Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
2 godziny temu, arek1996072705 napisał:

Kobylin był wyceniać dzisiaj 10 sztuk w tym 2 sztuki hf reszta mięsna daje 8.10 netto. 

A jak u nich z płatnością płacą od razu ??

To w końcu u nich ta afera z TVN była czy nie? Normalnie biora.?

Opublikowano
24 minuty temu, pedro2 napisał:

To w końcu u nich ta afera z TVN była czy nie? Normalnie biora.?

Na terenie powiatu Ostrów Mazowiecki ta ubojnia

Opublikowano

To jest kilka kilometrów od Płońska moje okolice... chociaż nigdy ode mnie nie brali to jakoś mi nie w smaku..

To jest kilka kilometrów od Płońska moje okolice... chociaż nigdy ode mnie nie brali to jakoś mi nie w smaku..

Opublikowano
3 minuty temu, pedro2 napisał:

Kurka sorry panowie, dureń źle przeczytałem, sam pisałem że w Kalinowie. Omyłeczka 

Mówią że w poniedziałek jak nie masz za co to pożycz a wypij😆

Opublikowano

aż sam coś łyknę

Trochę sie przestraszyli z leżakami, kolega mi teraz dzwonił,że jałówka mu sie połamała dzwoni do stałego odbiorcy leżaków a on ,ze nie przyjedzie.....

Jutro od rana trzeba pomóc w uboju gospodarskim

Opublikowano
37 minut temu, bobienko napisał:

To chyba problem o głębszym podłożu. Tak samo jak koty dzisiaj zaczęły marcować 🤔 w pierwszej chwili złapałem za widły, ale szkoda zwierzaka mówię... Obok stała łopata do śniegu więc zamieniłem 🤣

37 minut temu, bobienko napisał:

Opublikowano (edytowane)

Wpiszcie sobie w google elkopol Kalinowo to pisze tak cytuję :"Zakład utylizacji odpadów w Polsce"  czyli wszystko się zgadza , po prostu to nie ubojnia tylko utylizacja zwierząt.

Sołtys żebyś bliżej mieszkal to bym Ci załatwił odbiorcę

Edytowane przez rolnik115
Opublikowano
4 godziny temu, arek1996072705 napisał:

Kobylin był wyceniać dzisiaj 10 sztuk w tym 2 sztuki hf reszta mięsna daje 8.10 netto. 

A jak u nich z płatnością płacą od razu ??

Żartujesz co nie? 

Opublikowano
11 godzin temu, Berthold napisał:

Żartujesz co nie? 

Nie. byli wczoraj i daje taką cenę byki mają ponad 800kg albo lepiej w tym są sztuki BBB .Mówił ze zanim staniał dał by po 8.50 netto 

A jak u nich z płatnością bo nikt nic nie pisał o tym ??

Opublikowano
11 minut temu, arek1996072705 napisał:

Nie. byli wczoraj i daje taką cenę byki mają ponad 800kg albo lepiej w tym są sztuki BBB .Mówił ze zanim staniał dał by po 8.50 netto 

A jak u nich z płatnością bo nikt nic nie pisał o tym ??

Jak wszędzie tylko przedpłata... 

Opublikowano

Dzisiaj poszło 7 szt mm średnia waga 800 kg po 7.8 netto w grudniu dawał za nie po 8 przez ten tvn mówią to dopiero będzie propaganda więc Jarek proroku se tak wmawiasz bo co ci pozostało ale w najbliższym czasie nie licz na podwyżki

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Romas11
      Sprzedam Byczki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg,  Jalówki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg i Celiaki  byczki ras mięsnych  i mlecznych 70-130kg ,Jalówki 70-130 kg. Znajduje się w Łomży .
      605978048

• Przez 4porucznik01
      witam . mam ostatnio problem z somatyką u bydła . nie które sztuki z dnia na dzien maja wyższa liczbe komórek . nie wiem czym to jest spowodowane . dawka paszowa sie nie zmieniła jest taka sama . kukurydza ,siankoiszonka ,siano lub słoma  śruta swoja z mieszanki owsa  jęczmienia żyta i pszenżyta . rzepakowa. wysłodki buraczane , pszenmix oraz dodatki witaminowe od somatyki .drożdze soda i kreda .po kazdym doju krowy maja zasklepiane wymię . ostatnie wyniki z mleczarni tłuszcz 4,27 bialko 3,06  może ktoś pomoże co z tym zrobic jak obniżyć 
    • Przez CeZaRy29269
      Byk 280+ do 30 miesięcy co tp znaczy ?
    • Przez Michał123
      Dzień dobry, czy ktoś opasa bydło ziemniakami? Chciałbym dowiedzieć się od jakiego wieku można dawać ziemniaki i w jakich ilościach. Jako główna dawka pokarmowa, czy jako dodatek np. do kiszonki z kukurydzy?
    • Przez Radek65
      Dzień dobry, czy można krzyżować miedzy sobą Czerwonego i Czarnego Angusa? Chodzi mi o to czy należąc do związku hodowców bydła można krzyżować te 2 rodzaje bydła i czy nadal będzie to bydło czysto rasowe? Czy lepiej mieć jałówki Angusa a byka np. Simentala?
  • Dodaj nową pozycję...
v