Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
2 minuty temu, damian007 napisał:

A co może z gadania  wynikać? Gadanie też było o dopłatach do krowy i świni na wybiegu i...

A tak wogóle ma sporo racji tylko przekazuje to w kontrowersyjny sposób.

damian a w jaki ma być  miałkich wpisów nikt nie czyta a już napewno nie pamięta, ja celowo pisze kontrowersyjnie to przyciaga uwagę. Sam zobacz ile klakierów się na mnie rzuca  a a duzo ludzi w cale nie pisze tylko zaczyna mysleć. To widać po kupowanych chłamowych HF cielakach

Opublikowano

mam policzoną każdą jedną złotówkę wydaną na tą zabawę. także kiedyś i na mnie przyjdzie ten moment. narazie jeszcze te bzdury jakoś znoszę. PRAWDĄ jest że w obecnej chwili do zeszłego roku na byku hf 800+ brakuje 600 zł. I jest to zabrane z czystego zysku hodowcy.

Opublikowano
3 minuty temu, debrzyna napisał:

Mysle ze nie da sie opasów zlikwidować z dnia na dzień bo straty byłyby jeszcze większe A jak obory były pełne w momencie padaczki to musi troche potrwać  

E tam @soltys48 jak w dobrej cenie ,to w każdym wieku i kondycji by od niego wykupił , a on mógł by zarobić kokosy na sianie z sitowia i tataraku . A nie pier**lić już prawie rok że likwiduje

Opublikowano
2 minuty temu, kali2107 napisał:

mam policzoną każdą jedną złotówkę wydaną na tą zabawę. także kiedyś i na mnie przyjdzie ten moment. narazie jeszcze te bzdury jakoś znoszę. PRAWDĄ jest że w obecnej chwili do zeszłego roku na byku hf 800+ brakuje 600 zł. I jest to zabrane z czystego zysku hodowcy.

no to napisz chociaż koszty zeby mozna było rzeczowo podyskutować, bo narazie to rozmawiam z bandą klakierów 

3 minuty temu, Ursus932 napisał:

E tam @soltys48 jak w dobrej cenie ,to w każdym wieku i kondycji by od niego wykupił , a on mógł by zarobić kokosy na sianie z sitowia i tataraku . A nie pier**lić już prawie rok że likwiduje

chłopie nigdy z nikim z forum raz  przyjachała wspaniała firma Rage bydła nie dostała to mi potem jeden forumowicz dupe objebał publicznie ze bydło mam chude bo jeść nie daje. 

Opublikowano

mój dzienny koszt utrzymania jednej sztuki to 3.72 netto. z tego na hf mam 1.1-1.2 kg przyrostu

Opublikowano
1 godzinę temu, kanalia36 napisał:

rogate ścierwo

Na miejscu twoich byków wolałbym ducha wyzionąć tuż przed wagą niż dać ci zarobić. Byłaby to dobra nauczka dla ciebie za nazywanie ich scierwem i dziadostwem.

Opublikowano
1 minutę temu, kali2107 napisał:

mój dzienny koszt utrzymania jednej sztuki to 3.72 netto. z tego na hf mam 1.1-1.2 kg przyrostu

kali ale daj szczegóły  do rzeczowej dyskusju Nawet nie napisałes czy masz cielaki swoje czy kupne

Opublikowano
5 minut temu, kanalia36 napisał:

bydło mam chude bo jeść nie daje. 

piszesz jak wygląda u Ciebie karmienie to bez oglądania wyobrażam sobie jak wygląda to twoje bydło

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Ursus932 napisał:

piszesz jak wygląda u Ciebie karmienie to bez oglądania wyobrażam sobie jak wygląda to twoje bydło

a wyobrażaj sobie co chcesz.  Ciekawe kto wiecej straci  ja nie dając  bydłu  prawie paszy treściwej czy ty sprzedasz tłuściutkiego HF jaśnie Panu handlarzowi za 6,5. Ciekawe kto będzie miał wiecej w kieszeni

Edytowane przez kanalia36
Opublikowano
3 minuty temu, zetorki12 napisał:

Ty jeść je całkiem oducz .

