Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
4 godziny temu, AdamRo napisał:

Może nie pokazać

Chyba trzeba być totalnym młotkiem żeby dać się uwalić na ogólnej. Tak jak tu ktoś pisał niedawno o tym opuszczaniu i dociskaniu osi co samochód chmur się łapał i był lżejszy 

Opublikowano
35 minut temu, Baks00 napisał:

Kiedyś handlowałem,ogólnie chyba bydła szukają,bo zaczeli ogłaszać się na ,,drzewach''Z kasa nie ma problemu-co do cen to zależy czasami też nie tylko od towaru ale i humoru

W zasadzie wesołe z nich chłopaki.

Opublikowano
5 godzin temu, AdamRo napisał:

Może nie pokazać

Chyba trzeba być totalnym młotkiem żeby dać się uwalić na ogólnej. Tak jak tu ktoś pisał niedawno o tym opuszczaniu i dociskaniu osi co samochód chmur się łapał i był lżejszy 

Opublikowano
35 minut temu, tomaszmab napisał:

No i pewnie żeby byki były po 4 zł .. wtedy kupi jacht za pół miliona i kolejna chatę dla córki syna .. 😎

Byki po 4 to półtusze będą po 7 zł.

Opublikowano
2 godziny temu, michalcium napisał:

Dziś na podsumowaniu roku z pfhbipm w powiecie byłem to był prezes spółki agraimpex spółka matka ecobeef powiedział rolnikom że ubija w węgrzynowie 6 tys szt nie określił w jakim okresie Ale stwierdził że ma marzenie ubijać 12 tys i żeby mleczarze zacielali mięsnymi swoje krowy 😀

Np. foodworks bije około 400 szt dziennie 

Opublikowano
Dnia 12.03.2019 o 18:36, pablo6234 napisał:

Panowie   co dać bykom  żeby sie nie tłukły w boksie bo złączyłem 14 sztuk do boxu i jeżdzą po sobie strasznie juz 4 dni. Doradzi ktoś może jakiś proszek albo preparat?

Przestań słać 😎

Dnia 12.03.2019 o 17:57, soltys48 napisał:

czysty MO??

Trudno powiedzieć bo był kupowany jako mały cielaczek ;) Możliwe że był sztucznie zacielany

Opublikowano

Dnia 13.03.2019 o 18:22, michalcium napisał:

Dziś na podsumowaniu roku z pfhbipm w powiecie byłem to był prezes spółki agraimpex spółka matka ecobeef powiedział rolnikom że ubija w węgrzynowie 6 tys szt nie określił w jakim okresie Ale stwierdził że ma marzenie ubijać 12 tys i żeby mleczarze zacielali mięsnymi swoje krowy 😀

Wlasnie eco beef płaci za u 14,30 r+ 13,80 r 12,80 oddawał ktoś ? 

Opublikowano
9 godzin temu, huliszek1990 napisał:

Jak chcesz miec na byku z 50-80 kg miesa mniej albo miec z 1 sztuke do utylizacji to smiało możesz im sprzedac i jak dobrze pojdzie to moze nawet uda Ci sie zeby nie przepieli twoim bykom kolczyków bo tak tez robia:) 

• Like 1
Opublikowano

Ooo ! Gdzie Ty Jarek byłeś ? Kolego , to prawda że bydło średnio 20 gr w dół ?

Opublikowano
25 minut temu, zetorki12 napisał:

Ooo ! Gdzie Ty Jarek byłeś ? Kolego , to prawda że bydło średnio 20 gr w dół ?

Zaczeła się praca polowa wiec nie ma czasu. Doszło jeszcze kilka hektarów i jest co robić:)

1 minutę temu, Rolnik7343 napisał:

byki sprzedawał :D

Byki jada w czwartek albo piątek:P

Opublikowano
2 minuty temu, JarekBazydlo napisał:

Zaczeła się praca polowa wiec nie ma czasu. Doszło jeszcze kilka hektarów i jest co robić:)

Byki jada w czwartek albo piątek:P

no widzisz .... a ja teraz czekam na pogodę żeby kupić następne

Opublikowano
4 minuty temu, marulekk napisał:

A w deszcz niemożna kupować? 😋

Raczej można... kupiłem w tym tygodniu 20 , akurat padalo i się nie rozpuściły od deszczu:-)

1 minutę temu, Rolnik7343 napisał:

cielaki od razu idą pod wiatę a kupić od kogoś z obory i od razu pakować je pod wiatę w taką pogode to nie a bardzo

Zalezy jakie duze kupujesz... od 100kg w górę nic im nie będzie... w nocy już nie mrozi... przynajmniej u mnie:)

Opublikowano
14 godzin temu, michalcium napisał:

Jarek przy uboju mogę być także takie kombinacje nie przejdą :) 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Romas11
      Sprzedam Byczki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg,  Jalówki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg i Celiaki  byczki ras mięsnych  i mlecznych 70-130kg ,Jalówki 70-130 kg. Znajduje się w Łomży .
      605978048

• Przez 4porucznik01
      witam . mam ostatnio problem z somatyką u bydła . nie które sztuki z dnia na dzien maja wyższa liczbe komórek . nie wiem czym to jest spowodowane . dawka paszowa sie nie zmieniła jest taka sama . kukurydza ,siankoiszonka ,siano lub słoma  śruta swoja z mieszanki owsa  jęczmienia żyta i pszenżyta . rzepakowa. wysłodki buraczane , pszenmix oraz dodatki witaminowe od somatyki .drożdze soda i kreda .po kazdym doju krowy maja zasklepiane wymię . ostatnie wyniki z mleczarni tłuszcz 4,27 bialko 3,06  może ktoś pomoże co z tym zrobic jak obniżyć 
    • Przez CeZaRy29269
      Byk 280+ do 30 miesięcy co tp znaczy ?
    • Przez Michał123
      Dzień dobry, czy ktoś opasa bydło ziemniakami? Chciałbym dowiedzieć się od jakiego wieku można dawać ziemniaki i w jakich ilościach. Jako główna dawka pokarmowa, czy jako dodatek np. do kiszonki z kukurydzy?
    • Przez Radek65
      Dzień dobry, czy można krzyżować miedzy sobą Czerwonego i Czarnego Angusa? Chodzi mi o to czy należąc do związku hodowców bydła można krzyżować te 2 rodzaje bydła i czy nadal będzie to bydło czysto rasowe? Czy lepiej mieć jałówki Angusa a byka np. Simentala?
  • Dodaj nową pozycję...
v