Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Ja tylko powiem że PO=TVN . I też nie ma co łykać tak mocno tego bo PO być moze ma w tym swój interes . Ja się dziwię dlaczego coś takiego jak TVN jest w Polsce . Powinno to być zakazane . Powinna wejść ustawa o zakazie mediów antypolskich. To tak jakby ktoś miał  jawnie własny wywiad i szpiega w jakimś kraju . Tylko kiedyś to się takich w więzieniach zamykalo .. komedia.. nóż się otwiera w kieszeni ..

Edytowane przez Gość
Opublikowano (edytowane)

Ale co możemy jak ceny dyktuje rynek światowy A my za małe bolki żeby ugrać coś ,minister chciał zablokować import mięsa z Litwy to od'razu protest Litwinów że blokuje w wolnej uni handel

Edytowane przez Gość
Opublikowano
4 minuty temu, rolnik115 napisał:

@tomaszmab po takim strajku to więzienia były by pełne bo strajkujący rolnicy by na dożywocie do paki poszli

Pewnie też a w tv zrobili by z nas bydlakow którzy gnębią polskie społeczeństwo

Opublikowano

widze ze wkoncu zaczynacie dobrze myslec zeby sie zjednoczyc. ja jestem za tym zeby zrobic manifestacje ale pokojowa zeby mieszczuchy nie narzekaly na nas. mam troche znajomych w warszawie i nie uwierzycie ale oni nazekaja na jedzenie,ze nie ma gdzie smacznego chleba wedliny miesa kupic.  ale sa terz tacy ktorzy juz nie znaja smaku prawdziwego zarcia. ja ostatnio wyczytalem na platkach sniadaniowych dla dzieci w skladzie 29% cukru ! z tego powinni zrobic afere  bo od tekiego jedzenia nasze dzieci beda chorowaly.

Opublikowano
3 godziny temu, danielek24 napisał:

No tak wiosna,pedały to są dobre ale w rowerze...😉to są ludzie z miasta i dla miasta...

Był protest który przedzedł bez echa więc może czas na jakiś konkret.że nie będziemy sprzedawać to o tym nikt nie usłyszy ale jak by tak zebrało sie kilka tyś os9b i... we francji jadą i leją gnojowkę,

U nas ze sprzętem nie wpuszczą do stolicy więc każdy po dwie torby kiszonki osypki itp.przecież z tym wolno chodzić i wyj...to wszystko na stołeczne ulice z hasłem ze nie ma już czego tym karmic.

Pomyślcie 5tyś osób x 2torby po 10kg...

Tam to się nie pierdzielą w ujeżdżanie samymi ciągnikami po miastach

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Ursus932 napisał:

Ale co możemy jak ceny dyktuje rynek światowy A my za małe bolki żeby ugrać coś ,minister chciał zablokować import mięsa z Litwy to od'razu protest Litwinów że blokuje w wolnej uni handel

Jakie ceny, jaki rynek światowy... W Europie i na swiecie wołowina jest droga a to co nas spotkało to wyłącznie Antypolska nagonka... Zachód chce abyśmy kupowali - mamy być konsumentem wszelakiej maści dóbr i towarów... A nie ich producentem. 

• Like 3
Opublikowano

Jest droga bo jest wysokiej jakości a nie odpady jak u nas

Opublikowano
32 minuty temu, Berthold napisał:

Jakie ceny, jaki rynek światowy... W Europie i na swiecie wołowina jest droga a to co nas spotkało to wyłącznie Antypolska nagonka... Zachód chce abyśmy kupowali - mamy być konsumentem wszelakiej maści dóbr i towarów... A nie ich producentem. 

Nie mówię o wołowinie tylko ogólnie ,pszenica cena uzależniona od giełdy w Paryżu i Chicago , świńa ceny ustalane według niemiecki cenników i tak dalej można by tu wymieniać 

Opublikowano
11 minut temu, Ursus932 napisał:

Nie mówię o wołowinie tylko ogólnie ,pszenica cena uzależniona od giełdy w Paryżu i Chicago , świńa ceny ustalane według niemiecki cenników i tak dalej można by tu wymieniać 

Wołowina - cena uzależniona od TVN... 

