Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
agroFakt.pl
Tylko na agroFakt.pl:

Ceny mięsa w dół

Opublikowano

Tak im się w d*pach poprzewracalo że niedługo to będą byki musiały z nami na jednym łóżku że świeżą kołderką spać, a na dodatek jeszcze sniadanie obiad i kolację z nami jeść... 

Opublikowano
7 minut temu, soltys48 napisał:

gówno nie afera , sami tego nie napędzajmy

no ciekawe jak puszczą w tv i zobaczy janusz i grażynka z miasta  jacy to my okrutni , tylko kto na tym zyska , nie hodowca 

Opublikowano

Tak mi się przypomniało ostatnio jak sprzedawałem  byki to przyjechał koleś i przyglądał się jak ładujemy   a potem wspomniałem kierowcy że ten to ma fajną robotę  a on mi gada że ma pod 4klocki wypłat🥺

Opublikowano
2 godziny temu, przemek28_28 napisał:

Tylko ikea opiera sie w dużej mierze na studentach to tak nie sypie. 

Nie żartuj. Średnia wieku pracownika to jakieś 35-40 lat. To obóz pracy i nic więcej. W dodatku towar słabo schodzi. 

2 godziny temu, przemek28_28 napisał:

Tylko ikea opiera sie w dużej mierze na studentach to tak nie sypie. 

Nie żartuj. Średnia wieku pracownika to jakieś 35-40 lat. To obóz pracy i nic więcej. W dodatku towar słabo schodzi. 

Opublikowano

Spokojnie panowie. Sołtys ma rację. Czemu sprzedaż bydła miałaby spaść? Janusz i Grażynka i tak jedzą mało wolowiny, a Liban czy Turcję mało obchodzi jak traktujemy bydło. Mogą próbować to wykorzystać na zachodzie ale sami nie lepsi. W aferze lezakowej ludzie ogłupieni myśleli że sprzedaje im się Chore mięso i to było głównym czynnikiem

Opublikowano
2 minuty temu, DANDYS napisał:

Sołtys musisz uważać jako wozisz bydło zeby Cie nie nagrali :D

Spokojnie, wożę dla siebie i tak to robię żeby na tym nie stracić co idzie w parze z dbaniem o to co wożę

Opublikowano

https://wsensie.pl/wsensie-tv/30481-ujawniamy-cezary-wyszynski-prezes-jednej-z-najwiekszych-organizacji-zajmujacych-sie-walka-o-prawa-zwierzat-oglasza-upadlosc-konsumencka

Opublikowano
1 godzinę temu, Rolnik7343 napisał:

A sie nie robiło ? chyba przez pół roku było mleko w tej cenie i nikt nawet nie pomyślał żeby przestać z krowami ;) później podskoczyło ponad 1,3zł a teraz sie trzyma w granicach 1,2zł

Rolnik ile masz kredytów? A ile lat? Wiadomo ze nikt nie jebnie wszystkiego w moment ale nie pier**l ze 80gr to jeszcze miałeś zarobek, bo albo liczyc nie umiesz albo ojciec

23 minuty temu, Thomas2135 napisał:

Nie wiem gdzie mieszkasz ale ja jeżdżę do ikea w Poznaniu i tam średnia 20-30 lat i ludzi full

20 minut temu, k0b napisał:

Spokojnie panowie. Sołtys ma rację. Czemu sprzedaż bydła miałaby spaść? Janusz i Grażynka i tak jedzą mało wolowiny, a Liban czy Turcję mało obchodzi jak traktujemy bydło. Mogą próbować to wykorzystać na zachodzie ale sami nie lepsi. W aferze lezakowej ludzie ogłupieni myśleli że sprzedaje im się Chore mięso i to było głównym czynnikiem

A tu bedzie inaczej? Głupi optymista

Opublikowano
4 minuty temu, przemek28_28 napisał:

Rolnik ile masz kredytów? A ile lat? Wiadomo ze nikt nie jebnie wszystkiego w moment ale nie pier**l ze 80gr to jeszcze miałeś zarobek, bo albo liczyc nie umiesz albo ojciec

nie bede pisał ile ale jest sporo nawet na samą ziemie co była kupiona ;) nie napisałem Ze przy 80 gr był zarobek .... ale nie było też tak że trzeba było dokładać tysiące do krów

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Romas11
      Sprzedam Byczki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg,  Jalówki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg i Celiaki  byczki ras mięsnych  i mlecznych 70-130kg ,Jalówki 70-130 kg. Znajduje się w Łomży .
      605978048

• Przez 4porucznik01
      witam . mam ostatnio problem z somatyką u bydła . nie które sztuki z dnia na dzien maja wyższa liczbe komórek . nie wiem czym to jest spowodowane . dawka paszowa sie nie zmieniła jest taka sama . kukurydza ,siankoiszonka ,siano lub słoma  śruta swoja z mieszanki owsa  jęczmienia żyta i pszenżyta . rzepakowa. wysłodki buraczane , pszenmix oraz dodatki witaminowe od somatyki .drożdze soda i kreda .po kazdym doju krowy maja zasklepiane wymię . ostatnie wyniki z mleczarni tłuszcz 4,27 bialko 3,06  może ktoś pomoże co z tym zrobic jak obniżyć 
    • Przez CeZaRy29269
      Byk 280+ do 30 miesięcy co tp znaczy ?
    • Przez Michał123
      Dzień dobry, czy ktoś opasa bydło ziemniakami? Chciałbym dowiedzieć się od jakiego wieku można dawać ziemniaki i w jakich ilościach. Jako główna dawka pokarmowa, czy jako dodatek np. do kiszonki z kukurydzy?
    • Przez Radek65
      Dzień dobry, czy można krzyżować miedzy sobą Czerwonego i Czarnego Angusa? Chodzi mi o to czy należąc do związku hodowców bydła można krzyżować te 2 rodzaje bydła i czy nadal będzie to bydło czysto rasowe? Czy lepiej mieć jałówki Angusa a byka np. Simentala?
  • Dodaj nową pozycję...
v