Skocz do zawartości

[Ursus C-330] Zestawy naprawcze.

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Ja 3 lata temu robiłem remont mojej, zakładałem wszystko URSUS, czyli tuleje tłoki pierścienie korbowody, panewki niestety nie pamiętam czy dostałem oryginalne, na pewno nominalne są. Głowica po regeneracji oczywisncie moja oryginalna do tego olej superolF i płyn w układzie chłodzenia. teraz zapala bez problemu.

Opublikowano

Jakbyś potrzebował porządnego wału to posiadam oryginalny wał ze starych zapasów, nigdy nie montowany w silniku

Opublikowano

Ja 3 lata temu robiłem remont mojej, zakładałem wszystko URSUS, czyli tuleje tłoki pierścienie korbowody, panewki niestety nie pamiętam czy dostałem oryginalne, na pewno nominalne są. Głowica po regeneracji oczywisncie moja oryginalna do tego olej superolF i płyn w układzie chłodzenia. teraz zapala bez problemu.

Panewki nominalne?  to nowy wał kupowałeś? 

Opublikowano

Co do panewek Bimet to się zgodzimy że dobre, ale zestawy Premium Chełmno to już tak sobie.

Co do zestawów Waryńskiego, z naszej strony możemy powiedzieć że przez te kilka lat jak nimi handlujemy, na gwarancji/reklamacji nie wróciła ANI JEDNA SZTUKA!

24miesiące gwarancji.

Oj panowie nie wiedzą o czym mówię napisałem premium plus a nie premium.Ten zestaw plus zawiera tłok gorzycki tuleja Krotoszyn i pierścienie z primy.Zestawy Chełmno premium oraz Waryńskiego to nie wiadomo jakiej produkcji są Tłoki bo tuleja idzie ta sama mahle Krotoszyn.Daje link do zestawu http://allegro.pl/zestaw-naprawczy-c-330-premium-plus-chelmno-i5742614201.html

Opublikowano (edytowane)

Loteria, zależy jak trafisz, całą robote to robi dobre dotarcie te 40mtg conajmniej, jak ktoś puści na dzień i mysli ze jest dotarty to trochę nieporozumienie chyba

Edytowane przez patrykc330
Opublikowano

Właśnie z tymi zestawami to jak się trafi. Umnie w zeszłym roku założyłem Mahle po 190 za dziurę ale miał też Prime po 240 .mówił ze to jeden z lepszych zestawów na rynku a czy to prawda to diabeł wie chociaż 3 lata temu robiłem kapitalny remont teścia trzydziestki bo po prostu stanęła na sworzniach w tłokach to też ma zestawy mahle to mi proponował zestawy po 400 za komplet

Opublikowano

Ja kładłem mahle znajomemu 5lat temu dotarty i lata na razie bez zarzutu. Osobiście jak będę robił swoją kupie na pewno premium plus chełmińskie, teraz w c 360 kładłem premium chełmińskie ile pochodzą się okaże bo jeszcze nie odpalany ;) Tych niby "oryginałów" ursusa pochodzenia niewiadomego wcale nie brałem pod uwagę bo nie mam dobrej opinii o produktach z logiem waryński/ursus. 

Opublikowano

dzięki panowie za rady, dość drogie te zestawy premium plus ale nie zaryzykuję, mam jeszcze pytanie odnośnie wtryskiwaczy znajomi zaciekawił mnie tematem końcówek od starego VW 1.6td podobno pasują i dużo lepiej się sprawują, wie ktoś może coś w tym temacie, jutro zmierzę ciśnienie oleju na ciepłym silniku to zobaczę czy wał zostaje, mam jeszcze problem z głowica jest pęknięta pomiedzy zaworami i też nie wiem czy brać regenerowaną czy nową, teraz to wszystko tak robią że nie ma pewności czy będzie dobrze :(

Opublikowano

dzięki panowie za rady, dość drogie te zestawy premium plus ale nie zaryzykuję, mam jeszcze pytanie odnośnie wtryskiwaczy znajomi zaciekawił mnie tematem końcówek od starego VW 1.6td podobno pasują i dużo lepiej się sprawują, wie ktoś może coś w tym temacie, jutro zmierzę ciśnienie oleju na ciepłym silniku to zobaczę czy wał zostaje, mam jeszcze problem z głowica jest pęknięta pomiedzy zaworami i też nie wiem czy brać regenerowaną czy nową, teraz to wszystko tak robią że nie ma pewności czy będzie dobrze :(

Jak już to wez nowa z ale nie te najtansze bo to loteria jak z regeneracja. Jak bys mial swoja cala to lepiej dac do zrobienia ale jak peknieta to lepsza nowa.
Opublikowano

Jak już to wez nowa z ale nie te najtansze bo to loteria jak z regeneracja. Jak bys mial swoja cala to lepiej dac do zrobienia ale jak peknieta to lepsza nowa.

Też tak myślę, i kupię nową, w tej chwili kupuję części które będą mi potrzebne na pewno wiec zestaw naprawczy, głowica, uszczelki prawdopodobnie klawiatura nowa bo ta już trochę wyklepana, chłodnica i filtr powietrza również do wymiany, jutro zrobię wtryski dzisiaj przyszły mi końcówki Bosch z VW 1.6TD a w sobotę będę sprawdzał ciśnienie oleju i pompę paliwa.

Opublikowano

Daj znac jak wyjdzie z tymi koncowkami wtryskow. Znajomy mowil ze kladl kiedys koncowki z poloneza z silnikiem rovera bo oryginalnych nie mogl dostac ale jak to sie sprawdzalo niewiem.

Opublikowano (edytowane)

Wszystkie zestawy jeden pies jak sie dobrze ze wszystkimi zasadami zrobi to będzie chodził następne 20 lat

Nigdy w zyciu!!!!!!!

Co do wtrysków BOSCH-a

https://www.youtube.com/watch?v=HXF5hALSizQ

wtryski w mojej c-330

Co do zestawów zakładałem wiele.Na razie bez zarzutu i nie idzie olej do góry u Chełmno Premium i Waryński , a najładniej pracuje silnik na Zestawach PRIMA Łódż.Silnik u kolegi bardzo ładnie pali i mocny, oleju nie bierze.

Odradzam MAHLE Krotoszyn

https://www.youtube.com/watch?v=FAyNUsANu7s

a tak chodzi po kapitalce na zestawach Chełmno Premium https://www.youtube.com/watch?v=n0pT6CFD04Q

Edytowane przez KULAWA_KOZA
Opublikowano

Ludzie,  firma MAHLE Krotoszyn produkuje części do rolnictwa, do samochodów itd. od wielu lat i mają w tym bardzo duże doświadczenie.

Rzucając plotkę, że te części do niczego się nie nadają jest co najmniej nie fair.  Zwłaszcza że niektórzy nawet nie mieli z nimi styczności. Tylko nazwa im źle wygląda.

Żałosne.

Opublikowano

Miałem u siebie zestaw THM i wytrzymał zaledwie 5 lat i jedna tuleje "przeżarło". Ciągnik zalany płynem!!! Także uważam że szkoda czasu i pieniędzy na ten szajs.

Opublikowano

Orientujecie się kto produkuje tuleje i tłoki dla tych zestawów Waryński Ursus??? Przymierzam się do wymiany i nie wiem czy szukać ten niby oryginał Ursusa jak pewnie siedzi tam i tak tuleja Mahle (jak w większości)