Skocz do zawartości
  • 0

Ceny pszenicy 2019

Pytanie

Opublikowano

Jakie będą ceny pszenicy w sezonie 2019? W jakich cenach jest zboże ozime w różnych regionach Polski? Z tego co pisaliście w poprzednim temacie o notowaniach pszenicy ceny rosną. Jak myście do kiedy będzie ten wzrost? Kiedy najlepiej sprzedać? Czy ubiegłoroczna susza tak mocno wpływa na ceny zbóż? Jakie są opinie rolników? Zapraszamy do dyskusji!

Dnia 31.12.2018 o 13:55, ZELKOW napisał:

właśnie co mi po 1000zł nawet za tone jak średnia koło 3t z ha pszenicy, lepiej niech pszenica będzie po 600zł ale te chociaż 6t niech się urodzi i będzie lepiej jak teraz, z mojego rejonu to już pewnie powyżej 800netto dają za paszówke

Kontynuacja tematu: 

• Like 3

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Opublikowano

Od Ciebie biorę przykład

20 godzin temu, pawel885 napisał:

Czemu śmiejecie się z ludzi sprzedających na worki? Kto jest większym debilem ten co sprzedał 10 ton w workach po 850 czy ten co sprzedał 5 tirów po 750? Sam kupujesz w workach i cicho siedzisz 

Dnia 7.04.2019 o 14:44, pawel885 napisał:

Jak to co? Jak ciągnik na polu to nie na skupie chyba nie? Jak kierowca w polu to nie na skupie xD Dlatego staszek kupuje zboże w niedzielę bo wszystkie passaty w kościele- ruch mały to i tanio na niedzielnych rynkach 

• 0
Opublikowano
15 godzin temu, staszek131415 napisał:

Teraz spijem śmietankę na świniach w końcu za tucznika już ponad tonępszenicy idzie kupić dla Was nadchodzą chude lata bo tonę zbieracie a 1200  tak nie będzie kosztować 😀

To jakie ty te tuczniki chowasz 150kg? O.o czyli miałem rację - rozprzedajesz po rodzinie bo ubojnia nie chce takiego starostwa 

• 0
Opublikowano

Ja fakturę wstawiłem jak koledzy się upominali Twój świniarz nie chciał Ci wystawić za Big Bag?

130 kg tucznik daje 850 pln czyli ponad tona pszenicy jakbyś nie miał kalkulatora ułatwiam Ci

• 0
Opublikowano
56 minut temu, staszek131415 napisał:

Ja fakturę wstawiłem jak koledzy się upominali Twój świniarz nie chciał Ci wystawić za Big Bag?

130 kg tucznik daje 850 pln czyli ponad tona pszenicy jakbyś nie miał kalkulatora ułatwiam Ci

Po co sie udzielasz pytam 20 raz. Jaki masz cel?  Ponawiam apel, jeżeli znacie stasia, to tysiak za tonę, jeżeli z nim handlujecie. Będzie uczciwie i dziad nie zarobi zbytnio. 

• Like 1
  • 0
Opublikowano
4 godziny temu, staszek131415 napisał:

W środę kupowałem 128 kg 700 zł.

• 0
Opublikowano

To pewnie ceny u cb niższe

3 godziny temu, JozB napisał:

Po co sie udzielasz pytam 20 raz. Jaki masz cel?  Ponawiam apel, jeżeli znacie stasia, to tysiak za tonę, jeżeli z nim handlujecie. Będzie uczciwie i dziad nie zarobi zbytnio. 

Aby ludzie znali aktualne ceny i nie dali się robić w balona od takich jak Ty nie rozumiesz po Polsku to niech Ci Pani w gimnazjum wytłumaczy jak sie strajki skończą

• 0
Opublikowano
5 godzin temu, JozB napisał:

EJ gnojku !! jak bym cię wziął na kolano to byś wiedział które południe dłuższe !! haha

• 0
Opublikowano (edytowane)

Nie dosć, że kretyn, to jeszcze gimnazjalistów chciałby brać na kolano... Pszenica konsumpcyjna okolice 820 zł netto.

Edytowane przez Gość
  • 0
Opublikowano
1 godzinę temu, pawel885 napisał:

W balona to ty chcesz ludzi robic, skoro cenniki na skupach 780-800 netto to po kiego grzyba piszesz że masz full po 700 brutto? 

Gdzie masz na skupach zboże po 780 -800  netto ja drożej jak po 750 brutto nie kupuję komu się nie podoba niech sprzeda sobie drożej na brak nie narzekam do żniw wystarczy

• 0
Opublikowano

Co za desperaci ci sprzedają to ja nie wiem ? To już nawet u mnie gdzie cena zazwyczaj najniższa można więcej dostać niż twoje 750

56 minut temu, staszek131415 napisał:

Gdzie masz na skupach zboże po 780 -800  netto ja drożej jak po 750 brutto nie kupuję komu się nie podoba niech sprzeda sobie drożej na brak nie narzekam do żniw wystarczy

• 0
Opublikowano
14 godzin temu, Tomek90 napisał:

Wyjdzie na to samo jak zapłacisz dla pracownika. 10t workowac? Szkoda kregosłupa bo dla nikogo nie idzie do młodości.

