Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, kazik6 napisał:

No tak dają nam swoich darmozjadów ups tzn zolnierzy to muszą zadbać zeby byle gowna nie jedli.

Dokąd zmierza ten kraj ssący wszystko obce a niszczący swoje...

Niezle ktoś za sznurki pociąga...

Edytowane przez danielek24
Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Rolnik1973 napisał:

To ja się pochwalę

Cała rodzina zjadła

0 kg, 0dkg, 0g

🐮🔫

Na samych kartoflach daleko nie zajedzieta . :ph34r:

Jak tam ? Pada u Ciebie ? Prasa sprzedana ?

Edytowane przez zetorki12
Opublikowano (edytowane)
20 minut temu, soltys48 napisał:

Jak takie dobre to pochwal się ile w ubiegłym roku zjadłeś z rodziną wołowiny 

ja sie pochwale co miesiac regularnie około 1 kg + burgery  + jakis stek nieraz z biedry = 17 kg na rok    3 osoby .  To teraz TY sie pochwal .

Edytowane przez jarecki
Opublikowano

Nie daleko siebie mam restaurację i gościu robi mega pycha steki.

a i w biedronie sobie nie żałujè i biere.

Opublikowano
7 minut temu, bobienko napisał:

Nie daleko siebie mam restaurację i gościu robi mega pycha steki.

a i w biedronie sobie nie żałujè i biere.

Gdzie ta restauracja to i ja sie przejade?

Opublikowano

Dworek Księżnej Anny 

3 minuty temu, artek27 napisał:

Gdzie ta restauracja to i ja sie przejade?

Opublikowano
25 minut temu, bobienko napisał:

Dworek Księżnej Anny 

Tam jak zajedziesz na obiad to mozna sie najesc ale jak bylem na weselu to zeby nie wiejski stol to bym wrocil glodny😀

Opublikowano

dzieki temu że raz musiałem poderżnąć swojego 600kg simentala to wiem jak wołowina smakuje. inaczej- teraz wiem jak powinna smakować. w garze na gulasz dobrą godzinę i miękkie jak kurczak. najgorsze w tym jest to że płacisz 25 30 zł za kg w biedrze a to stara łykowata krowa.

Opublikowano

w godzine to mi sie cielecina na obiad nie ugotuje a karkówka z cielaka 3 tyg . musi 3 godziny do miekosci sie gotować . niewiem jak wy ale ja płace do 25 zł za kg wołowiny ,ja swiezej wołowiny nie uważam ,dla mie musi byc przemrozona w tedy jest smak  wydobyty   . co do biedry 100 % prawdy mieso wołowe nie ma smaku ale jest wygoda 1 stek zapakowany ładnie 

Opublikowano (edytowane)

dokładnie jak Napisałeś , dla mie no. 1 prega lub nadpreże , lubie zyłki , i twarde czesci które trzeba gryzsć , karkówka też , nie lubie miekkiego od zadu  ,łopatka tez jest troche twardawa i dlatego taka cena niska za którą kupuje około 25 zł za kg .poledwicy nie jadłem  

Edytowane przez jarecki
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Romas11
      Sprzedam Byczki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg,  Jalówki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg i Celiaki  byczki ras mięsnych  i mlecznych 70-130kg ,Jalówki 70-130 kg. Znajduje się w Łomży .
      605978048

• Przez 4porucznik01
      witam . mam ostatnio problem z somatyką u bydła . nie które sztuki z dnia na dzien maja wyższa liczbe komórek . nie wiem czym to jest spowodowane . dawka paszowa sie nie zmieniła jest taka sama . kukurydza ,siankoiszonka ,siano lub słoma  śruta swoja z mieszanki owsa  jęczmienia żyta i pszenżyta . rzepakowa. wysłodki buraczane , pszenmix oraz dodatki witaminowe od somatyki .drożdze soda i kreda .po kazdym doju krowy maja zasklepiane wymię . ostatnie wyniki z mleczarni tłuszcz 4,27 bialko 3,06  może ktoś pomoże co z tym zrobic jak obniżyć 
    • Przez CeZaRy29269
      Byk 280+ do 30 miesięcy co tp znaczy ?
    • Przez Michał123
      Dzień dobry, czy ktoś opasa bydło ziemniakami? Chciałbym dowiedzieć się od jakiego wieku można dawać ziemniaki i w jakich ilościach. Jako główna dawka pokarmowa, czy jako dodatek np. do kiszonki z kukurydzy?
    • Przez Radek65
      Dzień dobry, czy można krzyżować miedzy sobą Czerwonego i Czarnego Angusa? Chodzi mi o to czy należąc do związku hodowców bydła można krzyżować te 2 rodzaje bydła i czy nadal będzie to bydło czysto rasowe? Czy lepiej mieć jałówki Angusa a byka np. Simentala?
  • Dodaj nową pozycję...
v