Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Za  tyle to sprzedaj . Niedługo dopłacać trzeba będzie żeby ktoś zabrał ... :D

Opublikowano
4 godziny temu, zetorki12 napisał:

Za  tyle to sprzedaj . Niedługo dopłacać trzeba będzie żeby ktoś zabrał ... :D

jak będzie tyle słomy co rok temu to pieczarkarnie połkną i to co teraz leży w stertach.Wszystko zależy jakie lato będzie.

Przed chwilą, soltys48 napisał:

słoma pszenna do paszowozu

germańskiego nie Znasz??🤔

ja w podstawówce jeszcze goworił pa russkij  hehe,A potem już nie zdążyłem języków się nauczyć w takim stopniu żeby znać takie fachowe pojęcia jak weisenstroch 

Przed chwilą, soltys48 napisał:

słoma pszenna do paszowozu

germańskiego nie Znasz??🤔

ooo to muszę do germanii zataszczyć.pod dachem leży jeszcze ponad 100 szt.

Opublikowano

poduczałem się parę lat temu jak trochę pracowałem w Niemczech ,ale to tylko ok pół roku.I sporo już się zapomniało.Latem odwiedził mnie potomek Niemca ,który mieszkał kiedyś w miejscu gdzie ja teraz i jakoś się dogadywaliśmy,tylko trochę ręce bolały hehe

Opublikowano

i ja tak samo.Po robocie słownik w łapę i do nauki słówek, które się słyszało,żeby się dogadać na drugi raz.W podstawówce miałem rosyjski ,w zawodówce to samo ,w technikum niemiecki ,a na studiach angielski.Nie było szans żeby się nauczyć dobrze nowych języków ,a po latach i ruskiego niewiele pamiętam.

Ale jak to mówią "język wroga trzeba znać" hehe

Opublikowano

Ja w gimnazjum mialem angielski a baba co nas uczyla angielskiego byla z Bialorusi i a na psa po angielsku mowila "sobaka"😃

Ja w gimnazjum mialem angielski a baba co nas uczyla angielskiego byla z Bialorusi i a na psa po angielsku mowila "sobaka"😃

• Haha 1
Opublikowano

dzień dobry. czy może ktoś z użytkowników tego forum jest z okolic tomaszowa lubelskiego, zamościa, chciałbym uzyskać informacje na temat nowo powstałej firmy do produkcji peletu w zatylu obok lubyczy królewskiej,  to znaczy firma już była ale zmienił się właściciel(poprzedni po roku działania zbankrutował i ponoć siedzi), czy może ktoś tam w tym roku sprzedawał słomę jeśli tak to jaka jest cena i czy firma jest wypłacalna,?

Opublikowano

U nas podpalają stogi ,już kilka spalili,będziecie mieli zbyt,coniektórzy zaczynaja podbno ubezpieczać od podpalenia ,ale czy to możliwe ,wedug mnie duże ryzyko do ubezpieczalni

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez globus512
      Najnowsze wpisy z cenami słomy w 2014 roku dostępne tu: http://www.agrofoto.pl/forum/topic/72480-ceny-slomy-2014/page__view__getlastpost
      Archiwalna dyskusja o cenach w poprzednich latach do przeczytania tu: http://www.agrofoto.pl/forum/topic/5866-ceny-slomy/

Zna ktoś jakąś firmę która skupuje siano i płaci jakoś rozsądnie? woj. dolnośląskie
    • Przez mlodyhef
      Dyskusja o cenach słomy w 2013 roku do przeczytania tu: http://www.agrofoto.pl/forum/topic/72479-ceny-slomy-2013/
      Ceny słomy we wcześniejszych latach do przeczytania tu: http://www.agrofoto.pl/forum/topic/5866-ceny-slomy/

Pany po ile u was teraz chodzi słoma w belach 120/120? Ile za sztukę lub za tonę?
    • Przez Misza9191
      Mam problem z odrzutnikiem słomy w bizonie. Przesuwa się ciągle w jedną stronę mimo że jest bardzo dobrze dokrecony 
    • Przez Borekk17
      kupię kombajn forsthritt e512 z sieczkarnia do słomy  tylko województwo dolnośląskie
    • Przez Fugeo
      Cześć
      W tym roku chcę okryć część słomy trzymanej pod chmurką flizem. Chciałbym okryć około 300 balotów o wymiarze 120x120. Belki układane 4-3-2-1.
      Jakiego wymiaru flizu potrzebowałbym do okrycia tylu balotów i jaki byłby to koszt? Zależy mi na tym aby fliz był na kilka lat a nie po lepszym mocniejszym wietrze nic by z niego nie zostało.
  • Dodaj nową pozycję...
v