Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
52 minuty temu, radekz200 napisał:

Ja tez narazie posprzedawałem co miałem sprzedać 😛 pedro cielaki rosną 😛

Daj Boże rosły jak największe coś się tak uczepił 😋 trefny towar masz, a za trefny towar to widzisz nawet w reportażu jak się płaci heh 

Ja cały czas kombinuję czy pchać się w te opasy, z jałówkami niestety może być problem w okresie letnim. Ale kasa ta sama co za byka, zje połowę tego co byk i jeszcze cielak swój zostanie

Opublikowano
3 godziny temu, bobienko napisał:

I od kiedy to u nas mięso z krowy eksportują?

No właśnie ... Przecież wiadomo że te najlepsze mięso z 12 letnich krów zostaje u nas ... A później zajadamy się pysznymi hamburgerami w mcdonald-zie i kfc 😛

a pourazowe czyli te jak oni to nazwali "leżaki" idą w puszki jako mielonka turystyczna i w parówki 

Opublikowano
3 minuty temu, Rolnik7343 napisał:

No właśnie ... Przecież wiadomo że te najlepsze mięso z 12 letnich krów zostaje u nas ... A później zajadamy się pysznymi hamburgerami w mcdonald-zie i kfc 😛

a pourazowe czyli te jak oni to nazwali "leżaki" idą w puszki jako mielonka turystyczna i w parówki 

NIe powielaj głupot

do tych jadłodajni idzie w miarę dobre mięso

  • Like 1
Opublikowano
19 minut temu, soltys48 napisał:

NIe powielaj głupot

do tych jadłodajni idzie w miarę dobre mięso

Przecież w Hiszpanii była afera se że do McD  szło mięso ze zwrotów ze sklepów.  Dobrze to ono jest nafaszerowane żeby nic ci nie było. 

Sprawdźcie sobie do kogo należy tvn i kto tam zasiada w radzie nadzorczej. Odpowiedź nasówa się sama...w innych krajach to co niby robią z takimi sztukami ? Do krematorium oddają? 

Dzisiaj byłem u powiatowego lek. Wet. I się dowiedziałem że najbliższa ubojnia ma się zamknąć. Dokładnie  Buków pod Świdnicą. Zadzwoniłem z ciekawości i powiedzieli że w poniedziałek mają zadecydować.  Muszę się dowiedzieć z jakiego powodu...

Opublikowano

wina tvp że to pokazuje + jeszcze muszą "ubarwić" tą "historie" swoimi sposobami ;)
jak rzucać setkami złoty żeby weterynarz raczył przyjechać i uśpić a później jeszcze cie bakutil skasuje to ja dziękuje ... lepiej to sprzedać za kilka stów ... n

  • Haha 1
Opublikowano

jestem ciekawy kiedy się "wezmą" za kurczaki ... tam to dopiero chemia idzie 5-6 tygodni i kurczaki 2 kilowe wyjezdzają .... w maszach antybiotyki we wodzie antybiotyki tyle tylko szybko rosły i nie chorowały ...

Opublikowano
10 godzin temu, ozzborn napisał:

a do jarka sami dzwonią i proszą zeby choc troche im sprzedał ...

Kolego podałem numer mozesz zadzwonic i spytac jaki towar jest poszukiwany i jaki płaci wmiare na dzien dzisiejszy a nie pier**l..sz glupoty ze czytac sie nie chce.

Opublikowano
10 godzin temu, Rolnik7343 napisał:

jestem ciekawy kiedy się "wezmą" za kurczaki ... tam to dopiero chemia idzie 5-6 tygodni i kurczaki 2 kilowe wyjezdzają .... w maszach antybiotyki we wodzie antybiotyki tyle tylko szybko rosły i nie chorowały ...

Przecież wszyscy tak hodują kurczaki także trzeba będzie coś innego wymyśleć...czy ktoś jrszcze pamięta o jajkach z Holandii? Minęło półtora roku już od tego czasu tej afery.  Z tą z Polską wołowina może być podobnie...ale jak widziałem podniecenie pani w śniadaniówce tvn jak zapowiadała materiał to od razu mi się przypomniały urodziny führera w lesie i afera na 2 tygodnie na cały świat...co akurat zbiegło się się nieudolnością  pisu przy ustawie o IPN.  Tskze wcale bym się zdziwił gdyby się okazało że ue zniosła jakieś cła na wołowinę z usa lub coś w tym stylu...chyba sienkiewicz mial rację mówiąc że Polska istnieje tylko teoretycznie...na papierze 

Opublikowano

ceny juz spadły ostro porównując ostatnie 2-3 miechy

Opublikowano (edytowane)
20 minut temu, JarekBazydlo napisał:

A ten dalej to samo... człowieku pisałeś to pare razy. Na dobrych sztukach nie ma takich strasznych spadkow nawet patrzac na 2 miesiace

Nie straszna to ile ?to jak z końcu tam piszesz że cena wzrosła o 20 groszy A tu że spadki są ale nie straszne

Edytowane przez Gość
Opublikowano

a ja wiem ze spadki są na wszystkich klasach

Opublikowano

Proponowałbym nie srac żarem. Uspokoi się to pewnie niedługo a nerwowi pewnie już dzwonią po zakładach żeby sprzedać bo cena ma spaść i tak sami się nakrecaja.

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

    • Przez lukasz2347
      Czy wie ktoś gdzie na necie można znaleźć arkusze z tej olimpiady z odpowiedziami????
    • Gość Profil usunięty
      Przez Gość Profil usunięty
      Witam wszystkie Panie i Panów będących w związkach małżeńskich i nie tylko, w końcu nikt nam tu nie będzie wytykał co robimy w tematach dla Panien i Kawalerów, tu możemy swobodnie pisać o wszystkim i o niczym. Zachęcam do pisania.
    • Przez KarolinaNowicka
      Centralne Targi Rolnicze 2017 + IV Forum Sektora Wołowiny
      Kto się wybiera??? 

      Podobno są dofinansowania do autokarów, ktoś coś wie?
      Pozdrawiam!
    • Przez danielhaker
      W związku z prośbą użytkowników założyłem ten temat. Tu możemy rozmawiać o wszystkim i o niczym, aby nie zaśmiecać tematu "ceny mleka"
       
    • Przez ciszu
      Witam serdecznie,
       
      Zwracam się do Was z prośbą, ze względu na wysoką rozbieżność i dezinformacje co do śladu wodnego dla wyprodukowania kg mięsa wołowego. 
      Proszę Was o potwierdzenie  czy prawdą jest, aby wytworzyć kg wołowiny należy zużyć w całym procesie produkcyjnym aż 21 829 razem (szara, niebieska, zielona)?
×
×
  • Dodaj nową pozycję...
v