Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
52 minuty temu, radekz200 napisał:

Ja tez narazie posprzedawałem co miałem sprzedać 😛 pedro cielaki rosną 😛

Daj Boże rosły jak największe coś się tak uczepił 😋 trefny towar masz, a za trefny towar to widzisz nawet w reportażu jak się płaci heh 

Ja cały czas kombinuję czy pchać się w te opasy, z jałówkami niestety może być problem w okresie letnim. Ale kasa ta sama co za byka, zje połowę tego co byk i jeszcze cielak swój zostanie

Opublikowano
3 godziny temu, bobienko napisał:

I od kiedy to u nas mięso z krowy eksportują?

No właśnie ... Przecież wiadomo że te najlepsze mięso z 12 letnich krów zostaje u nas ... A później zajadamy się pysznymi hamburgerami w mcdonald-zie i kfc 😛

a pourazowe czyli te jak oni to nazwali "leżaki" idą w puszki jako mielonka turystyczna i w parówki 

Opublikowano
3 minuty temu, Rolnik7343 napisał:

No właśnie ... Przecież wiadomo że te najlepsze mięso z 12 letnich krów zostaje u nas ... A później zajadamy się pysznymi hamburgerami w mcdonald-zie i kfc 😛

a pourazowe czyli te jak oni to nazwali "leżaki" idą w puszki jako mielonka turystyczna i w parówki 

NIe powielaj głupot

do tych jadłodajni idzie w miarę dobre mięso

• Like 1
Opublikowano
19 minut temu, soltys48 napisał:

NIe powielaj głupot

do tych jadłodajni idzie w miarę dobre mięso

Przecież w Hiszpanii była afera se że do McD  szło mięso ze zwrotów ze sklepów.  Dobrze to ono jest nafaszerowane żeby nic ci nie było. 

Sprawdźcie sobie do kogo należy tvn i kto tam zasiada w radzie nadzorczej. Odpowiedź nasówa się sama...w innych krajach to co niby robią z takimi sztukami ? Do krematorium oddają? 

Dzisiaj byłem u powiatowego lek. Wet. I się dowiedziałem że najbliższa ubojnia ma się zamknąć. Dokładnie  Buków pod Świdnicą. Zadzwoniłem z ciekawości i powiedzieli że w poniedziałek mają zadecydować.  Muszę się dowiedzieć z jakiego powodu...

Opublikowano

wina tvp że to pokazuje + jeszcze muszą "ubarwić" tą "historie" swoimi sposobami ;)
jak rzucać setkami złoty żeby weterynarz raczył przyjechać i uśpić a później jeszcze cie bakutil skasuje to ja dziękuje ... lepiej to sprzedać za kilka stów ... n

• Haha 1
Opublikowano

jestem ciekawy kiedy się "wezmą" za kurczaki ... tam to dopiero chemia idzie 5-6 tygodni i kurczaki 2 kilowe wyjezdzają .... w maszach antybiotyki we wodzie antybiotyki tyle tylko szybko rosły i nie chorowały ...

Opublikowano
10 godzin temu, ozzborn napisał:

a do jarka sami dzwonią i proszą zeby choc troche im sprzedał ...

Kolego podałem numer mozesz zadzwonic i spytac jaki towar jest poszukiwany i jaki płaci wmiare na dzien dzisiejszy a nie pier**l..sz glupoty ze czytac sie nie chce.

Opublikowano
10 godzin temu, Rolnik7343 napisał:

jestem ciekawy kiedy się "wezmą" za kurczaki ... tam to dopiero chemia idzie 5-6 tygodni i kurczaki 2 kilowe wyjezdzają .... w maszach antybiotyki we wodzie antybiotyki tyle tylko szybko rosły i nie chorowały ...

Przecież wszyscy tak hodują kurczaki także trzeba będzie coś innego wymyśleć...czy ktoś jrszcze pamięta o jajkach z Holandii? Minęło półtora roku już od tego czasu tej afery.  Z tą z Polską wołowina może być podobnie...ale jak widziałem podniecenie pani w śniadaniówce tvn jak zapowiadała materiał to od razu mi się przypomniały urodziny führera w lesie i afera na 2 tygodnie na cały świat...co akurat zbiegło się się nieudolnością  pisu przy ustawie o IPN.  Tskze wcale bym się zdziwił gdyby się okazało że ue zniosła jakieś cła na wołowinę z usa lub coś w tym stylu...chyba sienkiewicz mial rację mówiąc że Polska istnieje tylko teoretycznie...na papierze 

Opublikowano

ceny juz spadły ostro porównując ostatnie 2-3 miechy

Opublikowano (edytowane)
20 minut temu, JarekBazydlo napisał:

A ten dalej to samo... człowieku pisałeś to pare razy. Na dobrych sztukach nie ma takich strasznych spadkow nawet patrzac na 2 miesiace

Nie straszna to ile ?to jak z końcu tam piszesz że cena wzrosła o 20 groszy A tu że spadki są ale nie straszne

Edytowane przez Gość
Opublikowano

a ja wiem ze spadki są na wszystkich klasach

Opublikowano

Proponowałbym nie srac żarem. Uspokoi się to pewnie niedługo a nerwowi pewnie już dzwonią po zakładach żeby sprzedać bo cena ma spaść i tak sami się nakrecaja.