Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
7 minut temu, michalcium napisał:

7 jalowek mam ok 600kg chyba po niedzieli wyjazd z nimi zrobię. Orientuje się ktoś ile minimum na żywą wyrwać?

6,5 - 8 netto w zależności od klasy.

13 minut temu, Rolnik7343 napisał:

teraz to nawet za krowe więcej niż za byka dostaniesz :D

Żebyś wiedział.

31 minut temu, kali2107 napisał:

ja po majówce ładuje byki hf po 7 netto minus 6 % na gnój

Gratuluję.

Opublikowano

A kiedyś jałówka naj gorszy towar gorsza od krowy pamietam jak sprzedawałem po 5 brutto  ładne mieszańce czarne i nikt nie chciał dać wiecej  a teraz za jałówkę mam jedną taka z 600 kg nabita jak baran po piemonte to już ile czasu temu miałem propozycję 7.5 bruuto . Co to sie dzieje to nie oagrniam byk w cenie krowy a jałowka w cenie byka a w cenie jałówki świnia .....

Opublikowano
2 minuty temu, soltys48 napisał:

Tzn?

Tzn. że Pan Bobienko ma jakieś osobiste animozje, których nie potrafi inaczej wysłowić, niż przez obrażanie innych.

Opublikowano

Oglądałem ten materiał i potwierdzam że to skandal co wyprawia tvn.... Fałszywy przekaz i nagonka i napaść na zwierzęta które były leczone i miały prawidłową opiekę 

Opublikowano

Każdy wie ze telewizja tvn to partia P O wystarczy włączyć zjebany fakty o 19.00 a tam co na pierwszym planie pis zły .DZIĘKI IM PÓJDĘ I ZAGŁOSUJE W WYBORACH NA PIS

Opublikowano

Nie mieszaj do tego polityki bo nie o tym mowa i akurat druga strona daje przykład jak robić wodę z mózgu ... Mi chodzi o tą konkretną sprawę bo widać tvn dał się wciągać pseudo obrońców  w swą podla politykę i chce ją naglosnic i wypromować na szlachetna działalność.... widać jakie amatorstwo reprezentują redaktorki tvn i dlatego dają się podkladac i nabierać tym cwaniakom. 

Opublikowano
9 minut temu, a-zA-Z0-9 napisał:

Każdy wie ze telewizja tvn to partia P O wystarczy włączyć zjebany fakty o 19.00 a tam co na pierwszym planie pis zły .DZIĘKI IM PÓJDĘ I ZAGŁOSUJE W WYBORACH NA PIS

przecież wiadomo że tvn to tv trampa .... a myślisz że czemu u nas była ta afera akurat w tym samy czasie jak USA reklamowało swoją wołowinę w innych krajach ? odpowiedź nasuwa sie sama ;)

a tu co sie odjewaniło ... i to jeszcze w takiej placówce ...
https://oko.press/zaglodzone-cielaki-w-panstwowym-instytucie-badawczym-jeden-martwy-drugi-bez-racicy-trzeci-bez-ogona-drastyczne/

Opublikowano
21 godzin temu, dawcio2218 napisał:

Ja też po weekendzie wypycham 12 szt mięsnych super towar. Gdzie najlepiej płacą za taki towar?

W izraelu  Będziesz wiózł to i moje weź przy okazji:D

Opublikowano
7 godzin temu, ddtvn napisał:

Tzn. że Pan Bobienko ma jakieś osobiste animozje, których nie potrafi inaczej wysłowić, niż przez obrażanie innych.

Pan Bobienko niema żadnych obsesji ani nic innego , jest po prostu rolnikiem utrzymującym sie z opasu bydła podobnie jak i ja i bardzo nam sie nie podoba ta nagonka z POLSKIEJ stacji TV na nas POLSKICH ROLNIKÓW

• Like 4
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Romas11
      Sprzedam Byczki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg,  Jalówki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg i Celiaki  byczki ras mięsnych  i mlecznych 70-130kg ,Jalówki 70-130 kg. Znajduje się w Łomży .
      605978048

• Przez 4porucznik01
      witam . mam ostatnio problem z somatyką u bydła . nie które sztuki z dnia na dzien maja wyższa liczbe komórek . nie wiem czym to jest spowodowane . dawka paszowa sie nie zmieniła jest taka sama . kukurydza ,siankoiszonka ,siano lub słoma  śruta swoja z mieszanki owsa  jęczmienia żyta i pszenżyta . rzepakowa. wysłodki buraczane , pszenmix oraz dodatki witaminowe od somatyki .drożdze soda i kreda .po kazdym doju krowy maja zasklepiane wymię . ostatnie wyniki z mleczarni tłuszcz 4,27 bialko 3,06  może ktoś pomoże co z tym zrobic jak obniżyć 
    • Przez CeZaRy29269
      Byk 280+ do 30 miesięcy co tp znaczy ?
    • Przez Michał123
      Dzień dobry, czy ktoś opasa bydło ziemniakami? Chciałbym dowiedzieć się od jakiego wieku można dawać ziemniaki i w jakich ilościach. Jako główna dawka pokarmowa, czy jako dodatek np. do kiszonki z kukurydzy?
    • Przez Radek65
      Dzień dobry, czy można krzyżować miedzy sobą Czerwonego i Czarnego Angusa? Chodzi mi o to czy należąc do związku hodowców bydła można krzyżować te 2 rodzaje bydła i czy nadal będzie to bydło czysto rasowe? Czy lepiej mieć jałówki Angusa a byka np. Simentala?
  • Dodaj nową pozycję...
v