Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Dnia 26.09.2019 o 07:39, jarecki napisał:

powtarza sie sytuacja na niskie marże na stacjach , cena w hurcie jest na poziomie stacji . naftobaza emilianów cena on -4,126 netto =5,05 brutto  w hurcie bez upustów .

Wiesz wybory idą więc musisz mieć tanie paliwko by dojechać. Za dwa tygodnie będzie 5,20 😉

Opublikowano
8 godzin temu, AndrzejMikulewicz napisał:

Wiesz wybory idą więc musisz mieć tanie paliwko by dojechać. Za dwa tygodnie będzie 5,20 😉

5,5 zł za litr ,są bardzo niskie marże na stacjach , marże te balansują na granicy opłacalnosci stacje bedą musiały to odbić bo zbankrutują .natomiast w hurcie nie ma wpływu plityka, bo tą są  ceny z giełdy chyba w holandi , jak podniosą to bedzie import . 

Opublikowano

jeśli między hurtem a stacją jest 50gr różnicy to znaczy, że marża nie jest mała; jeśli nie będzie zaognienia konfliktu to cena ropy, a za nią cena paliw, powinny spadać

Opublikowano (edytowane)
7 godzin temu, nie napisał:

jeśli między hurtem a stacją jest 50gr różnicy to znaczy, że marża nie jest mała; jeśli nie będzie zaognienia konfliktu to cena ropy, a za nią cena paliw, powinny spadać

w ubiegłym tygodniu orlen lokalny 5, 04 za ON w hurcie ten dizel 4,12 netto  czyli 5,07 brutto bez rabatu w naftobazie , w normalnym czasie jest około 30 gr drożej na stacji wzledem naftobazy , a wiec marża jest znikoma pewno nawewt nie pokryje kosztów .https://www.orlen.pl/PL/DlaBiznesu/HurtoweCenyPaliw/Strony/archiwum-cen.aspx?Fuel=ONEkodiesel&Year=2019

Edytowane przez jarecki
Opublikowano
13 godzin temu, soltys48 napisał:

U kogo?

Gackowski sośno zjazd -12gr wczoraj był

Opublikowano (edytowane)

a po co ci B7 , rolników dorabiać  niech sobie sami wypiją olej rzepakowy bierz B 0 . wczoraj na orlenie na rogatkach warszawy ON  4,91 ZŁ 

Edytowane przez jarecki
  • Like 1
Opublikowano

Witam a te paliwo b7 jest gorszej jakości od BO bo ja właśnie zamówiłem b7 po 4,74. Skusiła mnie cena ale jak ma być to jakiś szajs to wolę zmienić zamówienie.

• Like 1
Opublikowano
45 minut temu, John23 napisał:

Witam a te paliwo b7 jest gorszej jakości od BO bo ja właśnie zamówiłem b7 po 4,74. Skusiła mnie cena ale jak ma być to jakiś szajs to wolę zmienić zamówienie.

Jest to trochę gorszej jakości paliwo od BO. Paliwo z biokomponentami szybciej gęstnieje w mróz, ma mniejszą kaloryczność przez co zwiększone jest spalanie.

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      kontynuacja wątku: http://www.agrofoto.pl/forum/topic/88234-ceny-paliw-2016/page-27?do=findComment&comment=1998096

Jak tam ceny w hurcie wraz z nowym rokiem?
  • Dodaj nową pozycję...
v