Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 minuty temu, soltys48 napisał:

a krowa to ma mniejsze elementy🤣

Krowa idzie na przemiał w hamburgery i kiełbase krakowską.

2 minuty temu, Kentar napisał:

No wlasnie, duze za duze, male za male. :)

King size;)

Opublikowano
8 godzin temu, Kentar napisał:

W sensie czy dalej obnizaja cene za przekroczenie "limitu" miesa?

Teraz to będą się nami bawić cenowo.raz 20 gr w dół raz w górę tak jak było że świnmi. Jak wykończyć małych to się trochę po lepszego..teraz wykańczania w Chinach

To celowe 

Opublikowano

Z góry przepraszam za pytanie nie w temacie, ale temat u mnie na cito, podpowiedzcie ile można chcieć kasy od znajomego za  6 t rozrzutnik obornika, załadowanie i rozwiezienie też po naszej stronie, bo nie mamy bladego pojęcia, gdyż nie sprzedajemy obornika, ale on chce się wymienić za wytłoki.

Opublikowano

Od znajomego to za flache skoro to 1 jeśli więcej przyjmuje się cenę średnio 15-20zl tona obornika plus załadowanie 10-15zl i rozwoz ale moim zdaniem nie więcej jak 200zl bo kolega woził tak obornik ale ilość 10ton w taki sam sposób i brał 250zl

Opublikowano
20 godzin temu, soltys48 napisał:

A powiedzcie czy coś z ciężkim bykiem się poprawiło?

A jaki to ciężki bo mi za 600 kg dali 6,80 netto

Opublikowano

Jak masz dziure pod jajami i zwie się homo niewiadomo to dostaniesz takim beda dawać przywileje . Ja bym im dał kija i niech sie walą pojeby w dupe aż flaki im powyskakują 

Opublikowano

w kurwia mnie bo wielka walka z korupcją aresztuja jakiegość urzedasa bo mu grozi 2 lata więzienia kamery to filmują,  a tu kradzież na 500 tys. kara wiezienia nie jak pisze dzienikarzyna 8 lat a 10 bo to mienie znacznej wartości i dozór policyjny i poreczenie majatkowe pewnie ze 30 tys. zł. O zwrocie kasy nikt nie pisze wiec pewnie nie oddali gnoje nic, i w domciu sobie siedzą i smieją się z rolnika i całego pier**lonego PIS 

Opublikowano
1 godzinę temu, staszek131415 napisał:

A jaki to ciężki bo mi za 600 kg dali 6,80 netto

Ciezki to taki, ktory moze przebic 450 miesa. 600 to taki ktory od biedy powinien isc dopiero na rzez. :)

Opublikowano
6 minut temu, zkordalski napisał:

Jak masz dziure pod jajami i zwie się homo niewiadomo to dostaniesz takim beda dawać przywileje . Ja bym im dał kija i niech sie walą pojeby w dupe aż flaki im powyskakują 

otóż to ! to jest k**wa chore

Opublikowano
27 minut temu, kanalia36 napisał:

w kurwia mnie bo wielka walka z korupcją aresztuja jakiegość urzedasa bo mu grozi 2 lata więzienia kamery to filmują,  a tu kradzież na 500 tys. kara wiezienia nie jak pisze dzienikarzyna 8 lat a 10 bo to mienie znacznej wartości i dozór policyjny i poreczenie majatkowe pewnie ze 30 tys. zł. O zwrocie kasy nikt nie pisze wiec pewnie nie oddali gnoje nic, i w domciu sobie siedzą i smieją się z rolnika i całego pier**lonego PIS 

Panie kanalio a  przypomnij sobie jak za poprzedniej władzy komornik zajebał niczemu nie winnemu rolnikowi ciągnik, i nie było się zmiłuj 😐 . Żeby nie było  nie głosowałem na PiS 😉

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Romas11
      Sprzedam Byczki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg,  Jalówki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg i Celiaki  byczki ras mięsnych  i mlecznych 70-130kg ,Jalówki 70-130 kg. Znajduje się w Łomży .
      605978048

• Przez 4porucznik01
      witam . mam ostatnio problem z somatyką u bydła . nie które sztuki z dnia na dzien maja wyższa liczbe komórek . nie wiem czym to jest spowodowane . dawka paszowa sie nie zmieniła jest taka sama . kukurydza ,siankoiszonka ,siano lub słoma  śruta swoja z mieszanki owsa  jęczmienia żyta i pszenżyta . rzepakowa. wysłodki buraczane , pszenmix oraz dodatki witaminowe od somatyki .drożdze soda i kreda .po kazdym doju krowy maja zasklepiane wymię . ostatnie wyniki z mleczarni tłuszcz 4,27 bialko 3,06  może ktoś pomoże co z tym zrobic jak obniżyć 
    • Przez CeZaRy29269
      Byk 280+ do 30 miesięcy co tp znaczy ?
    • Przez Michał123
      Dzień dobry, czy ktoś opasa bydło ziemniakami? Chciałbym dowiedzieć się od jakiego wieku można dawać ziemniaki i w jakich ilościach. Jako główna dawka pokarmowa, czy jako dodatek np. do kiszonki z kukurydzy?
    • Przez Radek65
      Dzień dobry, czy można krzyżować miedzy sobą Czerwonego i Czarnego Angusa? Chodzi mi o to czy należąc do związku hodowców bydła można krzyżować te 2 rodzaje bydła i czy nadal będzie to bydło czysto rasowe? Czy lepiej mieć jałówki Angusa a byka np. Simentala?
  • Dodaj nową pozycję...
v