Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Proszę Państwa cen to szkoda  komentować, a będzie gorzej  jest masa hodowców  co nakupiła cielaków i dorosłe byki będą za chwile. Wiec podaż będzie coraz większa, a popyt  niema i nie będzie. Turcja, Izrael i kraje Arabskie po aferze TVN po prostu nowych kontraktów  nie podpisują, stare kontrakty zrealizowali ze względu na odszkodowania a nowych niema. 

Jak był zniesiony ubój rytualny to ceny po 2 latach wróciły  dopiero do normy i teraz będzie tak samo tyle ze jeszcze dobre pół roku to spadki. Będzie jak ze świniami. Cena spadnie  poniżej 5 zł za byka i będą zapisy paro miesięczne na odbiór.

Może mnie   zaraz będą na forum wyzywać ale to początek  końca hodowli opasów w Polsce dla rolników hodujących poniżej  50 sztuk rocznie

Opublikowano
Rolnik7343 napisał:

ja tam sie trzymam jalówek i jak na razie jest dobrze bo tego jest mało, byk w dół a jałówka w górę

Kolego cena jałówek też już w dół więc nie ma co się cieszyć. Narazie tylko cena krów stabilna.

Opublikowano
22 minuty temu, JarekBazydlo napisał:

Kolego cena jałówek też już w dół więc nie ma co się cieszyć. Narazie tylko cena krów stabilna.

spokojna twoja rozczochrana ;) w foodworksie cena jalówek sie w miare trzymie tylko byki lecą w dół i dzisiaj już dwa pojechały

Opublikowano (edytowane)

Hej po ile teraz chodzą byki w wadzie żywej  mam trzy jeden siwy Lm i dwa mieszance ncb mają po 700 kg jaka teraz  jest cena ?

Może ktoś sprzedawał do zakładu Adek w Bielsku podlaskim jakie ma opinię ?

Edytowane przez Katka8888
Opublikowano
2 godziny temu, AdamRo napisał:

Nie chcę się czepiać. Takich cen jakie otrzymałeś ostatnio można tylko zazdrościć i aż głupio było by protestować.

Dlatego ja nie narzekam dziwie sie tym co tu dostaja po 6 zeta a może i brutto ja przynajmniej pisze ile otrzymuje i za co a widze ze tu na forum połowa to handlirzy corobią zamieszanie a reszta to takie ceny otrzymują że głupio im o tym pisać 

Opublikowano
1 godzinę temu, kanalia36 napisał:

Proszę Państwa cen to szkoda  komentować, a będzie gorzej  jest masa hodowców  co nakupiła cielaków i dorosłe byki będą za chwile. Wiec podaż będzie coraz większa, a popyt  niema i nie będzie. Turcja, Izrael i kraje Arabskie po aferze TVN po prostu nowych kontraktów  nie podpisują, stare kontrakty zrealizowali ze względu na odszkodowania a nowych niema. 

Jak był zniesiony ubój rytualny to ceny po 2 latach wróciły  dopiero do normy i teraz będzie tak samo tyle ze jeszcze dobre pół roku to spadki. Będzie jak ze świniami. Cena spadnie  poniżej 5 zł za byka i będą zapisy paro miesięczne na odbiór.

Może mnie   zaraz będą na forum wyzywać ale to początek  końca hodowli opasów w Polsce dla rolników hodujących poniżej  50 sztuk rocznie

Gdzie żydy i turki obecnie kupują wołowinę? 

Czy polska wołowina im już niesmaczna? 

Opublikowano
17 minut temu, Gringo1 napisał:

Dlatego ja nie narzekam dziwie sie tym co tu dostaja po 6 zeta a może i brutto ja przynajmniej pisze ile otrzymuje i za co a widze ze tu na forum połowa to handlirzy corobią zamieszanie a reszta to takie ceny otrzymują że głupio im o tym pisać 

Dobrze że chociaż jeden dostajesz takie ceny 

Opublikowano
3 godziny temu, AdamRo napisał:

Nie chcę się czepiać. Takich cen jakie otrzymałeś ostatnio można tylko zazdrościć i aż głupio było by protestować.

Co protestować  jak wagi się nie zna....

1 godzinę temu, Rolnik7343 napisał:

spokojna twoja rozczochrana ;) w foodworksie cena jalówek sie w miare trzymie tylko byki lecą w dół i dzisiaj już dwa pojechały

Poczekaj i osi skończy z tym

Już co nie co słuchy chodzą, że wybije tragedia 

37 minut temu, Gringo1 napisał:

Pisz pisz ale wcześniej waż 

25 minut temu, Mistrzu2 napisał:

Gdzie żydy i turki obecnie kupują wołowinę? 

Czy polska wołowina im już niesmaczna? 

Jak gdzie?W PL 

@AdamRo prawda to,że Tarnów  ma spore zaległości  w/c  dużych dostawców ?

Opublikowano (edytowane)
43 minuty temu, soltys48 napisał:

Jak gdzie?W PL 

@AdamRo prawda to,że Tarnów  ma spore zaległości  w/c  dużych dostawców ?

Powiedz coś więcej na ten temat. Skąd żydy i turki mają wołowinę i za jaką kasę? 

Dlaczego byk jest w cenie świni? 

Edytowane przez Mistrzu2
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Romas11
      Sprzedam Byczki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg,  Jalówki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg i Celiaki  byczki ras mięsnych  i mlecznych 70-130kg ,Jalówki 70-130 kg. Znajduje się w Łomży .
      605978048

• Przez 4porucznik01
      witam . mam ostatnio problem z somatyką u bydła . nie które sztuki z dnia na dzien maja wyższa liczbe komórek . nie wiem czym to jest spowodowane . dawka paszowa sie nie zmieniła jest taka sama . kukurydza ,siankoiszonka ,siano lub słoma  śruta swoja z mieszanki owsa  jęczmienia żyta i pszenżyta . rzepakowa. wysłodki buraczane , pszenmix oraz dodatki witaminowe od somatyki .drożdze soda i kreda .po kazdym doju krowy maja zasklepiane wymię . ostatnie wyniki z mleczarni tłuszcz 4,27 bialko 3,06  może ktoś pomoże co z tym zrobic jak obniżyć 
    • Przez CeZaRy29269
      Byk 280+ do 30 miesięcy co tp znaczy ?
    • Przez Michał123
      Dzień dobry, czy ktoś opasa bydło ziemniakami? Chciałbym dowiedzieć się od jakiego wieku można dawać ziemniaki i w jakich ilościach. Jako główna dawka pokarmowa, czy jako dodatek np. do kiszonki z kukurydzy?
    • Przez Radek65
      Dzień dobry, czy można krzyżować miedzy sobą Czerwonego i Czarnego Angusa? Chodzi mi o to czy należąc do związku hodowców bydła można krzyżować te 2 rodzaje bydła i czy nadal będzie to bydło czysto rasowe? Czy lepiej mieć jałówki Angusa a byka np. Simentala?
  • Dodaj nową pozycję...
v