Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Lewactwo i bambinizm od dawna się szerzy. 25 lat temu praca rzeznika wedliniarza była doceniana i szanowana rolnika także. Dziś jesteśmy zabujcami szkodnikami dla przyrody i klimatu. Markety piękne opakowania wesoła muzyka i mało kto trybi kto to wyprodukował kto zabił zwierzęta na kotlety kto wychodowal warzywa i owoce to mało istotne. Jest gotowy pasnik i pasuje 

Opublikowano

A ja tam może dociagne do końca swoich dni jedząc dalej swoje wedzonki wieprzowe ,kiełbaski wolowe i żeby była odmiana to i eko drób zawsze się uchoduje. Nie mam zamiaru wmawiać sobie że jakaś breja roślinna to mięso .Ale świat się zmienił dziś szybciej się lituja nad zwierzętami rzeznymi niż drugim człowiekiem. 

Opublikowano

Przyznać się od jakich zakładów lub pośredników macie faktury nigdy nie opłacone ???

Opublikowano

Nie sprzedaje się golodupcom. Wolę 10gr mniej ale kasa na drugi dzień lub do tygodnia. Czasami zajezdzaja jacyś nowi żeby cos kupić to mówię proszę bardzo ważymy u mnie i gotówka i jakoś wtedy nie bardzo im się bydło podoba...

• Like 1
Opublikowano

Cenowo groszowe sprawy ale tak jak Debrzyna mówi jeśli przemarznięta to lipa w kilka dni błoto. Mi przemarzły w ostatnie mrozy dwie skrzyniopalety wczoraj trochę puściło i dziś już mięciutkie się robi. Ja płace po 10 gr i przywożę co 2 tygodnie 2-3 tony idzie na bieżąco jako dodatek. 

Opublikowano
Dnia 9.01.2021 o 17:29, HF86 napisał:

Lewactwo i bambinizm od dawna się szerzy. 25 lat temu praca rzeznika wedliniarza była doceniana i szanowana rolnika także. Dziś jesteśmy zabujcami szkodnikami dla przyrody i klimatu. Markety piękne opakowania wesoła muzyka i mało kto trybi kto to wyprodukował kto zabił zwierzęta na kotlety kto wychodowal warzywa i owoce to mało istotne. Jest gotowy pasnik i pasuje 

Teraz to robale trzeba spożywać nie mięso Unia dopuściła już .

Od suszonych robaków po "cudowne jagody" – UE otwiera się na niekonwencjonalną żywność .

Suszonych larw mącznika młynarka, może utorować drogę do zatwierdzenia w całej UE innych owadzich produktów, takich jak hamburgery ze świerszczy, powiedział Derrien.

Opublikowano

Setki małych larw czyli małych dzieci maczniaka na burgera. Toc to szok i bestjalstwo. A tu setki burgerow z jednego starego byka.tak to lewakom trzeba tłumaczyć 😆

Opublikowano (edytowane)

Chłopaki mam do przerobienia część stodoły pod byki, zapole o wymiarach 5x7. Na szerokości czyli tych 7 metrach był by stół paszowy podwyższony względem podłoża powiedzmy o jakieś 60 cm natomiast na 5 m gdzie teraz jest ściana, trzeba by ją wywalić i zrobić wjazd do obornika. Zrobię wrota z profila powiedzmy 40x30 i blacha trapezowa. Teraz kwestia jak je zabezpieczyć od środka, żeby mi byki nie wyszły razem z tymi drzwiami. DomyśIam sie ze jakaś krata z rur tylko o jakiej wysokosci i co ile rura?  co przed stołem paszowym rury ewentualnie bariery drogowe czy drabiny skośne?  i ile w takim kojcu moge upchnąć sztuk do wagi ciężkiej? 

Edytowane przez Karollorak93
Opublikowano

Byk w cenie to przeróbki stodół idą na całego 🙆‍♂️

Opublikowano

Zanim urosną to byki znowu po 12 za wbca będą i aby wyjść na zero to rury na złom będzie trzeba oddać 😉

Opublikowano

dobry

podajecie może opasą koncentraty?? jak tak to jakich firm? myślę nad hendrix kopas 30%białka  to za 2250zł/t przy zakupie tony, sanbull clasic przy zakupie tony 2070zł/t i to lepsze mi się wydaje cenowo. co myślicie o lnb taurus? z tych 3 myślę nad sano lub lnb bo ten kopas ma mało białka ;/