Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Czyli @kanalia36 cena nie pójdzie o dwa złote w dół ,fałszywy alarm. Teraz nie będziesz miał o czym biadolić😊

Opublikowano
1 minutę temu, soltys48 napisał:

@kanalia36 ty już na oddział zamknięty do Tandeck'a sie nadajesz

Ja jest Ernestem Hemyngeyem  polskiego rolnictwa.  Nie doceniany i nie rozumiany przez współczesnych geniusz, moja spósciznę docenią potomni)))))

Opublikowano
16 minut temu, soltys48 napisał:

@kanalia36 ty już na oddział zamknięty do Tandeck'a sie nadajesz

nic nie było, obejrzałem i tvn i tvn24 pierwszy raz od x czasu

17 minut temu, sylwekbarca2 napisał:

No ch*j wie właśnie...

Specjalnie puścili bujdę żeby im ogladalosc skoczyła bo kanał z anteny mięli zdjąć 🤦 a naiwni my oglądaliśmy 🙋

Opublikowano

rolnik115 to sie nazywa skupienie uwagi  bedziesz teraz 2 tygodnie ogladał tvn a jak przestaniesz to reportarz pójdzie.

A na powaznie nic nie słyszałem o reportażu tvn  ale jeżeli istonie będzie to mamy krach murowany, Ubojnie bedą miały preteks do zaniżania cen przez kolejne 6 miesięcy

Opublikowano

To był ten odcinek o ubojni czy znowu kolejny taniec po lodzie ?

Opublikowano
13 minut temu, donweter1989 napisał:

Dobra to teraz niech wystąpi ten co napisał, że będzie ten reportaż i ciach po płaskim dębowym od każdego co czekał a się niedoczekał😂 

Tak Ci spieszno do oddawania bydla jeszcze taniej? Jak ceny znowu spadna to nie warto mi dwoch zusow oplacac skoro obrotow nie przekrocze.

• Like 1
Opublikowano
16 minut temu, donweter1989 napisał:

Najwyżej zmienisz branżę. Przecież każdy handlarz ma wyjście awaryjne. 

Dalej trzymam sie tego zdania. Ale sporo ludzi od ktorych kupuje lubie i szanuje i placic im po 5,5 za byka to jak napluc w morde i wolalbym tego nie robic.

Opublikowano
21 minut temu, Kentar napisał:

Dalej trzymam sie tego zdania. Ale sporo ludzi od ktorych kupuje lubie i szanuje i placic im po 5,5 za byka to jak napluc w morde i wolalbym tego nie robic.

A Ty uważasz, że po Nowym Roku cena skoczy?

Opublikowano

Do nowego roku beda leciec na pysk a wg. mojego wrozenia z fusow po nowym roku stopniowo beda szly w gore ale i tak nie wyskocza pewnie za mocno w gore w porownaniu z tym co mamy teraz. Ale to tylko moje przypuszczenia. Chociaz obnizek do nowego roku jestem prawie pewien.

Opublikowano

w latach 1990 -95 na początku przemian ustrojowych w samej mojej wiosce  na 2 taragowiska   na 3 targi ogółem  ubijanych było w domach 5 -6 sztuk bydła krowy . lekarz gminny był taki mądry że  miesa z leżaka na targowisko nie wpuscił a sam jezdził i badał pieczątki stawiał zarówno na swiniach jak i bydle a nie wpuszczał bo wiescia wiejską wiedział kto od kogo kupił krowe na ubój i wszyscy  byli zadowoleni ,a i humanitarizm  uboju był , tak młotkiem mroczone było .

Opublikowano (edytowane)

Bez przesady ,bydło pourazowe to nie tylko same leżaki A teraz wszytko nazywane jest jednym określeniem . Tu bardziej chodzi o postępowanie w takim przypadku 

Edytowane przez Gość
Opublikowano

jak była dobra cena to i handlarze obsuwy nie mieli.chlop dostal 7.6 za hfa. 14 dni placono.po aferze cały handel idzie tak jakoś przez siłę. jak się coś znowu wypierdoli to część branży klęknie.

Opublikowano
18 minut temu, Ursus932 napisał:

Bez przesady ,bydło pourazowe to nie tylko same leżaki A teraz wszytko nazywane jest jednym określeniem . Tu bardziej chodzi o postępowanie w takim przypadku 

A który zakład w łódzkim zajmuje się ubojem z konieczności? Ja w swojej karierze trochę się podzwoniłem i żaden zakład nie ubijał. To było co prawda przed aferą. Teraz każdy dostał gumką po jajach i jest wesoło.  

Opublikowano
1 godzinę temu, hobbysta82 napisał:

A który zakład w łódzkim zajmuje się ubojem z konieczności? Ja w swojej karierze trochę się podzwoniłem i żaden zakład nie ubijał. To było co prawda przed aferą. Teraz każdy dostał gumką po jajach i jest wesoło.  

Jest gość co robi to legalnie 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Romas11
      Sprzedam Byczki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg,  Jalówki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg i Celiaki  byczki ras mięsnych  i mlecznych 70-130kg ,Jalówki 70-130 kg. Znajduje się w Łomży .
      605978048

• Przez 4porucznik01
      witam . mam ostatnio problem z somatyką u bydła . nie które sztuki z dnia na dzien maja wyższa liczbe komórek . nie wiem czym to jest spowodowane . dawka paszowa sie nie zmieniła jest taka sama . kukurydza ,siankoiszonka ,siano lub słoma  śruta swoja z mieszanki owsa  jęczmienia żyta i pszenżyta . rzepakowa. wysłodki buraczane , pszenmix oraz dodatki witaminowe od somatyki .drożdze soda i kreda .po kazdym doju krowy maja zasklepiane wymię . ostatnie wyniki z mleczarni tłuszcz 4,27 bialko 3,06  może ktoś pomoże co z tym zrobic jak obniżyć 
    • Przez CeZaRy29269
      Byk 280+ do 30 miesięcy co tp znaczy ?
    • Przez Michał123
      Dzień dobry, czy ktoś opasa bydło ziemniakami? Chciałbym dowiedzieć się od jakiego wieku można dawać ziemniaki i w jakich ilościach. Jako główna dawka pokarmowa, czy jako dodatek np. do kiszonki z kukurydzy?
    • Przez Radek65
      Dzień dobry, czy można krzyżować miedzy sobą Czerwonego i Czarnego Angusa? Chodzi mi o to czy należąc do związku hodowców bydła można krzyżować te 2 rodzaje bydła i czy nadal będzie to bydło czysto rasowe? Czy lepiej mieć jałówki Angusa a byka np. Simentala?
  • Dodaj nową pozycję...
v