Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Za dobrą jałówkę mięsną czy mieszańcową można było wziąć więcej niż za byka hf-a to prawda. 

Opublikowano (edytowane)

KoMi 

Dnia 24.02.2019 o 18:21, soltys48 napisał:

Nie mogłem się pozbyć tego wpisu.... 

Już edytorek pusty pisać można. 

U mnie lokalny pośrednik :

HF - o klasa 6,4

Mm-  R klasa 7,0 

Jalówka- limousine U klasa 8 zł

Ceny netto

Wiem że mocno odbieglem od tematów bo pisze o cenach bydła... Jeśli coś to przepraszam😁😎🐂🐄🐮

🐂

Edytowane przez Berthold
  • Thanks 2
Opublikowano
8 godzin temu, soltys48 napisał:

Ten sam odbiorca i 2 różne sposoby wystawiania faktury?

I na 2 już z pieczątką 

Tak. A co w tym złego? Wystawia jeszcze jeden rodzaj faktury od razu jak bierze na żywą wagę z samochodu jak byś chciał;)

Opublikowano
5 godzin temu, simson2812 napisał:

prawda, że ładne jałówki lepiej płacą niż byki?

Można 

5 godzin temu, Thomas2135 napisał:

Za dobrą jałówkę mięsną czy mieszańcową można było wziąć więcej niż za byka hf-a to prawda. 

Nie tylko więcej niz za hf

Bardzo ładne jałówki proponowali mi więcej niż za średniego SM 

Opublikowano
7 godzin temu, Partyzant85 napisał:

Nie błaznij się bajkopisarzu. Daj w końcu jakiś dowód na multikonto oprócz swoich chorych urojeń albo zamilcz bo tylko pokazujesz jakim chamskim kłamcą jesteś.

Narazie to tylko wiele piszesz nic więcej. Cwaniak w necie pi..da w świecie;)

Opublikowano
Przed chwilą, JarekBazydlo napisał:

Tak. A co w tym złego? Wystawia jeszcze jeden rodzaj faktury od razu jak bierze na żywą wagę z samochodu jak byś chciał;)

Niewiem n8e znam się....

Moi wszyscy odbiorcy zawsze wystawiają jeden typ faktur nie ważne jak jest sprzedawane i zawsze z pieczątką 

Opublikowano
Przed chwilą, soltys48 napisał:

Niewiem n8e znam się....

Moi wszyscy odbiorcy zawsze wystawiają jeden typ faktur nie ważne jak jest sprzedawane i zawsze z pieczątką 

Wystarczy podpis kto odebrał i dane nie jest wymagana pieczontka. Zreszto z tego co pisałeś to chwaliles się że oddajesz bydło przez innego rolnika to fakturę wystawiają na Ciebie??

Opublikowano (edytowane)

Oddawałem i ten inny rolnik też mi wystawiał fakturę tzn ja jemu oczywiście z pieczątką 

W tej chwili 90 % idzie ode mnie bezpośrednio bo po pierwsze mam większe ilości po drugie duży na teraz ma cene zbliżoną do mojej na tyle że  nie warto się bawić 

Edytowane przez soltys48
Opublikowano
1 godzinę temu, JarekBazydlo napisał:

pieczontka. Zreszto

No co Ty ? 🧐

Opublikowano
1 godzinę temu, soltys48 napisał:

Niewiem n8e znam się....

Kiedy masz fakturę ? Od razu czy po czasie ?

Opublikowano

Ten oszust to chyba u mnie na Mazurach rozwieszał plakaty ze skupem, bo w swoich stronach nie ma gdzie się pokazać. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Romas11
      Sprzedam Byczki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg,  Jalówki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg i Celiaki  byczki ras mięsnych  i mlecznych 70-130kg ,Jalówki 70-130 kg. Znajduje się w Łomży .
      605978048

• Przez 4porucznik01
      witam . mam ostatnio problem z somatyką u bydła . nie które sztuki z dnia na dzien maja wyższa liczbe komórek . nie wiem czym to jest spowodowane . dawka paszowa sie nie zmieniła jest taka sama . kukurydza ,siankoiszonka ,siano lub słoma  śruta swoja z mieszanki owsa  jęczmienia żyta i pszenżyta . rzepakowa. wysłodki buraczane , pszenmix oraz dodatki witaminowe od somatyki .drożdze soda i kreda .po kazdym doju krowy maja zasklepiane wymię . ostatnie wyniki z mleczarni tłuszcz 4,27 bialko 3,06  może ktoś pomoże co z tym zrobic jak obniżyć 
    • Przez CeZaRy29269
      Byk 280+ do 30 miesięcy co tp znaczy ?
    • Przez Michał123
      Dzień dobry, czy ktoś opasa bydło ziemniakami? Chciałbym dowiedzieć się od jakiego wieku można dawać ziemniaki i w jakich ilościach. Jako główna dawka pokarmowa, czy jako dodatek np. do kiszonki z kukurydzy?
    • Przez Radek65
      Dzień dobry, czy można krzyżować miedzy sobą Czerwonego i Czarnego Angusa? Chodzi mi o to czy należąc do związku hodowców bydła można krzyżować te 2 rodzaje bydła i czy nadal będzie to bydło czysto rasowe? Czy lepiej mieć jałówki Angusa a byka np. Simentala?
  • Dodaj nową pozycję...
v