Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
5 godzin temu, Yoda napisał:

Czekam już na decyzję w PIW i dzialam

Tylko z tego co czytałem to chyba z ilością nie poszalejesz. Chyba,  że na papierze będziesz sprzedawał po 2zł za kg .

Opublikowano
Yoda napisał:

Wbrew pozorom coraz więcej ludzi patrzy na to jakiej jakości produkty wsadza do gara. W mojej okolicy ludzie sporo tego robią: kurczaki zagrodowe, jajka, kaczki,gęsi,sery, warzywa i z roku na rok coraz więcej ludzi chce takie jedzenie kupować. Oprócz tego mamy u siebie handlarzy co taki towar sprzedają w Słubicach Niemcom. Moi rodzice kilka lat temu na ten bazar oddawali kaczki francuskie, popyt większy jak podaż.

Społeczeństwo sie bogaci. Już nie interesuje sopocka po 22 zł tylko szynka tradycyjna po 40zł.

• Like 1
Opublikowano
10 godzin temu, przemek28_28 napisał:

Bo jak mówił Nikos Dyzma polskie mu nie szkodzi, szkodzi mu nie nasze. 

Żebym dożył czasów bym nie musiał pić ciepłej wódki..😁 

Zima idzie może się uda..😂😂

Opublikowano

@Yoda w sprzedaży bezpośredniej można półtusze i elementy wołowe? bo w detalicznym handlu spoko ale 2100 kg na rok...to nie dużo. Jeszcze jedno pytanie, patrzyłeś hereforda opasać i sprzedać za lepsza cenę? kiedyś rozmawiałem to hereford Warmia skupowała bodajże i po 9 zł płacili ale wtedy odsadki nie opasali

Opublikowano
Taurus83 napisał:

1 godzinę temu, JarekBazydlo napisał:

Dziś kolega przywiózł byczka 980kg krzyżówka ANxLM ale już fajna bestia. Płacił za niego po 8zł brutto.

Ile miesięcy miał ten brojler?

25 miesięcy jak dobrze spojrzałem. Ale piękny był kurczę szkoda że zdjęcia nie zrobiłem.

Opublikowano
k0b napisał:

@Yoda w sprzedaży bezpośredniej można półtusze i elementy wołowe? bo w detalicznym handlu spoko ale 2100 kg na rok...to nie dużo. Jeszcze jedno pytanie, patrzyłeś hereforda opasać i sprzedać za lepsza cenę? kiedyś rozmawiałem to hereford Warmia skupowała bodajże i po 9 zł płacili ale wtedy odsadki nie opasali

Trzeba mieć klienta na dobre mięso inaczej Hereford idzie na WBC jak każdy inny.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Trochę dokopię niedawny temat o tym filmie ale co tam ...

Się nie dziwi że nic z tego niema, kupił cielaki płacąc prawie 1000zł za sztukę  wpakował w nie 20 tyś, pasze, premiksy i inne cuda na kiju a po 22 miesiącach sprzedał je w wadze 550kg toć to śmiech na sali taka waga ...

Edytowane przez Rolnik7343
Opublikowano
20 minut temu, Rolnik7343 napisał:

Trochę dokopię niedawny temat o tym filmie ale co tam ...

Się nie dziwi że nic z tego niema, kupił cielaki płacąc prawie 1000zł za sztukę  wpakował w nie 20 tyś, pasze, premiksy i inne cuda na kiju a po 22 miesiącach sprzedał je w wadze 550kg toć to śmiech na sali taka waga ...

Pochwal się  swoimi osiągnięciami 

Opublikowano
Przed chwilą, karolr2 napisał:

Pochwal się  swoimi osiągnięciami 

Chyba tatowymi

4 minuty temu, Kentar napisał:

Jak mowilem, ze wiekszosc jest w stanie uhodowac jałowke gora 600kg to malo mnie na widlach stad nie wyniesli.

ogólnie jałówkę cięższą uhodować jest problem

kilkadziesiąt sztuk udało mi się takich sprzedać, najważniejsza jest genetyka i odpowiednie krzyżówki

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano (edytowane)

A czy agrostat kupuje każdy rodzaj bydła ?

Edytowane przez zkordalski
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Romas11
      Sprzedam Byczki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg,  Jalówki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg i Celiaki  byczki ras mięsnych  i mlecznych 70-130kg ,Jalówki 70-130 kg. Znajduje się w Łomży .
      605978048

• Przez 4porucznik01
      witam . mam ostatnio problem z somatyką u bydła . nie które sztuki z dnia na dzien maja wyższa liczbe komórek . nie wiem czym to jest spowodowane . dawka paszowa sie nie zmieniła jest taka sama . kukurydza ,siankoiszonka ,siano lub słoma  śruta swoja z mieszanki owsa  jęczmienia żyta i pszenżyta . rzepakowa. wysłodki buraczane , pszenmix oraz dodatki witaminowe od somatyki .drożdze soda i kreda .po kazdym doju krowy maja zasklepiane wymię . ostatnie wyniki z mleczarni tłuszcz 4,27 bialko 3,06  może ktoś pomoże co z tym zrobic jak obniżyć 
    • Przez CeZaRy29269
      Byk 280+ do 30 miesięcy co tp znaczy ?
    • Przez Michał123
      Dzień dobry, czy ktoś opasa bydło ziemniakami? Chciałbym dowiedzieć się od jakiego wieku można dawać ziemniaki i w jakich ilościach. Jako główna dawka pokarmowa, czy jako dodatek np. do kiszonki z kukurydzy?
    • Przez Radek65
      Dzień dobry, czy można krzyżować miedzy sobą Czerwonego i Czarnego Angusa? Chodzi mi o to czy należąc do związku hodowców bydła można krzyżować te 2 rodzaje bydła i czy nadal będzie to bydło czysto rasowe? Czy lepiej mieć jałówki Angusa a byka np. Simentala?
  • Dodaj nową pozycję...
v