Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
agroFakt.pl
Tylko na agroFakt.pl:

Ceny mięsa w dół

Opublikowano
4 minuty temu, Rolnik7343 napisał:

Heh w Złotnikach kujawski jest firma co za załadunek kasuja, do znajomego przyjechali po bydło z luzu to zawołali 2,5tys albo sam ma se ładować 😂 u sąsiada też kiedyś byli to chyba 100zl zawołali za załadowanie jednej sztuki ...

I ktoś im płaci ??? albo ładuje zwierzęta samodzielnie????  u nas w okolicy by była krótka piłka  albo ładują sami albo za bramę

Opublikowano (edytowane)

A z OSI jak przyjadą to nawet sami se załadują jak trzeba ale zawsze ktoś jest i zawsze ktoś im pomoże 

Ostatnio były sprzedawane z luzu simy i na samochodzie mieli mamkę LM co od innego odebrali to dobre pół godziny walczyliśmy z tą pojebaną krowa żeby ją z samochodu zegnać ... Normalnie na ludzi się sądziła 

Bo oczywiście zawsze jak jest bydło sprzedawane to jedzie sie na skup żeby od razu wiedzieć ile ważyły i papiery wypisać 

Edytowane przez Rolnik7343
Opublikowano

kurna a  u nas się nie blokuje handlarzy tylko się po prostu goni z podwórka i nie ma żadnego handlu  z domokrążcami 

Opublikowano
17 minut temu, Rolnik7343 napisał:

Heh w Złotnikach kujawski jest firma co za załadunek kasuja, do znajomego przyjechali po bydło z luzu to zawołali 2,5tys albo sam ma se ładować 😂 u sąsiada też kiedyś byli to chyba 100zl zawołali za załadowanie jednej sztuki ...

Jakby się taki płatny "specjalista" od załadunku pojawił na moim podwórku to opuścił by je prędko z widłami w d*pie 😊

Opublikowano

W moim przypadku Biernacki. Jak ktos napisal dla paru groszy hmmm w pazdzierniku dostalem wyjsciowa cene za O 12.4 gdzie cena oscylowala w granicach 11.2 zl . Ilosci roznie ale od 8 szt w gore. Czasami sie trafi cos pojedynczego to jakis handlarz zabierze okoliczny ale to juz bardzo rzadko.

Co do zaladunku jeszcze nie mialem przypadku zeby samemu ladowac, z lancucha to sami wprowadzaja wszyscy na wage a ja sobie stoje z boku.

Opublikowano
6 minut temu, AdamRo napisał:

Ursus. A takich co za dopisanie 30 kg biorą stówke jak traktujesz ?

Nie trafiłem jeszcze na takich 😊 Ale musiał bym się zastanowić 😊

Opublikowano

Stare dziadki kiedyś ładowali byki sposobem,jest taka roślina jak się zrobi wywar i byk to wypije to łagodny i wszędzie pójdzie nawet po schodach.

Opublikowano (edytowane)

Małym dzieciakom żeby spały kiedyś dawano wywar z główek maku 😏A dziś mówią że to narkotyk 😊

Edytowane przez Gość
Opublikowano (edytowane)

O mak chodziło,z tego co słyszałem to najgorszego wariata byka uspokoi.Nie bez powodu jest zakazany.Ale na ugorach można spotkać.

W nim jest morfina i nie tylko a jak kiedyś ludzie rwali zęby jak lekarzy nie było.

Edytowane przez Gość
Opublikowano
48 minut temu, Rolnik7343 napisał:

Ja nie spałem bo ktoś musiał pracować 🤣

Co Ty wtedy mogłeś robić 🤔,chyba pod siebie 😊

Opublikowano

bydlo spod rafinerii to chyba ma specjalne wlasciwosci zdrowotne ??? ??? te pola pod cmentarzem miejskim to twoje ?? znajomy na debowej mial kiedys barany

Dnia 9.11.2019 o 08:56, lusjan napisał:

Czechowice-Dziedzice. Wiesz, zapałki, te sprawy :D 

bylem w piatek na ubojni bydla ale nie zapytalem o ceny- juz nie mam co sprzedac..........

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Romas11
      Sprzedam Byczki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg,  Jalówki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg i Celiaki  byczki ras mięsnych  i mlecznych 70-130kg ,Jalówki 70-130 kg. Znajduje się w Łomży .
      605978048

• Przez 4porucznik01
      witam . mam ostatnio problem z somatyką u bydła . nie które sztuki z dnia na dzien maja wyższa liczbe komórek . nie wiem czym to jest spowodowane . dawka paszowa sie nie zmieniła jest taka sama . kukurydza ,siankoiszonka ,siano lub słoma  śruta swoja z mieszanki owsa  jęczmienia żyta i pszenżyta . rzepakowa. wysłodki buraczane , pszenmix oraz dodatki witaminowe od somatyki .drożdze soda i kreda .po kazdym doju krowy maja zasklepiane wymię . ostatnie wyniki z mleczarni tłuszcz 4,27 bialko 3,06  może ktoś pomoże co z tym zrobic jak obniżyć 
    • Przez CeZaRy29269
      Byk 280+ do 30 miesięcy co tp znaczy ?
    • Przez Michał123
      Dzień dobry, czy ktoś opasa bydło ziemniakami? Chciałbym dowiedzieć się od jakiego wieku można dawać ziemniaki i w jakich ilościach. Jako główna dawka pokarmowa, czy jako dodatek np. do kiszonki z kukurydzy?
    • Przez Radek65
      Dzień dobry, czy można krzyżować miedzy sobą Czerwonego i Czarnego Angusa? Chodzi mi o to czy należąc do związku hodowców bydła można krzyżować te 2 rodzaje bydła i czy nadal będzie to bydło czysto rasowe? Czy lepiej mieć jałówki Angusa a byka np. Simentala?
  • Dodaj nową pozycję...
v