chłopie HF to jest jawny darmozjad  ja już nie raz pisałem HF nawet za darmo nie wezmę. chyba ze cena na 9 zł za niego pójdzie do góry

Opublikowano
4 minuty temu, kanalia36 napisał:

a wyobrażaj sobie co chcesz.  Ciekawe kto wiecej straci  ja nie dając  bydłu  prawie paszy treściwej czy ty sprzedasz tłuściutkiego HF jaśnie Panu handlarzowi za 6,5. Ciekawe kto będzie miał wiecej w kieszeni

Pewnie zaraz napiszesz że Ty 😊 Ale twój hf na tych patykach nawet O nie złapie i 6,50 też

Opublikowano
Przed chwilą, kanalia36 napisał:

chłopie HF to jest jawny darmozjad  ja już nie raz pisałem HF nawet za darmo nie wezmę. chyba ze cena na 9 zł za niego pójdzie do góry

Za 1,5 roku ma być . Mam potwierdzone info . :ph34r:

Opublikowano
Przed chwilą, Ursus932 napisał:

Pewnie zaraz napiszesz że Ty 😊 Ale twój hf na tych patykach nawet O nie złapie i 6,50 też

Ursus gadaj sobie co chcesz nic sensowego dziś nie napisałes 

Opublikowano
26 minut temu, Ursus932 napisał:

Pewnie że bym wziął 😉

Opublikowano
4 minuty temu, kanalia36 napisał:

A może oszczędzasz na bydle, żeby kupić premiksy i pasze dla świń?

Opublikowano
Przed chwilą, hobbysta82 napisał:

A może oszczędzasz na bydle, żeby kupić premiksy i pasze dla świń?

od lutego tak własnie jest

Opublikowano
6 minut temu, kanalia36 napisał:

Ursus gadaj sobie co chcesz nic sensowego dziś nie napisałes 

Ty tym bardziej 😊

Opublikowano
21 minut temu, kali2107 napisał:

Jak? W jaki sposób? Pytam powaznie. 

Fryzyjskie łyżwy parzystokopytne 1.2 kg rosną za 3.72? 

Jak możesz to powiedz czym żywisz i w jaki sposób.

Opublikowano
1 minutę temu, kali2107 napisał:

tmr. słoma kukurydza sianokiszonka tresciwa.

Za 3,72 dziennie nie wierze

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Romas11
      Sprzedam Byczki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg,  Jalówki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg i Celiaki  byczki ras mięsnych  i mlecznych 70-130kg ,Jalówki 70-130 kg. Znajduje się w Łomży .
      605978048

• Przez 4porucznik01
      witam . mam ostatnio problem z somatyką u bydła . nie które sztuki z dnia na dzien maja wyższa liczbe komórek . nie wiem czym to jest spowodowane . dawka paszowa sie nie zmieniła jest taka sama . kukurydza ,siankoiszonka ,siano lub słoma  śruta swoja z mieszanki owsa  jęczmienia żyta i pszenżyta . rzepakowa. wysłodki buraczane , pszenmix oraz dodatki witaminowe od somatyki .drożdze soda i kreda .po kazdym doju krowy maja zasklepiane wymię . ostatnie wyniki z mleczarni tłuszcz 4,27 bialko 3,06  może ktoś pomoże co z tym zrobic jak obniżyć 
    • Przez CeZaRy29269
      Byk 280+ do 30 miesięcy co tp znaczy ?
    • Przez Michał123
      Dzień dobry, czy ktoś opasa bydło ziemniakami? Chciałbym dowiedzieć się od jakiego wieku można dawać ziemniaki i w jakich ilościach. Jako główna dawka pokarmowa, czy jako dodatek np. do kiszonki z kukurydzy?
    • Przez Radek65
      Dzień dobry, czy można krzyżować miedzy sobą Czerwonego i Czarnego Angusa? Chodzi mi o to czy należąc do związku hodowców bydła można krzyżować te 2 rodzaje bydła i czy nadal będzie to bydło czysto rasowe? Czy lepiej mieć jałówki Angusa a byka np. Simentala?
  • Dodaj nową pozycję...
v