Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
agroFakt.pl
Tylko na agroFakt.pl:

Ceny mięsa w dół

galeria
john deere 2130
Opublikowano
22 minuty temu, soltys48 napisał:

wilki??

Nie myślę ,bo powtórzyły by akcje To raczej taki na dwóch nogach Za ogrodzeniem maja ambonę a młodzież często idzie na spacery pod drut 

Co z tymi upadłościami Strach cokolwiek sprzedawać  

• Sad 1
Opublikowano
13 minut temu, Maroslaw0770 napisał:

Kto Ci po tyle dał? Za taką cenę nawet w tej chwili mogę ładować samochód byków..

Pawlonka z Maciejowic.

Waga zawsze się zgadzała, z tymi co handlowałem nigdy problemu z wagą nie miałem, sąsiad raz jednemu zdjoł krowę bo 40 kilo brakowało, zważył na swojej wadze i jednak nie brakowało tylko krowa tyle schudła

Opublikowano

Znajomemu krowę z pastucha ukradli to policja kręciła się po okolicy i ubojniach, dali mu papierek i w agencji wyrejestrował, tylko kontroli kupę przez to puźniej miał.

Łatwiej cielaka na duplikatach podstawić.

Opublikowano
8 minut temu, Cybulek17 napisał:

Dzisiaj 7 netto za słabego mieszańca w ilości 1 sztuka . Znajomy sprzedawał . 

Jakby tak kolorowo było.. 

Jaka skitka czyja waga i czy... Nie sciemnial znajomy, czynników wiele... Kto brał? Czy kolejna niewiadoma? 

Opublikowano

Jak ozmajmiłem że kończę z opaseM byka  to zakłady padają jeden po drugim😂

Opublikowano
5 minut temu, Berthold napisał:

Jakby tak kolorowo było.. 

Jaka skitka czyja waga i czy... Nie sciemnial znajomy, czynników wiele... Kto brał? Czy kolejna niewiadoma? 

U nas są cały czas wyższe ceny . Brał Rafalex,  skitka 7% ( Ja mam u nich zawsze 6%) waga pewniak, info też . Sam będę do nich sprzedawał transport fajnych misiów w najbliższym czasie to wrzucę cenę.  

PS: za tą samą sztukę Łuniewscy proponowali 6.80 netto

• Thanks 1
Opublikowano
5 minut temu, koper88 napisał:

A co zrobisz jeśli np. po roku tamta sztuka gdzieś "wypłynie"?

Kolczyki zgubione, może ktoś ukradł nie wiem, przecież za duplikaty bym specjalnie nie płacił. 

Opublikowano (edytowane)
39 minut temu, bobienko napisał:

Jak ozmajmiłem że kończę z opaseM byka  to zakłady padają jeden po drugim😂

Kurde odwołaj to 😊jak tak będzie to do końca roku nie mamy komu sprzedać bo wszyscy padną😜

Edytowane przez Gość
Opublikowano
1 godzinę temu, debrzyna napisał:

Agencja nie wie co zrobić Policja tez musi sie naradzić co z tym fantem  

debrzyna  ja miałem pare lat temu przypadek ze zarłak mi się urwał pies go spłoszył i betonowe płyty płotu w drobny mak rozpiepszył i poszedł w świat. Tydzień go z kumplami na kładach goniłem po lasach  w końcu przepłyną rzekę  i pognał w siną dal. Zgłosiłem w agencji zdarzenie " Inne przemieszczenie" napisałem krótkie oświadczenie że mi uciekł i mi go bez ceregielów wyrejestrowali. Żadne zgłaszanie na policje nie było. Nie znalazł się do dziś.

A co do upadłości Zbyszka kasa nie do odzyskania. Prawo wyraźnie mówi ze jeżeli spółka z o. o.   nie płaci 90 dni albo długi przekraczają majątek firmy to zarząd ma 30 dni na zgłoszenie upadłości, inaczej zarząd odpowiada własnym majatkiem przez 20 lat oraz karnie do 2 lat. 

