Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
agroFakt.pl
Tylko na agroFakt.pl:

Ceny mięsa w dół

Opublikowano

To uważaj bo dosypią ci Laxigenu do cherbaty i będziesz cierpiał z łzami w oku i mruczał pod nosem " po co mi były te komentarze"

7 minut temu, kanalia36 napisał:

Yoda ja wiem co jest w ustawie ale pytam sie o praktykę. U mnie wet 2 lata temu takie wymogi mi podał ze 200 tys na dzień dobry by mnie to kosztowało.

A świnie może nie mam ekologiczną ale nie fermową. Jak ktos raz odemnie kupił to ciągle chce gorzej ze ceny to mi proponują lokalnej ubojni  wiec mi się to nie opłaca tym bardziej ze kazdy " życzy sobie " 130-140 kg a ja takich nie trzymam , nie mówiąc ze przytrzymaj mi 2 tygodnie bo dopiero rzeźnik ma czas więc ja mam z tym wiecej kłopotu niz zysku i nie sprzedaje nikomu na zabicie

Adaś nie bardzo  mimo mojego dość jeszcze młodego wieku dość dużo przeżyłem i nie robią na mnie wrażenia pogróżki 

• Haha 2
Opublikowano
1 minutę temu, kanalia36 napisał:

i tu jest pies pogrzbany  zadna lokalna ubojnia mi nie ubiję skoro bede konkurencją, a wymogi aby samemu ubijać to są nie do zakceptowania

bzdury, dla nich to taki sam interes jak inne

• Thanks 1
Opublikowano

Jóżek może masz racje ale ja mam alergie na wszelkiej maści kłamców i oszustów 

1 minutę temu, soltys48 napisał:

sołtys wiem jak  to wyglada bo sąsiad zabija w ubojni to nie dość ze 100 kasuja to jeszcze marudzą  ze muszą tusze osobno trzymać musi się umawiać z nimi na konkretny termin a to ich dostawca, a co dopiero usługowo przynajmniej raz w tygodniu

Opublikowano
soltys48 napisał:

1 minutę temu, kanalia36 napisał:

i tu jest pies pogrzbany  zadna lokalna ubojnia mi nie ubiję skoro bede konkurencją, a wymogi aby samemu ubijać to są nie do zakceptowania

Mam ubojnie co to robi i za byka / jalowke biorą 200 zł i skóra. Nir marudza że nie zrobią bo konkurencja.

Opublikowano

Za ubicie bydlaka z transportem ubojni , schłodzeniem tuszy kasują 400 brutto

Tyle samo chciał ode mnie jakiś czas temu lokalny rzeźnik za ubój u siebie, do tego dolicz koszt transportu+schłodzenie tuszy

Opublikowano

sołtys ja narazie sąduje rynek  częstuje mieskiem i kiełbaskami  i  zbieram opinie czy ludzie są stanie zapłacić wiecej niż w supermarkecie

Opublikowano (edytowane)

Kanalia   a gdzie chcesz to miesko sprzedawać ? dobre miesko sprzedarz a troche miej chodliwe  dobrze jest przerobić na kazanke czy salceson o czywiscie wiepszowe 

Edytowane przez jarecki
Opublikowano
3 minuty temu, kanalia36 napisał:

sołtys ja narazie sąduje rynek  częstuje mieskiem i kiełbaskami  i  zbieram opinie czy ludzie są stanie zapłacić wiecej niż w supermarkecie

są w stanie zapłacić więcej a co najlepsze potrafią po dobry towar przyjechać kuuupę km

• Like 2
Opublikowano
3 minuty temu, soltys48 napisał:

są w stanie zapłacić więcej a co najlepsze potrafią po dobry towar przyjechać kuuupę km

sołtys ale Ci dobrze usytuowani Ci, mniej chcą  tylko swinie kupic, hehehe

Opublikowano

Wbrew pozorom coraz więcej ludzi patrzy na to jakiej jakości produkty wsadza do gara. W mojej okolicy ludzie sporo tego robią: kurczaki zagrodowe, jajka, kaczki,gęsi,sery, warzywa i z roku na rok coraz więcej ludzi chce takie jedzenie kupować. Oprócz tego mamy u siebie handlarzy co taki towar sprzedają w Słubicach Niemcom. Moi rodzice kilka lat temu na ten bazar oddawali kaczki francuskie, popyt większy jak podaż.

