Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam chciałem sprzedac byki do ubojni Mckeen beef przez pośrednika na WBC i mowi że O klasa 12,40. Natomiast dzwoniłem do ubojni i powiedziano mi ze O klasa 11,90. Możliwe zeby przewożnik miał taka przebitke na wiekszych partiach?

Opublikowano
4 minuty temu, skorpion2021 napisał:

Witam chciałem sprzedac byki do ubojni Mckeen beef przez pośrednika na WBC i mowi że O klasa 12,40. Natomiast dzwoniłem do ubojni i powiedziano mi ze O klasa 11,90. Możliwe zeby przewożnik miał taka przebitke na wiekszych partiach?

Możliwe to tylko 50 gr wiecej na WBC czyli 25-30 gr na zywą

Opublikowano
1 godzinę temu, skorpion2021 napisał:

Ile pośrednikowi za taki manewr musiałbyś odpalić ?

Opublikowano
6 godzin temu, rolnikw napisał:

Za 200 zł to kupisz cielaka ktory jeszcze godzine temu byl w krowie

No i 400 dla weta i potem zgłaszanie upadku do powiatowej weterynarii ..

Opublikowano
3 minuty temu, JarekBazydlo napisał:

Dziś kupiona jałówka 419kg idzie na mamke jak przywiozę wstawię fotke.

Napisz za ile . Będzie gównoburzę o czym rozpętać :D.

Opublikowano
1 minutę temu, DANDYS napisał:

nie bardzo bo nikt juz nie ma we wsi bydla 

Dandys jak to??? tu piszą ze wszystkim się opłaci tylko jednej kanali nie i cały czas marudzi i meczy bułę))))))

Opublikowano

Wszystko na pinć setach ciągnie ?

3 minuty temu, DANDYS napisał:

nie bardzo bo nikt juz nie ma we wsi bydla 

Opublikowano

Kanalie tak mają ;) I pewnie też w tym kraju nie ma racy dla ludzi z twoim wykształceniem ? 😄

1 minutę temu, kanalia36 napisał:

Dandys jak to??? tu piszą ze wszystkim się opłaci tylko jednej kanali nie i cały czas marudzi i meczy bułę))))))

Opublikowano
1 minutę temu, Rolnik7343 napisał:

Kanalie tak mają ;) I pewnie też w tym kraju nie ma racy dla ludzi z twoim wykształceniem ? 😄

rolnik mylisz się strasznie  , heheh  

Opublikowano
zetorki12 napisał:

3 minuty temu, JarekBazydlo napisał:

Dziś kupiona jałówka 419kg idzie na mamke jak przywiozę wstawię fotke.

Napisz za ile . Będzie gównoburzę o czym rozpętać :D.

Jutro jak zdążę ją przywieźć to wstawię zdjęcie a cenę mogę podać na priv.

Opublikowano
4 godziny temu, Baks00 napisał:

Tam gdzie byłem w okolicy nie ma szans.Fakto ze ja byłem 3 lata temu.Ale z tego co pisałem z chłopakami to nadal jałówki rolnicy trzymaja.Jałówki bardziej cenią jak byczki.I nadal dużo drobnicy trafi na ubojnie.Piszę  na swoim przypadku może się coś zmienia może w innym rejonie  jest inaczej?A ty wyczytałes gdzieś czy  masz  jakieś dojścia do tego tematu ?

Miałem propozycję kupna z tamtąd w tamtym roku angusy w tym lm. Mam przesłane filmiki z załadunku itp. 

Opublikowano
Przed chwilą, JarekBazydlo napisał:

Jutro jak zdążę ją przywieźć to wstawię zdjęcie a cenę mogę podać na priv.

Nie chcę na priv , bo nie będzie jak komentować . :ph34r:

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Romas11
      Sprzedam Byczki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg,  Jalówki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg i Celiaki  byczki ras mięsnych  i mlecznych 70-130kg ,Jalówki 70-130 kg. Znajduje się w Łomży .
      605978048

• Przez 4porucznik01
      witam . mam ostatnio problem z somatyką u bydła . nie które sztuki z dnia na dzien maja wyższa liczbe komórek . nie wiem czym to jest spowodowane . dawka paszowa sie nie zmieniła jest taka sama . kukurydza ,siankoiszonka ,siano lub słoma  śruta swoja z mieszanki owsa  jęczmienia żyta i pszenżyta . rzepakowa. wysłodki buraczane , pszenmix oraz dodatki witaminowe od somatyki .drożdze soda i kreda .po kazdym doju krowy maja zasklepiane wymię . ostatnie wyniki z mleczarni tłuszcz 4,27 bialko 3,06  może ktoś pomoże co z tym zrobic jak obniżyć 
    • Przez CeZaRy29269
      Byk 280+ do 30 miesięcy co tp znaczy ?
    • Przez Michał123
      Dzień dobry, czy ktoś opasa bydło ziemniakami? Chciałbym dowiedzieć się od jakiego wieku można dawać ziemniaki i w jakich ilościach. Jako główna dawka pokarmowa, czy jako dodatek np. do kiszonki z kukurydzy?
    • Przez Radek65
      Dzień dobry, czy można krzyżować miedzy sobą Czerwonego i Czarnego Angusa? Chodzi mi o to czy należąc do związku hodowców bydła można krzyżować te 2 rodzaje bydła i czy nadal będzie to bydło czysto rasowe? Czy lepiej mieć jałówki Angusa a byka np. Simentala?
  • Dodaj nową pozycję...
v