Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam przy ilościach całosamochodowych saletra 1260 zł brutto tona , a mocznik police gruba granula 1630 zł brutto tona przy ilości 5 ton oferta z NAPENY Szamotuły co o tym sądzicie ?? Pani zaznaczyła że musi być przedpłata 

Opublikowano
10 godzin temu, Adam86 napisał:

Wczoraj przywieziona saletra, kierowca mówił że w nocy ładowali pociąg a dopiero o 7 zaczęli auta a czekało ich 6. Moja mimo 220km od Puław była jeszcze ciepła przy rozładunku. Kierowca mówił że idzie prosto z produkcji bo nie mają nic na placu

Na eksport pchają i jak jest taki popyt to raczej na obniżki niema szans

Opublikowano
Dnia 6.01.2019 o 11:25, czareczek85 napisał:

Ja tam jestem w takiej sytuacji że mocznika  mam pod kukurydzę z tamtego roku. Sól potasowa część z zapasu mi zostało bo była suszaale tu cena niewielka różnica A tego najwięcej stosuje bo takie mam wyniki badań gleby. A z fosforu to mogę w tym roku zejść bo rok w rok średnio 200kg/ha fosforanu dawałem. Więc tylko saletre import kupię na zboża ozime bo sporo tańsza. I to najpilniejsze  A reszta to mi lotto. Sianokiszonki zapas na 1.5 roku to samo kiszonka z kukurydzy. Więc Ci co handlują nawozami aby nie obudzili się z ręką w nocniku. Tym bardziej że już wpłynął wniosek ws zakupów nawozów przez rolników bezpośrednio w firmach należących do skarbu państwa z pominięciem siatki złodziejskiej tj dealerskiej. 

Właśnie zajedziemy traktorami furmankami,wózkami na świnie do Tarnowa i Puław dwa razy do roku a wtedy jak bedzie duża kolejka to ci wszyscy urzędnicy zejdą wydawać nawóz i moment wszystko pójdzie tylko muszą wydłużyć załadunek na 24/h. Dealerzy pójdą z torbami.!!!!

Opublikowano
9 godzin temu, leo10 napisał:

Witam przy ilościach całosamochodowych saletra 1260 zł brutto tona , a mocznik police gruba granula 1630 zł brutto tona przy ilości 5 ton oferta z NAPENY Szamotuły co o tym sądzicie ?? Pani zaznaczyła że musi być przedpłata 

Odezwij sie do mnie na priv, jesli interesuja Cie ilości całosamochodowe. 

Opublikowano
49 minut temu, bizonlukaszZ056 napisał:

To mało trochę w mojej wiosce na składzie maja tanio ale transport 100 km to drogo wyniesie

Potrzeba mi jeszcze 2tony saletry i 1.5 tony saletrosanu też worek

Opublikowano
Dnia 10.01.2019 o 15:43, aron napisał:

RSM 32 cena 1050 brutto centrum Łódzkiego, Agrolok 1073 brutto. Jakie ceny u Was?

U kogo taka cena na rsm?

Opublikowano

king12 napisał:

Byłem dziś w sklepie na małym zadupiu niedaleko Tomaszowa Lubelskiego pytam o cenę saletry 1490 polifoska8 1920 haha i jeszcze mówią ze bedzie drozej hehe 

😱😱😱 złota saletra?

Opublikowano
2 godziny temu, king12 napisał:

Byłem dziś w sklepie na małym zadupiu niedaleko Tomaszowa Lubelskiego pytam o cenę saletry 1490 polifoska8 1920 haha i jeszcze mówią ze bedzie drozej hehe 

O k.rwa 

2 godziny temu, aron napisał:

Agroskład Ujazd 

Dzięki . Też czasami handluje z nimi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez MarcinC360
      Jak w temacie,ja mam dylemat co zastosować w wiosennym nawożeniu azotowym- czy saletrę czy mocznik.Saletra ma 32% azotu w czystym skaładniku na 100kg a mocznik 46%.Co wybrać?Co lepsze będzie dla zbóż??Czy mocznik nie wymaga czasem zmieszania z glebą?
    • Przez rafal116
      witam chciałbym się zapytać który nawóz pod żyto do zasilenia wczesną wiosną będzie lepszy. Chciałbym go wysiać 150kg/h i do tego jakiś nawóz azotowy do uzupełnienia azotu.
    • Przez kubatedi
      Cześć  Forumowicze
      Mam jedno pytanko do was drodzy koledzy :-) Co sądzicie żeby dać na żyto ozime w marcu odmiana ( Dańkowskie diamnet ) 100kg polifoski 6+100kg salmagu to wymieszać a na drugą dawkę 150 kg saletrzaku  ? Oraz jeszcze jedno pytanko polećcie mi jakąś dobra mieszaninę środków na owo żyto a mianowicie chodzi mi o jakiś herbicyd do poprawy jesiennego zabiegu gdzie zastosowany był boxer  800 ec do tego jakiś  fungicyd  także antywylegacz i chciałbym  odrazu tam dodać nawozy dolistne Jakie środki polecacie do takiej mieszaniny żeby przyniosły super efekt Dzięki za każdą propozycje i trzymajcie się ciepło
      Narazicho
    • Przez livebird
      Orientuje się ktoś czy można mieszać Saletrzak 27 z saletrosanem 26?
    • Przez kubatedi
      Tak jak w tytule jaki nawóz bardziej polecacie ?
  • Dodaj nową pozycję...
v