• Like 2
Opublikowano
26 minut temu, soltys48 napisał:

Jak napierdala na wszystkie ubojnie to która mu zrobi usługę 😊

Opublikowano

Żoneczka wczoraj wołowinki naszykowała na andrzejki to miodzio.

Opublikowano
3 godziny temu, Ursus932 napisał:

Zawsze mogłeś oddać do Zbyszko 😊 fakture byś miał wysoką kwote 😏

Chciałem w 2006, ale miałem tylko 2 byki więc mnie olali i się na nich obraziłem.

12 minut temu, Kentar napisał:

Jak ktos raz sprobuje swojskiego ten wie, zeby normalnym sklepowym gardzic.

Festiwal chłopomanii trwa w najlepsze. Jajka zapisy na Wielkanoc,  mleko z rocznym wyprzedzeniem. Najzabawniejsze jest to, że 10 lat temu policje nasyłali jak gnojówkę wywoziłem.

Opublikowano
3 minuty temu, soltys48 napisał:

choć swojskiej??

A jak😀.

Opublikowano

Byłem u lekarza w tym tygodniu ,przy wypisywaniu zwolnienia dla krus, pani doktor pyta się co hoduje ,mówię że bydło i dalej pyta czy bije na mięso bo szuka stałego dostawcy . więc zastosowanie  jest 

Opublikowano (edytowane)

popyt jest tylko to wszystko na nie legalu(((((  mi sie marzy zrobić pomieszczenie 20m2 pare sprzętów i legalny ubój i wyroby u siebie  i odprowadzenie od sprzedaży rozsądnego podatku

Edytowane przez kanalia36
Opublikowano

A ja bym chciał najlepiej sprzedawać za godne pieniądze do ubojni i zająć się hodowlą , bo tak to zysk będzie ale dodatkowo w ch*j roboty bo trza wyhodować ,zabić-przerobić i jeszcze sprzedać A to wszytko wymaga czasu i poświęcenia ,człowiek stanie się jeszcze większym niewolnikiem

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Romas11
      Sprzedam Byczki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg,  Jalówki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg i Celiaki  byczki ras mięsnych  i mlecznych 70-130kg ,Jalówki 70-130 kg. Znajduje się w Łomży .
      605978048

• Przez 4porucznik01
      witam . mam ostatnio problem z somatyką u bydła . nie które sztuki z dnia na dzien maja wyższa liczbe komórek . nie wiem czym to jest spowodowane . dawka paszowa sie nie zmieniła jest taka sama . kukurydza ,siankoiszonka ,siano lub słoma  śruta swoja z mieszanki owsa  jęczmienia żyta i pszenżyta . rzepakowa. wysłodki buraczane , pszenmix oraz dodatki witaminowe od somatyki .drożdze soda i kreda .po kazdym doju krowy maja zasklepiane wymię . ostatnie wyniki z mleczarni tłuszcz 4,27 bialko 3,06  może ktoś pomoże co z tym zrobic jak obniżyć 
    • Przez CeZaRy29269
      Byk 280+ do 30 miesięcy co tp znaczy ?
    • Przez Michał123
      Dzień dobry, czy ktoś opasa bydło ziemniakami? Chciałbym dowiedzieć się od jakiego wieku można dawać ziemniaki i w jakich ilościach. Jako główna dawka pokarmowa, czy jako dodatek np. do kiszonki z kukurydzy?
    • Przez Radek65
      Dzień dobry, czy można krzyżować miedzy sobą Czerwonego i Czarnego Angusa? Chodzi mi o to czy należąc do związku hodowców bydła można krzyżować te 2 rodzaje bydła i czy nadal będzie to bydło czysto rasowe? Czy lepiej mieć jałówki Angusa a byka np. Simentala?
  • Dodaj nową pozycję...
v