Skocz do zawartości
  • 0

Ceny pszenicy 2019

Pytanie

Opublikowano

Jakie będą ceny pszenicy w sezonie 2019? W jakich cenach jest zboże ozime w różnych regionach Polski? Z tego co pisaliście w poprzednim temacie o notowaniach pszenicy ceny rosną. Jak myście do kiedy będzie ten wzrost? Kiedy najlepiej sprzedać? Czy ubiegłoroczna susza tak mocno wpływa na ceny zbóż? Jakie są opinie rolników? Zapraszamy do dyskusji!

Dnia 31.12.2018 o 13:55, ZELKOW napisał:

właśnie co mi po 1000zł nawet za tone jak średnia koło 3t z ha pszenicy, lepiej niech pszenica będzie po 600zł ale te chociaż 6t niech się urodzi i będzie lepiej jak teraz, z mojego rejonu to już pewnie powyżej 800netto dają za paszówke

Kontynuacja tematu: 

• Like 3

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Opublikowano

jaką tajemnicę , lokalny skup agro-skup 700 zł , wszędzie lokalne obdzwonilem typu Sako no to 680 tam może 690. dwa inne lokalne 660-680 tyle że problem z osbiorem samochodów dziś jutro bo młynu zamknięte i dopiero w następnym tygodniu , pisze jak jest na chyu mam ściemniać ?

• 0
Opublikowano
2 godziny temu, jahooo napisał:

Czyli zaczyna się problem z brakiem zboża i lekko ceny w górę

Nie  wiem gdzie tego zboża brakuje ale jak zacznie się teraz problem z ptasią grypą to się zrobi nieciekawie z cenami

21 godzin temu, galan99 napisał:

Będą ceny pszenicy w d*pie już dawno pisałem pierw ASF  zaraz będą kurczaki , tak nagle się pojawiła ptasia grypa w Lubelskim tylko w Polsce  padły indyki , padną kurniki .

https://www.mojarola.pl/ptasia-grypa-na-lubelszczyznie-z-powodu-choroby-padlo-juz-kilkanascie-tys-indykow/?fbclid=IwAR3MVMfHDYO2dK2BTARMDUySztDNT-wJFc9pojUsPyR8yQniuAEOaLWEoHg

Dokładnie ludzie przestaną drób kupować bo jest niebezpieczny dla ludzi ptasia grypa

• 0
Opublikowano

Jakie to pięknie prawdę powiedziane .

https://www.cenyrolnicze.pl/wiadomosci/asf/17941-zablokowac-rozwoj-hodowli-w-polsce-i-w-krotkim-czasie-doprowadzic-do-jej-wyeliminowania-przejezyczenie-ministra

Jeszcze cały czas pracujemy nad następnymi rozwiązaniami, które mają rzeczywiście skutecznie zablokować rozwój hodowli w Polsce i w krótkim czasie doprowadzić do jej wyeliminowania – wypalił na antenie TVP Info minister rolnictwa, Jan Krzysztof Ardanowski. Te słowa szefa resortu natychmiast zostały wychwycone przez jego przeciwników ze środowiska rolniczego, którzy zastanawiają się czy minister aby na pewno tylko się przejęzyczył.

• Thanks 1
  • 0
Opublikowano
2 minuty temu, hardkor113 napisał:

I co teraz wybija kazda kure,kazdego indyka nic nie bedzie mozna trzymac nawet kilka sztuk dla siebie.Jesli faktycznie to ten wirus to mi sie wydaje ze nie jest to do ogarniecia.

lekcje odrób !!! wecie

• 0
Opublikowano

Kuzyn wrócił z francuskiego Calais do Warszawy  w niecałe 8 godzin. Kumpel z historią rajdowca A8 tak go przewiózł . Kuzyn sam lubi depnąć ale na drogę powrotną z nim już się nie pisał. 

Wstępnie umówione pszenżyto na 620 brutto.

• 0
Opublikowano
3 godziny temu, Anetka1 napisał:

ładuj na furmankę zaprzęgaj kobyłe  i wio do Paryża

Spokojnie Anetka nie każdy ma furmankę i kobyłkę tak jak ty . Niektórzy używają bardziej nowoczesnych środków transportu.

3 godziny temu, Agrest napisał:

Kuzyn wrócił z francuskiego Calais do Warszawy  w niecałe 8 godzin. Kumpel z historią rajdowca A8 tak go przewiózł . Kuzyn sam lubi depnąć ale na drogę powrotną z nim już się nie pisał. 

Wstępnie umówione pszenżyto na 620 brutto.

Chcesz powiedzieć że przejechał prawie 1500 km że średnią prędkością prawie 200 km na godzinę ?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez center
      Czym pryskacie pszenice na miotełkę i chwasty żeby było tanio i przelecieć raz ??
    • Przez livebird
      Witam mam problem z jasnotą purpurową która zachwaściła mi strasznie pszenice ozimą na granicy pola 10-15 arów silnie zachwaszczonych tylko tym chwastem pytanie do was jakim śrdokiem porządnie ją zwlacze teraz i czy dam rady jeszcze teraz to zniszczyć (pszenica- pierwsze kolanko 2cm od węzła krzewienia). Pryskałem już Lancetem którego dałem chyba niską dawke bo miejscami chwasty nie wyglądają jakby siadły.
    • Przez DamianChuchro
      Czego to może być objawa. Zboże zaczyna żółknąć na końcach liści ? Za duża dawka oprysku dolistnego? Czy susza?

• Gość
      Przez Gość
      Witaj, dziś planuje zrobić zabieg T1 w pszenicy bez skracania. Planuje dać Mirage 450EC do tego siarczan magnezu, plonvit z zboża, Tytan i PLONVIT OPTY i powiedz mi czy nie za dużo odżywek ost padało z niedzieli na poniedziałek i czy dodać do tego jeszcze Duett Star 334 SE BASF ?
    • Przez Romek3249
      Witam, z uwagi na panującą suszę nie było możliwe wykonanie u mnie skracania w fazie BBCH 30-31 w pszenicy i pszenżycie, teraz przez weekend spadło 8mm, rośliny odżyły i powraca temat skracania, obecnie rośliny są w fazie 3 kolanka więc zaczął się wielki okres w którym nie powinno się stosować regulatorów wzrostu, pozostaje więc skracanie w fazie liścia flagowego, tylko jakimi środkami najlepiej to zrobić ? Myślałem o samym cerone w dawce 0,6-0,8, mieszance moddusa 0,2 i cerone 0,4, oraz o medaxie (max czy top ? nigdy nie stosowałem medaxu, jeżeli już to jakie dawki ?) Dodam że odmiany to Arkadia i Rotondo, w obu przypadkach nawożenie 160kg N. Ktoś z większym doświadczeniem coś poradzi ?
  • Dodaj nową pozycję...
v