzyma  rozgrzewa się do żółtego  )   na drzwiach materiał podobny do tego z promów kosmicznych czerwony a ledwo ciepły. wymiennik rury w kształcie U 18m +9m komin wszystko w podwójnym kanale  koszt około 70 000  ale spłacone już 10 razy  jesieniom przypomnij to wyślę zdjęcia wnętrza  

Opublikowano
44 minuty temu, PRIMO napisał:

A gdzie jest pewność że to mięso jest akurat z Polski? 

Również może pochodzić z Niemiec, Francji lub GB a tylko Polski kierowca TIRa miał to przywieść do Wiednia. 

Nie ośmieszaj się... ^_^

41 minut temu, soltys48 napisał:

po ki grzyb Ci to wiedzieć??Wg mnie Polskie i trzeba to nagłośnić

Wiesz on myśli że to jest wina Polskiego przewoźnika i PL załadowcy że Austriacy na rozładunku po podłodze targali te mięso xD dlatego chce sobie tłumaczyć że mięso z niemiec czy francji.

Ale jak słusznie zauważyłeś to nie ma znaczenia skąd pochodzi mięso, bo chodzi tylko i wyłącznie o Austriaka który złamał zasady higieny. A mądry Polak przewoźnik na szczęście zrobił zdjęcia aby Autstriackie cwaniaczki nie stwierdziły na drugi dzień że Polak przywiózł brudne mięso i to jest wina Polaka albo Ubojni.

On nic nie ogarnia, ja nie wiem gdzie się chowają tacy ludzie jak PRIMO...

39 minut temu, mirro napisał:

Już widzę jak ktoś napisze że to w Polsce załadowano w ten sposób to mięso, czyli na podłodze. I taki pójdzie przekaz. 

Mamy na szczęście dowód, to Polak który był kierowcą tego auta zrobił zdjęcia są dokumenty z załadunku więc mogą cmoknąć nas w tr.

Austriacy niedopilnowani zasad higieny i to trzeba konsumentom przekazać.

Opublikowano

RU68

a co myslisz o takich suszarniach ?

 

Opublikowano
17 minut temu, zetorki12 napisał:

Jeszcze w pisaniu ta zasada by była przydatna . :ph34r:

aj tam znalazł się prof. Miodek i Bralczyk w jednym (nie ujmuję tym Panom) ale cenzurując innych samemu trzeba być nieskazitelnym  

Opublikowano (edytowane)
14 minut temu, ozzborn napisał:

RU68

a co myslisz o takich suszarniach ?

 

Kolego jest temat o suszarniach....

A co ma RU68 myśleć jak on ma koszta suszenia 4 razy niższe niż ta porcjowa z YT.

Idźcie do tematu o suszarniach bo tam się zbiera te informacje.

Edytowane przez damianzbr
Opublikowano
7 minut temu, ozzborn napisał:

RU68

a co myslisz o takich suszarniach ?

 

generyk Pedrotti  przewoźna z nazwy bo jak drut ma ponad 4 m wysokości  a temu ciągnikowi napędzającemu nie wróżę długiego życia plewy zatkają chłodnicę i po zabawie jest niby silnik ale jednosilnikowe wszyscy przeklinają a i ocynk nie wytrzymuje w QQ może być nierdzewka lub ocynk powlekany ale nie goły. I ten naciąg pasa zasypowego  jak syfu naleci akurat powód do pożaru  

Opublikowano
2 godziny temu, RU68 napisał:

w środku wszystko zabudowane - ocieplone 

IMG_20190206_150805.jpg

Przepraszam bo nie jestem w temacie... Ale czy to ten obiekt narciarski w Czechach... Widać kulturka śniegu mnóstwo - Podają też drinki? 

