Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
soltys48 napisał:

1 minutę temu, staszek131415 napisał:

Sołtys to tu zahandluje tam i jakoś żyje lepiej cielaka przewieżć jak ganiać za nim ze strzykawką i przyczepy  gnoju wywozić

Tu się nieco mylisz, gnoju Ci u mnie dostatek a u cielaki od małego w większości chowam

Jak już kupujesz takie po 100kg od swojego przydupasa. Świat jest mały;)

soltys48 napisał:

Mało wiesz słabo cię gówniarz informuje 

Nie denerwuj się tak bo broda Ci wypadnie. Daj lepiej to fakturę zobaczymy czy masz takie ceny jak piszesz i jakie daje Biernacki. Porównam co mi zaoferuje.

Opublikowano
1 godzinę temu, JarekBazydlo napisał:

Jest kolego sporo chętnych na odsadki mięsne. Wystaw ogłoszenie wstaw cenę 12zl za kilogram i telefon będzie cały czas dzwonił;)

Po 11 brutto handlarz chciał za sm 300 koło średnia za 30 szt i chętnych nie było.

Opublikowano
bobienko napisał:

Jest kolego sporo chętnych na odsadki mięsne. Wystaw ogłoszenie wstaw cenę 12zl za kilogram i telefon będzie cały czas dzwonił;)

Po 11 brutto handlarz chciał za sm 300 koło średnia za 30 szt i chętnych nie było.

SM nie sprzedaż na eksport LM idzie wszystko w dobrej cenie. Dlatego SM ciężko sprzedać odsadka po 11zl a LM po 12zl nie ma problemu.

leszek1000 napisał:

Pniewy

Czekamy na fakturę sołtysa bo narazie tylko wiele pisze o tych cenach ale to raczej palcem pisane na czystej kartce.

Opublikowano
38 minut temu, JarekBazydlo napisał:

Czekamy na fakturę sołtysa bo narazie tylko wiele pisze o tych cenach ale to raczej palcem pisane na czystej kartce.

Chłopcze wieczorem zadzwonię do twojej mamy żeby nauczyła cię czytać ze zrozumieniem

Opublikowano

500 kg to koło 900 kg musiał ważyć to żadna kasa za takiego byka

Opublikowano
soltys48 napisał:

38 minut temu, JarekBazydlo napisał:

Chłopcze wieczorem zadzwonię do twojej mamy żeby nauczyła cię czytać ze zrozumieniem

No ale udowodnij nam że masz takie ceny czego się boisz? A może jednak masz coś do ukrycia jak tak się bronisz wstawić??? hmm...

Opublikowano

Czyli zrobili sołtysa w h..ja na krowie?

Nie zrobili, po prostu mają takie ceny. Na innej ubojni dostal by lepiej z krowe a za U byka 12,6

• Like 1
Opublikowano

Na dobra sprawe na jednej ubojni lepiej wychodza byki male, na innej duzej. Na jednej lepiej wychodza male jalowki, na drugiej lepiej duze. To samo z krowami i ze wszystkim. A jak mial wiekszosc bykow to warto mu sie bylo pier**lic z jedna krowa?

Opublikowano
3 godziny temu, JarekBazydlo napisał:

O co chodzi? schizofrenie? Hmmm... Oj z tych nerwów broda Ci wypadnie zobaczysz.

Co Ty z tą brodą cały czas

Opublikowano

jarek chyba większość z forum zaleci ci wizyte u dobrego lekarza. kilka dni temu sprzedane byk MO ok 800 kg 7.7 zl dwa hf jeden lepszy drugi harpagan ok 630 kg 6.7 cena i waga brutto agrostar za hf dawał 6 zl i nie chcieli ich 😡

Opublikowano

Wcześniej pisałem o abp że tam w miare rzetelnie wybijają i klasyfikują bydło opinie od kierowców i klientów. Druga sprawa - znowu wojna sołtys vs bazydło o co tym razem poszło? Da się wyczuć że znalazł się konfident i donosi na sołtysa dla Bazydło i to ktoś kto dobrze zna sołtysa. Rada taka piszcie do Fame mma i tam wyjaśnicie sobie ra na zawsze a reszta forum obstawiać będzie . co do cieląt to wysyp towaru jest i ceny z kapelusza miałem kupić jałoszek ale poczekam do jesieni to może zmiekną ceny i rury.

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Romas11
      Sprzedam Byczki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg,  Jalówki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg i Celiaki  byczki ras mięsnych  i mlecznych 70-130kg ,Jalówki 70-130 kg. Znajduje się w Łomży .
      605978048

• Przez 4porucznik01
      witam . mam ostatnio problem z somatyką u bydła . nie które sztuki z dnia na dzien maja wyższa liczbe komórek . nie wiem czym to jest spowodowane . dawka paszowa sie nie zmieniła jest taka sama . kukurydza ,siankoiszonka ,siano lub słoma  śruta swoja z mieszanki owsa  jęczmienia żyta i pszenżyta . rzepakowa. wysłodki buraczane , pszenmix oraz dodatki witaminowe od somatyki .drożdze soda i kreda .po kazdym doju krowy maja zasklepiane wymię . ostatnie wyniki z mleczarni tłuszcz 4,27 bialko 3,06  może ktoś pomoże co z tym zrobic jak obniżyć 
    • Przez CeZaRy29269
      Byk 280+ do 30 miesięcy co tp znaczy ?
    • Przez Michał123
      Dzień dobry, czy ktoś opasa bydło ziemniakami? Chciałbym dowiedzieć się od jakiego wieku można dawać ziemniaki i w jakich ilościach. Jako główna dawka pokarmowa, czy jako dodatek np. do kiszonki z kukurydzy?
    • Przez Radek65
      Dzień dobry, czy można krzyżować miedzy sobą Czerwonego i Czarnego Angusa? Chodzi mi o to czy należąc do związku hodowców bydła można krzyżować te 2 rodzaje bydła i czy nadal będzie to bydło czysto rasowe? Czy lepiej mieć jałówki Angusa a byka np. Simentala?
  • Dodaj nową pozycję...
v