Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
8 minut temu, debrzyna napisał:

Za późno zrobiony ,to wiem Ale przecież nie jest nic wart

na sciółke w sam raz

Opublikowano
51 minut temu, debrzyna napisał:

Za późno zrobiony ,to wiem Ale przecież nie jest nic wart

Chyba żadne normy nie przewidują rej fazy zbioru. Przejrzałem kilka książek i niestety tylko żyto w fazie kłoszenia.

Opublikowano
1 godzinę temu, ozzborn napisał:

mogli rozwijac sie z głowa i za swoje to by teraz nie szukali winnego, chcieli sie szybko dorobic, nabrali miliony kredytów a teraz po drogach jeżdzą i szukaja jelenia który im kredyty umoży ...  to jest Polska tutaj nie wolno inwestowac milionów w rolnictwo bo to samobójstwo ...

jak nieraz mówie ze dana maszyna kosztujaca 300 tys warta jest realnie 100 tys to sie ze mnie smieją, a teraz ci postepowi co sie ze mnie smieją po drogach jeżdzą bo nie dają rady ...

Rozwijać się da w tym kraju żeby nie było to początkiem końca hodowli bydła przez takie durnoty , bo już wiele państw żąda wyjaśnień .

https://finanse.wp.pl/mieso-chorych-krow-moglo-trafic-do-kebabow-dziennikarze-pokazali-film-z-ubojni-z-ukrytej-kamery-6342763462977665a

Opublikowano
2 godziny temu, gadzet napisał:

Ja też nigdzie nie napisałem że nic nie zostaje i też jestem zdania że każdy ma inne koszty i warunki więc nie wiem czemu się do mnie przyczepiłeś A to że ja koszt produkcji liczę po kosztach rynkowych substytutów potrzebnych do uzyskania produktu koncowego to chyba moja prywatna sprawa.

Spokojnie nie nerwuj się tak😉do nikogo się nie przyczepiłe to tylko rozmowa i każdy ma inne argumenty .Ale zobacz że  Ty pierwszy skomentowałeś moją wypowiedź

Opublikowano
1 godzinę temu, debrzyna napisał:

Już znalazłem odpowiedz na półce z książkami 

GPS.jpg

Co to za książka?

19 minut temu, Ursus932 napisał:

Spokojnie nie nerwuj się tak😉do nikogo się nie przyczepiłe to tylko rozmowa i każdy ma inne argumenty .Ale zobacz że  Ty pierwszy skomentowałeś moją wypowiedź

Dobra luz koniec tematu. 

Opublikowano
2 godziny temu, debrzyna napisał:

@ozzbornA to z jakiejś tabeli wziąłeś czy z własnych obliczeń

akurat to z życia wziete

Opublikowano
2 godziny temu, debrzyna napisał:

A ona nie ma czasem powiązania z firma Mipol z Moszczanicy Wyżnej 

nie zarażajcie sie Panowie tymi firmami :)

Opublikowano

cos tam zipie jeszcze a doswiadczenie mam bo kilka razy sprzedałem im bydło za kasą jeździsz i sie prosisz teraz podobno mają faktoring ale tylko dla pośrednikow a byki wybijają sie tak że smiech ;D ładny okrągły mieszaniec potrafił sie na 47 % wybić od tego czasu nie zobaczyli juz mojego bydła :)

Opublikowano
12 minut temu, debrzyna napisał:

Z życia to lepiej co innego brać a nie wartości pokarmowe 😊

zrobiłem kiedys za pózno kiszonke z żyta to powiem ci ze drogo mnie ta słoma wyszła :D wszystko poszło na sciółke ....

Opublikowano
2 minuty temu, debrzyna napisał:

A bez proszenia to ile trza czekać 

30 dni pisali na fv 

Opublikowano

trzeba ponaglac wyslij pismo upominawcze do zapłaty bo jak będziesz dzwonił to nic to nie da bo Cie będą przekierowywac. A jak Ci sie wybiło bydło ? dużo oddałeś ? jesteś z Małopolski ?

Opublikowano

tak jak mówie dzwońcie ze macie bydło ale niech zapłacą za tamto moze cos sie ruszy ogólnie chyba ich ten ubój koszerny dobił bo nie wiem czy tak ubijaja wkoncu. A jak z wybiciem ? tam tak patroszą ogon świeczka tłuszcz około nerkowy elektryczny nóż do łoju i kila uciekaja :D