Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja 15 lat na kazde wybory gnałem, na samorządowe poraz pierwszy nie poszedłem  i już mnie żaden złamany wuj przy urnie nie zobaczy

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, soltys48 napisał:

A teraz z innej beczki

Zalajkowała mi największa maruda forum @Rolnik7343 a nic nie pisze to chiba ma urlop

Także @zetorki12 nie martw się o niego

Zauważyłem Jego laiki . Niemożliwe żeby ban . Za co by tak ? Mi się wydaje że focha ma . B|

Edytowane przez zetorki12
Opublikowano

Raczej nie foch,może tato mu zabronił🤣

2 minuty temu, leszek1000 napisał:

A ja dzisiaj z toruniu byłem na wycieczce. Ale tam Niemców od piernika :). Poszliśmy zjeść a tam same niemieckie dziadki sobie zajadają. 

Pewnie u Rydzyka byli

Opublikowano

Bo wszyscy na siłę do żeniaczki go pchali

To może ma focha

Opublikowano

To może i być . :D

Po Twojemu , to cielaki deko nie staniały ? Tak se przeglądałem i odniosłem takie wrażenie .

1 minutę temu, soltys48 napisał:

Raczej nie foch,może tato mu zabronił🤣

Opublikowano
Przed chwilą, soltys48 napisał:

łun lbgb?

Prędzy LCD , bo od telewizora mądrzyjszy . :D

Opublikowano
Przed chwilą, zetorki12 napisał:

To może i być . :D

Po Twojemu , to cielaki deko nie staniały ? Tak se przeglądałem i odniosłem takie wrażenie .

Staniały sporo i małe zainteresowanie chociaż handlarze twierdzą inaczej. Tak ja wyżej wspomniałem na teraz żarłoki hf ok 8,-/kg netto ,SM niby cene trzyma ale czy jest zainteresowanie?

Opublikowano

Do mnie parę osób dzwonilo czy niechce cielakow cena była to szukałem mieszancow numer w kilku miejscach został dzwonią to się śmieje teraz to sobie sam je trzymaj dopłatę weź 2x przecie to czysty zysk to odrazu się rozłączaja 

Opublikowano

Eee , Dał i mi laika . Czyli nie foch . Rolnik , bana dostałeś ? Daj laika z łezką jak tak .

Opublikowano
18 minut temu, leszek1000 napisał:

A ja dzisiaj z toruniu byłem na wycieczce. Ale tam Niemców od piernika :). Poszliśmy zjeść a tam same niemieckie dziadki sobie zajadają. 

Toruń? Pachnie jakimś wnioskiem na arimr.. Inwestycje sie szykują? :)

• Haha 1
Opublikowano

Pewno za to co ja najczęściej . Spam na to mówią , ale ja nie znam człowieka .:D

2 minuty temu, soltys48 napisał:

Ban ban jeno za co i łod kogu?

Opublikowano

rolnik ma focha  na tym forum  jak w polityce  kupa d*pa i kamieni kupa, moderatorzy spiepszyli wiec kto ma dac bana?????  Widział ktoś jacentego???? to forum umarło  aby dział bydła jeszcze funkcjonuje 

Opublikowano
10 minut temu, jimmy871 napisał:

Toruń? Pachnie jakimś wnioskiem na arimr.. Inwestycje sie szykują? :)

Nie po prostu wycieczka. Plany są ale przy tej suszy to kupiłem pamiątkę na magnes i pierniki. No i obiad zjadłem 34zł za 150gram grillowanego kurczaka trochę surówki i fryki. 

Opublikowano
1 minutę temu, leszek1000 napisał:

Nie po prostu wycieczka. Plany są ale przy tej suszy to kupiłem pamiątkę na magnes i pierniki. No i obiad zjadłem 34zł za 150gram grillowanego kurczaka trochę surówki i fryki. 

Koguta jadłeś 😊 zamiast wołowinke polską wspierać

Opublikowano
1 godzinę temu, leszek1000 napisał:

A ci co byki mają to jeszcze lepiej. Po szopach trzymają bo na oborę nową nie stać.

A może wiedza jak tanio opasać. bez pałaców które tylko generują zbędne koszy  

• Like 5
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Romas11
      Sprzedam Byczki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg,  Jalówki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg i Celiaki  byczki ras mięsnych  i mlecznych 70-130kg ,Jalówki 70-130 kg. Znajduje się w Łomży .
      605978048

• Przez 4porucznik01
      witam . mam ostatnio problem z somatyką u bydła . nie które sztuki z dnia na dzien maja wyższa liczbe komórek . nie wiem czym to jest spowodowane . dawka paszowa sie nie zmieniła jest taka sama . kukurydza ,siankoiszonka ,siano lub słoma  śruta swoja z mieszanki owsa  jęczmienia żyta i pszenżyta . rzepakowa. wysłodki buraczane , pszenmix oraz dodatki witaminowe od somatyki .drożdze soda i kreda .po kazdym doju krowy maja zasklepiane wymię . ostatnie wyniki z mleczarni tłuszcz 4,27 bialko 3,06  może ktoś pomoże co z tym zrobic jak obniżyć 
    • Przez CeZaRy29269
      Byk 280+ do 30 miesięcy co tp znaczy ?
    • Przez Michał123
      Dzień dobry, czy ktoś opasa bydło ziemniakami? Chciałbym dowiedzieć się od jakiego wieku można dawać ziemniaki i w jakich ilościach. Jako główna dawka pokarmowa, czy jako dodatek np. do kiszonki z kukurydzy?
    • Przez Radek65
      Dzień dobry, czy można krzyżować miedzy sobą Czerwonego i Czarnego Angusa? Chodzi mi o to czy należąc do związku hodowców bydła można krzyżować te 2 rodzaje bydła i czy nadal będzie to bydło czysto rasowe? Czy lepiej mieć jałówki Angusa a byka np. Simentala?
  • Dodaj nową pozycję...
v