Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Cybulek17 napisał:

Wystarczy wpaść na to , że w różnych regionach kraju są rozbieżne ceny . Albo poprostu część woli sprzedać za grosze żeby mieć z czym się wyżalić na AF .

Dlatego pytałem AdamaRo o ceny w łódzkim bo zawsze mamy najniższe w kraju , A Ci co płacili z dużym poślizgiem ale więcej właśnie ogłosili upadłość

@AdamRo  to będzie coś do góry w najbliższym czasie?

Edytowane przez Gość
Opublikowano (edytowane)

No zwłaszcza handlarze i ubojnie dumni bo mają w czym przebierać

I powód do obniżania cen

Edytowane przez Gość
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, Mikruss napisał:

soltys miesnosc wyszla rozna ale w granicach co pisaliśmy. Wiadomo ze przy tej wadze cudow nie ma ale jestem zadowolony w porownaniu do 6 zeta co inni proponuja za hfa.

To komu na wbc oddales?

Edytowane przez Kamilek1
Opublikowano

Ludzie wy tu jesteście szlachta , z kim gadam w realu to ceny  bida i nędza a wchodzę tutaj   1 zł odrazu do góry. 

ja to widze ze jest jak pisał tu jeden z kolegów  ze przyjachał do niego handlarz który niby kupował bydło od naszego kolegi chwalipiety  i jak mu pokazał fakture to ani cena ani waga się nie zgadzała z tym co tu kolega deklarował.

Tez tak zaczne robić jak sprzedam rogate dziadostwo to do ceny 1zł dorzucze i utucze byki o 150 kg wiecej. nakłamie tyle ze nawet jarek bazylo bedzie pierdział głosem kastrata ze tanio dostał za swoje))))))

Opublikowano

Kolego patrząc to właśnie tylko Ciebie najbardziej boli że cena idzie do góry. Chyba jesteś handlarzem i boli Cię że musisz rolnikowi więcej zapłacić:) Wystarczy zadzwonić do ubojni co jakiś czas i widać czy cena idzie do góry czy nie...

Opublikowano
41 minut temu, kanalia36 napisał:

Tez tak zaczne robić jak sprzedam rogate dziadostwo to do ceny 1zł dorzucze i utucze byki o 150 kg wiecej. nakłamie tyle ze nawet jarek bazylo bedzie pierdział głosem kastrata ze tanio dostał za swoje))))))

Kolego żeby tego panicza przebić to musisz więcej dołożyć 😊

Opublikowano
7 minut temu, JarekBazydlo napisał:

Wystarczy zadzwonić do ubojni co jakiś czas i widać czy cena idzie do góry czy nie...

Ubojnia czy handlarz przez telefon powie Ci prawdę ?

Opublikowano

Bądźmy cierpliwi może się doczekamy 

5 minut temu, JarekBazydlo napisał:

Ja to czekam że sołtys wreszcie dotrzyma słowa i wstawi fakturę za swoje byki bo podobniesz ma super ceny i krowy za które dostał 6zl netto;)

Opublikowano
11 minut temu, JarekBazydlo napisał:

Kolego patrząc to właśnie tylko Ciebie najbardziej boli że cena idzie do góry. Chyba jesteś handlarzem i boli Cię że musisz rolnikowi więcej zapłacić:) Wystarczy zadzwonić do ubojni co jakiś czas i widać czy cena idzie do góry czy nie...

A myślisz że handlarzom na rękę niska cena?

7 minut temu, JarekBazydlo napisał:

Ja to czekam że sołtys wreszcie dotrzyma słowa i wstawi fakturę za swoje byki bo podobniesz ma super ceny i krowy za które dostał 6zl netto;)

Powtarzam po raz enty jak tylko dostanę po 16 na wbc obrazu faktura jest wstawione na AF, nawet żadne dane nie będą zamazane 

Opublikowano

wstawiam dane z wielkopolskich iżb Rolniczych , oni własnie dzwonią po ubojniach i skupach i nikt kuxwa cen jakie jarek podaje oraz inne gwiazdy forum  nie szłyszeli.

Rolniczy nie słyszeli o 7 zł za HF , ministerstwo, nie szłyszało, organizacje rolnicze a szlachta forumowa w palcem w tyłku dostaje od handlarzy filantropów.

http://www.wir.org.pl/notowania/zwierzece/

Opublikowano

Sprzedane 14 szt R i 10szt U bykow, srednia cena 8.50 brutto, waga od 720-830 kg,sprzedawane rok temu. 

Durny komentarz bo połowa tu durnych wypowiedzi. Rozmawialem z 2oma odbiorcami, hfy do 6 netto, lepsze sztuki 6.60 netto. U klasa 6.80  max 7 netto.

Teraz pytanie skad u Was te podwyzki... bajki nic wiecej,ewentualnie nie wazone przed wbc, lub zle zwazone na wadze handlarza. Kropka

• Like 2
  • Thanks 1
Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, kanalia36 napisał:

wstawiam dane z wielkopolskich iżb Rolniczych , oni własnie dzwonią po ubojniach i skupach i nikt kuxwa cen jakie jarek podaje oraz inne gwiazdy forum  nie szłyszeli.

Rolniczy nie słyszeli o 7 zł za HF , ministerstwo, nie szłyszało, organizacje rolnicze a szlachta forumowa w palcem w tyłku dostaje od handlarzy filantropów.

http://www.wir.org.pl/notowania/zwierzece/

Panie kanali sam się wjebałeś 😊Krawiec Doruchów hf 7 zł 

Edytowane przez Gość
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Romas11
      Sprzedam Byczki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg,  Jalówki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg i Celiaki  byczki ras mięsnych  i mlecznych 70-130kg ,Jalówki 70-130 kg. Znajduje się w Łomży .
      605978048

• Przez 4porucznik01
      witam . mam ostatnio problem z somatyką u bydła . nie które sztuki z dnia na dzien maja wyższa liczbe komórek . nie wiem czym to jest spowodowane . dawka paszowa sie nie zmieniła jest taka sama . kukurydza ,siankoiszonka ,siano lub słoma  śruta swoja z mieszanki owsa  jęczmienia żyta i pszenżyta . rzepakowa. wysłodki buraczane , pszenmix oraz dodatki witaminowe od somatyki .drożdze soda i kreda .po kazdym doju krowy maja zasklepiane wymię . ostatnie wyniki z mleczarni tłuszcz 4,27 bialko 3,06  może ktoś pomoże co z tym zrobic jak obniżyć 
    • Przez CeZaRy29269
      Byk 280+ do 30 miesięcy co tp znaczy ?
    • Przez Michał123
      Dzień dobry, czy ktoś opasa bydło ziemniakami? Chciałbym dowiedzieć się od jakiego wieku można dawać ziemniaki i w jakich ilościach. Jako główna dawka pokarmowa, czy jako dodatek np. do kiszonki z kukurydzy?
    • Przez Radek65
      Dzień dobry, czy można krzyżować miedzy sobą Czerwonego i Czarnego Angusa? Chodzi mi o to czy należąc do związku hodowców bydła można krzyżować te 2 rodzaje bydła i czy nadal będzie to bydło czysto rasowe? Czy lepiej mieć jałówki Angusa a byka np. Simentala?
  • Dodaj nową pozycję...
v