Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
agroFakt.pl
Tylko na agroFakt.pl:

Ceny mięsa w dół

galeria
McHale 1.6m
Opublikowano
5 minut temu, tomaszmab napisał:

Powiesz tak jak ktoś Ci kiedyś niezaplaci za 500 tuczników .. I będziesz drapal się po głowie za co ciągnik zatankować albo pasze kupić trzodzie.. Są tacy co wpadli w długi przez niepłacenie im za bydło . Mi chodzi o to że faktury gotówkowe eliminują krętaczy i oszustów z rynku i nie narażają na upadłość innych .. Masz problemy finansowe , źle prowadzisz interes to wypad z rynku proste .. Rolnik ma kasę żeby utrzymać przez dwa lata byka to dlaczego handlarz czy jakas firma ma nie mieć pieniędzy kupić i opierdzielic bydlaka w jeden dzień ?!?! 

Akurat jesli chodzi o gotowke to problem jest z vatem. Kwestia pieknego panstwa ktore chce wszystko kontrolowac stad gotowka sie nie placi. Ja powiem tyle, jak komus handlarz placi 3-4 tygodnie to po odebraniu ostatniej kasy nigdy wiecej nie sprzedawac bo pojdziecie na dno razem z nim.

• Like 1
  • Thanks 2
Opublikowano

JUż kiedyś pisałem , mój stary odbiorca zawsze kasa na koncie w 14 dni , jak była potrzeba to i 2 dni po odstawie a od maja/czerwca przeciąganie terminów do tego stopnia,że chyba już ode mnie nie weźmie.Za ostatnią  partię do niego sprzedaną czekałem blisko 8 tygodni-

• Like 2
Opublikowano (edytowane)
16 minut temu, AdamRo napisał:

On akurat nie. Ale i tak pełno handlarzy od Kielc jeździ po terenie.

No z pod Kielc duzo ich jezdzi,gadalem z takim jednym co jeździ w te strony  to mowi ze coraz gorzej bo konkurencja duza

15 minut temu, Kentar napisał:

Akurat jesli chodzi o gotowke to problem jest z vatem. Kwestia pieknego panstwa ktore chce wszystko kontrolowac stad gotowka sie nie placi. Ja powiem tyle, jak komus handlarz placi 3-4 tygodnie to po odebraniu ostatniej kasy nigdy wiecej nie sprzedawac bo pojdziecie na dno razem z nim.

Dokładnie

Edytowane przez Marmurek12
Opublikowano

Co się dzieje z tym tematem ? Postów z cenami ze świecą szukać . Wrzucajcie coś, bo wielu chce wiedzieć jakie są aktualne ceny  . Wasze prywatne przepychanki nikogo nie obchodzą.

Opublikowano
10 minut temu, Sup321 napisał:

Co się dzieje z tym tematem ? Postów z cenami ze świecą szukać . Wrzucajcie coś, bo wielu chce wiedzieć jakie są aktualne ceny  . Wasze prywatne przepychanki nikogo nie obchodzą.

To daj dobry przykład i wrzuć jakąś cene

Opublikowano
1 godzinę temu, Berthold napisał:

Nie ci z Żakowa tylko z Buku? Napisz coś wiecej

Stare dzieje wtedy Krzysztof Jaroch  obecnej sytuacji nie znam więc nie będę tu wymyslał

Opublikowano (edytowane)

Kolego ursus w tym w tym problem że co jakiś czas wstawiam . Prawda było to dawno, ale dawno nic nie sprzedawałem. Dawno nie wchodziłem na ten temat , a tu nie miła niespodzianka. Jak coś sprzedam to wstawie . 

Ps przeczytałem niecałe 30 stron więc nie poświęciłem tylko 15 sek.

Edytowane przez Sup321
Opublikowano
2 minuty temu, Sup321 napisał:

Kolego ursus w tym w tym problem że co jakiś czas wstawiam .

Tak , tak

ostatnio cenę dałeś 2 marca 2016r

Wię nawet przy naszych luźnych rozmowach częściej podajemy ceny

• Thanks 1
  • Haha 3
Opublikowano

Znajomy co kupuje moje odsady sprzedał E klase za ponad 13 netto, półtora miesiąca temu za U miał 11,80 wiec minimalnie ale do góry. Mam info żemateriału eksportowego zaczyna brakować i bydła dużo mniej bo import cieląt do Polski praktycznie stoi więc raczej cena spadać bardziej nie powinna.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Romas11
      Sprzedam Byczki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg,  Jalówki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg i Celiaki  byczki ras mięsnych  i mlecznych 70-130kg ,Jalówki 70-130 kg. Znajduje się w Łomży .
      605978048

• Przez 4porucznik01
      witam . mam ostatnio problem z somatyką u bydła . nie które sztuki z dnia na dzien maja wyższa liczbe komórek . nie wiem czym to jest spowodowane . dawka paszowa sie nie zmieniła jest taka sama . kukurydza ,siankoiszonka ,siano lub słoma  śruta swoja z mieszanki owsa  jęczmienia żyta i pszenżyta . rzepakowa. wysłodki buraczane , pszenmix oraz dodatki witaminowe od somatyki .drożdze soda i kreda .po kazdym doju krowy maja zasklepiane wymię . ostatnie wyniki z mleczarni tłuszcz 4,27 bialko 3,06  może ktoś pomoże co z tym zrobic jak obniżyć 
    • Przez CeZaRy29269
      Byk 280+ do 30 miesięcy co tp znaczy ?
    • Przez Michał123
      Dzień dobry, czy ktoś opasa bydło ziemniakami? Chciałbym dowiedzieć się od jakiego wieku można dawać ziemniaki i w jakich ilościach. Jako główna dawka pokarmowa, czy jako dodatek np. do kiszonki z kukurydzy?
    • Przez Radek65
      Dzień dobry, czy można krzyżować miedzy sobą Czerwonego i Czarnego Angusa? Chodzi mi o to czy należąc do związku hodowców bydła można krzyżować te 2 rodzaje bydła i czy nadal będzie to bydło czysto rasowe? Czy lepiej mieć jałówki Angusa a byka np. Simentala?
  • Dodaj nową pozycję...
v