Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Suszowego w tym roku już nie dostaniesz dopiero od 1stycznia bynajmniej jeśli chodzi o pomoc z demimis bo kasą się już skończyła tak więc zapasy na zimę kupisz sobie za suszowe na wiosnę 

Opublikowano
4 godziny temu, MichaTywonek napisał:

Pojechał bo ciasno się robi ale i pajacował mocno już, za chwilę kolejne ogniwko by prawie rozgiął a niedawno jak się urwał to po ścianach skakał już przy łapaniu. Miał 600 nie mieć bo ładny zbity tyle że krótki, ale 640 nie jest źle. W kwietniu byłoby 2 lata&key=4ddd69c9f7bf45ccd6f227bb8d175ae1005

IMG_20191105_100939.jpg

Netto, brutto ?

Opublikowano

Nie, to Mercedes Atego, pewnie z 7.5 dmc. 4 sztuki luz mają w tym, można pewnie i pięć zabrać na to więc niemałe autko 

Tu jego matka podobna maść, nieduża ale fajna zbita chowana u siebie, własny cielak

IMG_20190919_083016.jpg

Opublikowano
6 godzin temu, AndrzejMikulewicz napisał:

No to już nie najgorzej to wygląda. 

Hmmm, u nas za hf 6.00-6.40 netto

Opublikowano

Sprzedane krowy (hfxmm) 690 kg , 570 kg po  4,8 zł brutto. Za byka charolaise waga 775(może nie idealnej, ale dobrej budowy) propozycja 8 zł brutto. Odbiorca to Łuniewscy

• Thanks 2
Opublikowano (edytowane)
23 godziny temu, damian007 napisał:

Jaka cena takich jałówek? Jeśli to nie tajemnica😉

6500 brutto

23 godziny temu, debrzyna napisał:

Mówił bo chciał koniecznie sprzedać Ci te jałówki 

Jak ktoś wystawia to chyba normalne że chce sprzedać . Po za tym nie kłamał bo inny hodowcao niedaleko mnie u którego byłem a sprzedaje po 4-5 sztuk byków LM w wadze około 700 kg to dostał cenę w październiku 9,40-9,60 za kg . A Kupiłem bo mi się spodobały , wyrośnięte sztuki . Po za tym zjezdzilem pół polski wschodniej za jalowkami cielnymi począwszy od bezroznych herefordow ( nie spodobały mi się małe odsadki- widać ze slaba mlecznosc matek ) skończywszy na blond d aquitane .. Padło na LM ze względu na wybór ( byłem u kilku hodowców ) i wybrałem najładniejsze ( jechały do mnie 300 km ).. troche są dzikusy ale już nad tym pracuje  . Charolaise w Polsce to odpady z Francji  .. Przyjechało to do nas z Francji z rogami do góry co we Francji oznacza że nie jest szlachetnym 100 procentowym przedstawicielem rasy .. Ogólnie w Polsce nie ma wyboru , chodzi mi o sztuki z kartami 100 % . I szukałem tez bydła ładnie umięśnionego czyli wybieralem głównie pomiędzy LM a Blondem ( mały wybor i cena kosmiczna) . Ewentualnie kupilbym Charolaise ale tak jak wyżej pisalem u nas w PL jest sam odpad i ciężko o dobrą genetykę .. 

23 godziny temu, bobienko napisał:

Dać za odsadka 450 kg 12,5 a potem 450kg na wbc po 13😄

12,5 za tą wagę to cena exportowa a nie w Polsce .. 

Edytowane przez tomaszmab
Opublikowano

Dzisiaj spotkałem się z kumplem i mówił ze za bugiem po 300zł cielaczek.

Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, Wiesi0 napisał:

Hf i to podobno nikt nie chce tyle dać.

O kurczaczki... Ciekawe jaka waga. Swoją drogą jak tam byłem przez jakiś czas to obór pełnych takiego towaru nie brauje. Może by tak przywiózł trochę tego po 300 stówki. Cielak w cenie 2 worków mleka 😂😂😂

Edytowane przez damian007
Opublikowano

Od Wysokiego mazowieckiego po Siemiatycze pełno takich ogłoszeń.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Romas11
      Sprzedam Byczki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg,  Jalówki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg i Celiaki  byczki ras mięsnych  i mlecznych 70-130kg ,Jalówki 70-130 kg. Znajduje się w Łomży .
      605978048

• Przez 4porucznik01
      witam . mam ostatnio problem z somatyką u bydła . nie które sztuki z dnia na dzien maja wyższa liczbe komórek . nie wiem czym to jest spowodowane . dawka paszowa sie nie zmieniła jest taka sama . kukurydza ,siankoiszonka ,siano lub słoma  śruta swoja z mieszanki owsa  jęczmienia żyta i pszenżyta . rzepakowa. wysłodki buraczane , pszenmix oraz dodatki witaminowe od somatyki .drożdze soda i kreda .po kazdym doju krowy maja zasklepiane wymię . ostatnie wyniki z mleczarni tłuszcz 4,27 bialko 3,06  może ktoś pomoże co z tym zrobic jak obniżyć 
    • Przez CeZaRy29269
      Byk 280+ do 30 miesięcy co tp znaczy ?
    • Przez Michał123
      Dzień dobry, czy ktoś opasa bydło ziemniakami? Chciałbym dowiedzieć się od jakiego wieku można dawać ziemniaki i w jakich ilościach. Jako główna dawka pokarmowa, czy jako dodatek np. do kiszonki z kukurydzy?
    • Przez Radek65
      Dzień dobry, czy można krzyżować miedzy sobą Czerwonego i Czarnego Angusa? Chodzi mi o to czy należąc do związku hodowców bydła można krzyżować te 2 rodzaje bydła i czy nadal będzie to bydło czysto rasowe? Czy lepiej mieć jałówki Angusa a byka np. Simentala?
  • Dodaj nową pozycję...
v