Kolego nie wszyscy tu są nygusami lub chorowici,jak ktoś ma tylko pole to z nudów poworkuje jak może zarobić

• 0
Opublikowano
27 minut temu, miwigos napisał:

Kolego nie wszyscy tu są nygusami lub chorowici,jak ktoś ma tylko pole to z nudów poworkuje jak może zarobić

Jak ktoś ma tylko pole to nie ma 10t. 

• 0
Opublikowano
3 godziny temu, ordynator napisał:

EJ gnojku !! jak bym cię wziął na kolano to byś wiedział które południe dłuższe !! haha

Tfuu. Na takie rzeczy z nieletnimi jest paragraf. 

Pszenica 800 brutto

• 0
Opublikowano (edytowane)
4 godziny temu, ordynator napisał:

Ordynatorek za gnojku to powinien być ban na zawsze . Zero kultury pewnie w patyku z swinkami hodowany. 

Edytowane przez Gość
  • 0
Opublikowano
15 godzin temu, staszek131415 napisał:

Gdzie masz na skupach zboże po 780 -800  netto

Zadzwoń na cedrob albo inne skupy płn mazowsze i zobaczysz gdzie..... Znam twoją taktykę,  handlujesz pod sklepem przy niedzieli jak każdego rura pali a kobita z dziećmi w kościele to wywozi taki parę worków z tobą po 700, i jak pisałeś ty zadowolony i on zadowolony :D a na grubsze dalsze zakupy podnajmujesz ordynatora Nysę 

• 0
Opublikowano (edytowane)

obawiam się że on z tych nie pijących bo nie da się go czytać ale że ma sztame z Y....m już od kilku dobrych lat tylko nick się zmienił  to inna sprawa.... alternatywne zyski z rolnictwa chłopy ciągną aż miło i takie trollowanie się nie skończy choćby jego teorie spełniły się w 100% to znajdzie inny czuły punkt odwiedzających i będzie sypał sól na rane . mądry ominie a głupi zaczepi i interes się kręci reklama reklama

Pszenżyto 725 skok o 35 pln w 2 tyg.

Pszenica kons. 780 ceny netto tu dyszka w góre

Edytowane przez BENNY82
Aktualizacja
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez center
      Czym pryskacie pszenice na miotełkę i chwasty żeby było tanio i przelecieć raz ??
    • Przez livebird
      Witam mam problem z jasnotą purpurową która zachwaściła mi strasznie pszenice ozimą na granicy pola 10-15 arów silnie zachwaszczonych tylko tym chwastem pytanie do was jakim śrdokiem porządnie ją zwlacze teraz i czy dam rady jeszcze teraz to zniszczyć (pszenica- pierwsze kolanko 2cm od węzła krzewienia). Pryskałem już Lancetem którego dałem chyba niską dawke bo miejscami chwasty nie wyglądają jakby siadły.
    • Przez DamianChuchro
      Czego to może być objawa. Zboże zaczyna żółknąć na końcach liści ? Za duża dawka oprysku dolistnego? Czy susza?

• Gość
      Przez Gość
      Witaj, dziś planuje zrobić zabieg T1 w pszenicy bez skracania. Planuje dać Mirage 450EC do tego siarczan magnezu, plonvit z zboża, Tytan i PLONVIT OPTY i powiedz mi czy nie za dużo odżywek ost padało z niedzieli na poniedziałek i czy dodać do tego jeszcze Duett Star 334 SE BASF ?
    • Przez Romek3249
      Witam, z uwagi na panującą suszę nie było możliwe wykonanie u mnie skracania w fazie BBCH 30-31 w pszenicy i pszenżycie, teraz przez weekend spadło 8mm, rośliny odżyły i powraca temat skracania, obecnie rośliny są w fazie 3 kolanka więc zaczął się wielki okres w którym nie powinno się stosować regulatorów wzrostu, pozostaje więc skracanie w fazie liścia flagowego, tylko jakimi środkami najlepiej to zrobić ? Myślałem o samym cerone w dawce 0,6-0,8, mieszance moddusa 0,2 i cerone 0,4, oraz o medaxie (max czy top ? nigdy nie stosowałem medaxu, jeżeli już to jakie dawki ?) Dodam że odmiany to Arkadia i Rotondo, w obu przypadkach nawożenie 160kg N. Ktoś z większym doświadczeniem coś poradzi ?
  • Dodaj nową pozycję...
v