Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
44 minuty temu, tyran3 napisał:

ursus 80 % zielony a rudy tylko na nadkolach, progach i dzwiach. Ale to maszyna nie do zdarcia:D prosiaki na rynek kiedys woziła, zboże  a jak laski przyciągała:D

Tak kiedyś podstawowy wóz rolników. 

Ten co kupił 3 Kia to musi być jakiś "czołowy"hodowca byków... Widocznie już tak mają ,chcą się pokazać... I gdzieś już podobną bajke słyszałem... A już wiem na AF😉

Edytowane przez Gość
Opublikowano (edytowane)
41 minut temu, JarekBazydlo napisał:

A kiedy ja napisałem że sprzedaje w takim wieku byki????! U mnie średnia wiek byków to 20-21 miesięcy przy wadze średniej około 750kg.

ja 22 miesiace i srednia 750kg tylko ze ja nawet grama zboża a ty 3 tony na byka .... potrenuj jeszcze troche ...

Edytowane przez ozzborn
Opublikowano

panie jarku mam pytanie. Co sądzi pan o utrzymywaniu opasow na rusztach betonowych ?

Opublikowano (edytowane)

krzysztof jarzyna ze szczecina

szef wszystkich szefów 

mam takie pytanie w obliczu tych ograniczeń w imporcie przez ukraine naszej wołowiny, co oni u nas kupują? Wymiona i uszy na parówki? Ogony na zupę? Bo przecież kilo rostbefuu to dwie ich średnie krajowe... Ale szum znowu jest....

Edytowane przez komizmo
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, MLesner napisał:

Panowie Jarek i Radek macie ostatnie ostrzeżenie . Kolejnego nie będzie , tylko noga , d*pa , brama .

Jak podrośniesz to sobie możesz podskakiwać

dobra mięsna jałówka na dzis do 7,5 netto

Edytowane przez soltys48
  • Haha 1
Opublikowano
2 godziny temu, ozzborn napisał:

ja 22 miesiace i srednia 750kg tylko ze ja nawet grama zboża a ty 3 tony na byka .... potrenuj jeszcze troche ...

Pewnie na tej kiszonce po 40 zł tak Ci rosną hahaha.... Co tydzien to podajesz inne wagi tych swoich opasów i wiek sprzeddazy wiec sie zastanów bo juz nie wiadomo:)

2 minuty temu, soltys48 napisał:

Jak podrośniesz to sobie możesz podskakiwać

dobra mięsna jałówka na dzis do 7,5 netto

Nie chcesz kupic jałówek HF pod zacielenie?

Opublikowano (edytowane)

55 minut temu, JarekBazydlo napisał:

Co tydzien to podajesz inne wagi tych swoich opasów i wiek sprzeddazy wiec sie zastanów bo juz nie wiadomo:)

zacytuj w takim razie bajkopisarzu :D

Edytowane przez ozzborn
Opublikowano

Jak uważacie czy jest sens sprzedać jałòwki charolaise 50% zacielone są pół roku w maju mają 2 lata waga około 550 i jak to liczyć czy czekać aż się wycięła co lepiej wyjdzie

Opublikowano

On ma w wadze 300kg musze go zapytac ile chce moze bym kupił zacielił i potem sprzedał

14 minut temu, Gringo1 napisał:

Jak uważacie czy jest sens sprzedać jałòwki charolaise 50% zacielone są pół roku w maju mają 2 lata waga około 550 i jak to liczyć czy czekać aż się wycięła co lepiej wyjdzie

Z cielakiem weźmiesz duzo wiecej tylko ryzyko wycielenia jest po twojej stronie

Opublikowano
1 minutę temu, JarekBazydlo napisał:

On ma w wadze 300kg musze go zapytac ile chce moze bym kupił zacielił i potem sprzedał

Z cielakiem weźmiesz duzo wiecej tylko ryzyko wycielenia jest po twojej stronie

heee ? jesteś tego pewien ? na pewno ??

Opublikowano

Ty mi pokarz to fakture z Warmi za te twoje smoki co Ci Pan EMAILA pisał że Ci tyle da haha Pamiętamy wszyscy bardzo dobrze . Nie napisałem że to twoje tylko to musi być twój kolega bo ty sprzedajesz po cenie nie możliwej a on w niemożliwej wadze na wiek :D Czego jeszcze nie rozumiesz . Tylko Kup Czerwony bo Janusz za miedzy nie zobaczy jak bedzię szary mówię o aucie :) 

Opublikowano

Jarek pokaż kartkę formatu A 4 i powiedz że to ta faktura tylko literki od starości wyblakły . Chciałbym jeszcze przypomnieć , że faktura @staszek131415 za świnie jest dużo starsza i jakoś wszyscy o niej zapomnieli .

Opublikowano

nie żebym był fanem staszka ale staszek wstawił w końcu fakturę  wiec nikt o niej nie zapomniał tylko Ty ją przeoczyłeś. 

Opublikowano

I po co to? Jarek do błędu się nie przyzna....

7 godzin temu, MLesner napisał:

Jarek pokaż kartkę formatu A 4 i powiedz że to ta faktura tylko literki od starości wyblakły . Chciałbym jeszcze przypomnieć , że faktura @staszek131415 za świnie jest dużo starsza i jakoś wszyscy o niej zapomnieli .

Ciekawe rzeczy wypisujesz....

Które to już konto?

Opublikowano

Ręce opadają jak ja to czytam. Nie masz jeden z drugim swoich problemów ? Odrazu powinni wypier...c za wpisy nie na temat cen. Aha nie tylko Jarek sprzedaje byki 750 kg w 21 msc, miałem taka sama średnia :) a teraz będę miał jeszcze lepsza pozdro zazdrośniki 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Romas11
      Sprzedam Byczki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg,  Jalówki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg i Celiaki  byczki ras mięsnych  i mlecznych 70-130kg ,Jalówki 70-130 kg. Znajduje się w Łomży .
      605978048

• Przez 4porucznik01
      witam . mam ostatnio problem z somatyką u bydła . nie które sztuki z dnia na dzien maja wyższa liczbe komórek . nie wiem czym to jest spowodowane . dawka paszowa sie nie zmieniła jest taka sama . kukurydza ,siankoiszonka ,siano lub słoma  śruta swoja z mieszanki owsa  jęczmienia żyta i pszenżyta . rzepakowa. wysłodki buraczane , pszenmix oraz dodatki witaminowe od somatyki .drożdze soda i kreda .po kazdym doju krowy maja zasklepiane wymię . ostatnie wyniki z mleczarni tłuszcz 4,27 bialko 3,06  może ktoś pomoże co z tym zrobic jak obniżyć 
    • Przez CeZaRy29269
      Byk 280+ do 30 miesięcy co tp znaczy ?
    • Przez Michał123
      Dzień dobry, czy ktoś opasa bydło ziemniakami? Chciałbym dowiedzieć się od jakiego wieku można dawać ziemniaki i w jakich ilościach. Jako główna dawka pokarmowa, czy jako dodatek np. do kiszonki z kukurydzy?
    • Przez Radek65
      Dzień dobry, czy można krzyżować miedzy sobą Czerwonego i Czarnego Angusa? Chodzi mi o to czy należąc do związku hodowców bydła można krzyżować te 2 rodzaje bydła i czy nadal będzie to bydło czysto rasowe? Czy lepiej mieć jałówki Angusa a byka np. Simentala?
  • Dodaj nową pozycję...
v