Reasumując jak masz fakture przeterminowaną 120 dni i niema upadłości  to  scigasz prezesa i zarząd, ale jak w terminie zgłoszona upadłość to nikt za długi nie odpowiada. Jest likwidowany majątek spółki i najpierw kase bierze państwo( ZUS, US) potem banki, potem pracownicy na koncu inni wierzyciele. a zatem rolnicy zadnej kasy nie odzyskają bo majatku nie starczy 

Opublikowano

No tak ale oni normalnie jeszcze istnieją a w pini jest napisane na str że zamknięte na stałe, więc ile w tym prawdy że ogłosili upadłość, chyba że lada chwila się coś pojawi

Opublikowano
Przed chwilą, szaman1 napisał:

No tak ale oni normalnie jeszcze istnieją a w pini jest napisane na str że zamknięte na stałe, więc ile w tym prawdy że ogłosili upadłość, chyba że lada chwila się coś pojawi

Ty nie patrz na strony internetowe ale KRS masz elektroniczny dostęp ma www. ms.gov.pl i w monitorze gospodarczym .

a upadłość masz różne ;lilwidacyjną, układową. Likwidator wyznacza Sąd ( zazwyczaj to własciciel) który  upłynia majątek dlatego masz tyle upadłości.

W woli wyjaśnienia ZM zbyszko zgłaszają upadłość. Sąd jeżeli wierzyciele nie protestują wyznacza likwidatora pana Zbyszka który likwiduje swój zakład czyli sprzedaje ubojnie( za 1/5 wartości) swojej żonie ,rodzinie, kochance i ubojnia dalej działa a wierzyciele mogą go w pendzel pocałować. 

To jest Polska 95% upadłości to upadłość pozorna do dymania wierzycieli a nie bankructwo

Henryk Kania też chciał dymać rolników i banki ( sprzedać zakład za ułamek wartości kochanką i rodzinie) ale Alior Bank zaprotestował i Sąd wyznaczył likwidatora zawodowego  i nagle wyszły wszelkie machloje w ksiegach a Heniu Kania robi w portki i wyprzedaje akcje zeby zakład nie upadł całkowicie bo wtedy to jego wydymają a nie on, ale zarzwyczaj Sąd wyznacza likwidatora byłego własciciela dlatego masz tyle lipnych upadłości

Opublikowano

Biernacki wczoraj  u dwóch kolegów brał  HF po 7 netto

Dnia 10.08.2019 o 21:25, ACoCieTo napisał:

Ja mam numer do Artura i jak dzwonię to odwlekają chyba dam sobie spokój,za dużo bydła mają 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Romas11
      Sprzedam Byczki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg,  Jalówki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg i Celiaki  byczki ras mięsnych  i mlecznych 70-130kg ,Jalówki 70-130 kg. Znajduje się w Łomży .
      605978048

• Przez 4porucznik01
      witam . mam ostatnio problem z somatyką u bydła . nie które sztuki z dnia na dzien maja wyższa liczbe komórek . nie wiem czym to jest spowodowane . dawka paszowa sie nie zmieniła jest taka sama . kukurydza ,siankoiszonka ,siano lub słoma  śruta swoja z mieszanki owsa  jęczmienia żyta i pszenżyta . rzepakowa. wysłodki buraczane , pszenmix oraz dodatki witaminowe od somatyki .drożdze soda i kreda .po kazdym doju krowy maja zasklepiane wymię . ostatnie wyniki z mleczarni tłuszcz 4,27 bialko 3,06  może ktoś pomoże co z tym zrobic jak obniżyć 
    • Przez CeZaRy29269
      Byk 280+ do 30 miesięcy co tp znaczy ?
    • Przez Michał123
      Dzień dobry, czy ktoś opasa bydło ziemniakami? Chciałbym dowiedzieć się od jakiego wieku można dawać ziemniaki i w jakich ilościach. Jako główna dawka pokarmowa, czy jako dodatek np. do kiszonki z kukurydzy?
    • Przez Radek65
      Dzień dobry, czy można krzyżować miedzy sobą Czerwonego i Czarnego Angusa? Chodzi mi o to czy należąc do związku hodowców bydła można krzyżować te 2 rodzaje bydła i czy nadal będzie to bydło czysto rasowe? Czy lepiej mieć jałówki Angusa a byka np. Simentala?
  • Dodaj nową pozycję...
v