• Haha 2
Opublikowano (edytowane)

Najlepsze to jest z tego francuskiego strajku to jak na ten balkon ładowarka wrzucił łyżkę obornika , na pewno miły zapach. A jeszcze lepiej jakby im tak łyżkę kurzaku wrzucił to już wgl. Daje 100 tyś polskich złotych jak ktoś się odważy i wrzuci na pałac prezydencki do nas łyżkę kurzaku 😂 a milion złotych temu kto pod siedzibę TVN podjedzie rozrzutnikiem z obornikiem i rozrzuci im do okoła ich siedziby rozrzutnik dobrego towaru by zaznaczyć teren 😂 wtedy odechce się tym frajerom robić zamętów w Polsce !

Edytowane przez rolnik115
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)

arolnik115  usunąłem  posta .   jaka jest cena bydła aktualna jak przed aferą było 8 zł za kg brutto  . to jaka moze byc realna cena za tego samego byka ? bo wsumie ciezko w tym temacie mi sie zorientować ile spadło to ile teraz 7 zł za kg brutto ?

Edytowane przez jarecki
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, staszek131415 napisał:

Jest droga bo jest wysokiej jakości a nie odpady jak u nas

amerykanska czy argetynska wołowina jest takiej samej jakosci jak swinie czy kurczaki z ferm

tam ekologicznie jest do 300 kg, dopóki cielak chodzi po pastwisku z krową, potem odsadki jadą na wielkie farmy gdzie sie je tuczy jak swinie

Edytowane przez ozzborn
Opublikowano
1 godzinę temu, rolnik115 napisał:

Najlepsze to jest z tego francuskiego strajku to jak na ten balkon ładowarka wrzucił łyżkę obornika , na pewno miły zapach. A jeszcze lepiej jakby im tak łyżkę kurzaku wrzucił to już wgl. Daje 100 tyś polskich złotych jak ktoś się odważy i wrzuci na pałac prezydencki do nas łyżkę kurzaku 😂 a milion złotych temu kto pod siedzibę TVN podjedzie rozrzutnikiem z obornikiem i rozrzuci im do okoła ich siedziby rozrzutnik dobrego towaru by zaznaczyć teren 😂 wtedy odechce się tym frajerom robić zamętów w Polsce !

Opas nie opłacalny ale za sześć zer rozrzutnik najdroższego na chwilę obecną towaru z podwórka dowiozę na wiertniczą😉 warunek że kasę wyślesz fundusz walki ze smogiem albo na łazika marsjańskiego w moim imieniu bo inaczej będzię to potraktowane jako akt agresji wobec władzy i mogą mnie wysłać na długi turnus do hotelu o obniżonym standardzie😂

Opublikowano

@jarecki dzwoniłem do tego co ode mnie bydło otwierał ale nie odbierał bo późno już. W poniedziałek zadzwonię bo sam chciałem spytać jaka cena, jak będę cos wiedział to dam znać. A dodzwoniłem się do znajomego handlarza to uwaga 6.5 zł brutto za mięsnego! Śmiech na hali...

• Sad 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Romas11
      Sprzedam Byczki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg,  Jalówki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg i Celiaki  byczki ras mięsnych  i mlecznych 70-130kg ,Jalówki 70-130 kg. Znajduje się w Łomży .
      605978048

• Przez 4porucznik01
      witam . mam ostatnio problem z somatyką u bydła . nie które sztuki z dnia na dzien maja wyższa liczbe komórek . nie wiem czym to jest spowodowane . dawka paszowa sie nie zmieniła jest taka sama . kukurydza ,siankoiszonka ,siano lub słoma  śruta swoja z mieszanki owsa  jęczmienia żyta i pszenżyta . rzepakowa. wysłodki buraczane , pszenmix oraz dodatki witaminowe od somatyki .drożdze soda i kreda .po kazdym doju krowy maja zasklepiane wymię . ostatnie wyniki z mleczarni tłuszcz 4,27 bialko 3,06  może ktoś pomoże co z tym zrobic jak obniżyć 
    • Przez CeZaRy29269
      Byk 280+ do 30 miesięcy co tp znaczy ?
    • Przez Michał123
      Dzień dobry, czy ktoś opasa bydło ziemniakami? Chciałbym dowiedzieć się od jakiego wieku można dawać ziemniaki i w jakich ilościach. Jako główna dawka pokarmowa, czy jako dodatek np. do kiszonki z kukurydzy?
    • Przez Radek65
      Dzień dobry, czy można krzyżować miedzy sobą Czerwonego i Czarnego Angusa? Chodzi mi o to czy należąc do związku hodowców bydła można krzyżować te 2 rodzaje bydła i czy nadal będzie to bydło czysto rasowe? Czy lepiej mieć jałówki Angusa a byka np. Simentala?
  • Dodaj nową pozycję...
v