  • Haha 1
Opublikowano
3 godziny temu, RU68 napisał:

ale jestem a może byłem konsumentem wołowiny  i nie po to płacę rocznie kupę podatku z działalności żeby żreć nieprzebadane mięso  

jesteście dziecinni- szanujący się producent karmy dla zwierząt nigdy nie przerobi leżaka  nawet dla hien w zoo do mięsa  dołączają  zaświadczenie pochodzenia mięsa  i na pewno nie tego pochodzenia a jakbyś widzał specyfikację dla marchwi do zoo to powiesz że śą stknięci -lepsza niż do markety tylko może być krzywa 

Czy wy jesteście tak naiwni że karma dla psów zawiera mięso? Tego nawet do kiełbas małodają

Opublikowano
1 godzinę temu, damianzbr napisał:

Nie ośmieszaj się... ^_^

Wiesz on myśli że to jest wina Polskiego przewoźnika i PL załadowcy że Austriacy na rozładunku po podłodze targali te mięso xD dlatego chce sobie tłumaczyć że mięso z niemiec czy francji.

Ale jak słusznie zauważyłeś to nie ma znaczenia skąd pochodzi mięso, bo chodzi tylko i wyłącznie o Austriaka który złamał zasady higieny. A mądry Polak przewoźnik na szczęście zrobił zdjęcia aby Autstriackie cwaniaczki nie stwierdziły na drugi dzień że Polak przywiózł brudne mięso i to jest wina Polaka albo Ubojni.

On nic nie ogarnia, ja nie wiem gdzie się chowają tacy ludzie jak PRIMO...

Mamy na szczęście dowód, to Polak który był kierowcą tego auta zrobił zdjęcia są dokumenty z załadunku więc mogą cmoknąć nas w tr.

Austriacy niedopilnowani zasad higieny i to trzeba konsumentom przekazać.

🖕

Opublikowano

To niech napisze z sensem czy tak nie mogło być a nie będzie po mnie jechał ja po skudnym psie. 

@soltys48 w niektórych tematach ma rację ale jest za bardzo chamski. 

Opublikowano

Ciekawe ile czasu jeszcze będzie trwała olewka polskiego rządu względem AgroUnii czyli polskiego rolnika i konsumenta . Dziś był protest a nawet media polskie o tym nie wspomniały

Opublikowano (edytowane)

@soltys48

Ndiech ci będzie ale z nim ciężko się dogadać. 😞

@tomaszmab żeby to był Polski rząd to tych protestów/manifestacji rolniczych by nie było. 

Edytowane przez PRIMO
Opublikowano

3 minuty temu, tomaszmab napisał:

Ciekawe ile czasu jeszcze będzie trwała olewka polskiego rządu względem AgroUnii czyli polskiego rolnika i konsumenta . Dziś był protest a nawet media polskie o tym nie wspomniały

Eee jak nie wspomniały przecież coś tam mówili

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

    • Przez lukasz2347
      Czy wie ktoś gdzie na necie można znaleźć arkusze z tej olimpiady z odpowiedziami????
    • Gość Profil usunięty
      Przez Gość Profil usunięty
      Witam wszystkie Panie i Panów będących w związkach małżeńskich i nie tylko, w końcu nikt nam tu nie będzie wytykał co robimy w tematach dla Panien i Kawalerów, tu możemy swobodnie pisać o wszystkim i o niczym. Zachęcam do pisania.
    • Przez KarolinaNowicka
      Centralne Targi Rolnicze 2017 + IV Forum Sektora Wołowiny
      Kto się wybiera??? 

      Podobno są dofinansowania do autokarów, ktoś coś wie?
      Pozdrawiam!
    • Przez danielhaker
      W związku z prośbą użytkowników założyłem ten temat. Tu możemy rozmawiać o wszystkim i o niczym, aby nie zaśmiecać tematu "ceny mleka"
       
    • Przez ciszu
      Witam serdecznie,
       
      Zwracam się do Was z prośbą, ze względu na wysoką rozbieżność i dezinformacje co do śladu wodnego dla wyprodukowania kg mięsa wołowego. 
      Proszę Was o potwierdzenie  czy prawdą jest, aby wytworzyć kg wołowiny należy zużyć w całym procesie produkcyjnym aż 21 829 razem (szara, niebieska, zielona)?
×
×
  • Dodaj nową pozycję...
v