Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
19 godzin temu, thor1984 napisał:

W warzywniaku znajoma mówiła, że wycofują się z Irgi a w to miejsce Catania. Szkoda bo ta Irga była dobra. 

Dobra to może do jedzenia ale nie do urodzaju,rodzi się prawie najgorzej ze wszystkich odmian.

Opublikowano
Dnia 28.12.2019 o 09:49, darekspire90 napisał:

Jaki region kraju? Masz jeszcze jakieś odmiany?

Południe.Ziemniak rewelacja pod względem plenności i chorób, nie czernieje po ugotowaniu i nie gnije.Ma mase pozytywnych opini na internecie.Duzy plus za wysoki plon.Pod krzakiem od groma.Bardzo smaczny.

Dnia 27.12.2019 o 20:43, soltys48 napisał:

@Azor07jednym słowem, za***ista

krótko i na temat.

Opublikowano
2 godziny temu, KULAWA_KOZA napisał:

zależy jak długo będziesz gotował 🙃xDi ile soli władujesz xDi ile masła po odcedzeniu władujesz po utuczeniu ich 🙃

Rozumiem ale same z siebie po ugotowaniu ? i czy się nie rozpadują podczas gotowania ?

Opublikowano
22 minuty temu, KULAWA_KOZA napisał:

nie rozpadują, coś ale Satina , tylko smak inny bo satina słodka

Dzięki, zastanowię się bo zamówiłem już queen anne na rok 2020 ale może spróbuję jeszcze tego :)

Opublikowano
2 godziny temu, Karol2121 napisał:

Dzięki, zastanowię się bo zamówiłem już queen anne na rok 2020 ale może spróbuję jeszcze tego :)

Miałem na próbę qween anne, plon niski w smaku taka sobie.Taka podłużna.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Rolnik276
      Czy stosowanie 3 oprysków naraz mogło spowodować uszkodzenie naci ziemniaczanej? Opryski stosowane razem: Amertil, Econom oraz Kristalon zielony. Ziemniaki trochę przyżółkły. Czy to zaszkodziło, i czy się odbudują? Prosze o szybką odpowiedź .
    • Przez dzikijohn
      Panowie co za "...." wymyślił te przepisy odnośnie badań ziemniaków na eksport?? Przecież inne kraje takich obostrzeń nie mają... Jak to zwalczyć?
    • Przez prizmo24
      Witam
      Tak jak w temacie, mam zamiar powiększyć areał ziemniaków, a co za tym idzie rozglądam się za kombajnem. Jedyne ograniczenie to ciągnik. Niestety w c330 nie ma hydrauliki i zostaje tylko zetor 7711. Problem w szerokości opon, które nie będą się mieściły pomiędzy rzadkami. Myślałem nad Bolkiem. Bardzo prosiłbym o poradę odnośnie wyboru kombajnu.
    • Przez memek26
      kupię kombajn do ziemniaków za rozsądną cenę Karlik na 0,70 Ha 

• Przez mlekowy
      Witam wszystkich. Nie znalazłem tematu który opisywałby dokładnie ten problem dlatego zakładam nowy. I tu moje pytanie czy ktoś z Was zajmuje się bądź orientuje się jak wygląda przemysłowe obieranie ziemniaków (lub innych warzyw) i ich sprzedaż? Czy  jest zbyt na taki produkt? Czy będąc rolnikiem mogę założyć mini przetwórnie żeby móc to produkować i sprzedawać?  Z góry dziękuję za odpowiedzi, pozdrawiam.
  • Dodaj nową pozycję...
v