Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
agroFakt.pl
Tylko na agroFakt.pl:

Ceny mięsa w dół

Opublikowano
30 minut temu, Maroslaw0770 napisał:

A może więcej ścielić, żeby chętniej leżały? Bydło jak leży najlepiej trawi z tego co się orientuję, no i generalnie nie traci energii jak więcej leży.

Żeby nie zadziałalo to w drugą stronę😊

Opublikowano
6 godzin temu, lukaszwlkp napisał:

Za pojedyncze sztuki było 12.8 za O do dwóch lat i 12.4 do 30 miesięcy. Cena z czwartku z odbiorem dziś, jutro. Powtarzam za pojedyncze sztuki

za R ile ?

Opublikowano
3 godziny temu, Baks00 napisał:

Do mokrych nie miałeś dostępu?

nie 

k.......a byk mi przeskoczył 30 mies paszporty leżały na drugim gospodarstwie a drugi za tydzień skończy 30 mieś trzeba wyciągać z obory

Opublikowano

jak wy je karmicie że do 30 miesięcy siedzą? 1.5 tony mają czy jak?

Opublikowano

Koledzy bydła szukają od handlarza SMS dostałem do  7,3zł netto HF do 8 zł netto mięsne  Wielkopolska . 

Opublikowano
6 minut temu, kali2107 napisał:

jak wy je karmicie że do 30 miesięcy siedzą? 1.5 tony mają czy jak?

ja je kupiłem dokładnie rok temu za ciekawie nie wyglądały a pomieszane z lm  , cos mi sie kojarzyło że urodzone były w listopadzie 2016 roku a one z sierpnia i wrzesnia 

Opublikowano
12 minut temu, tyran3 napisał:

Koledzy bydła szukają od handlarza SMS dostałem do  7,3zł netto HF do 8 zł netto mięsne  Wielkopolska . 

A kto to tak oferuje? Dasz namiar?

Opublikowano
8 minut temu, Kret1992 napisał:

Trzymac byka 30'msc jest smieszne:) Trzymam byki max 18 msc i sprzedaje. Raz trzymalem 24msc to to paszy opierdo..ł a przyrost nie wielki.

Jaką wagę  masz przy sprzedaży do tych 18 miesiecy?Przerabiałem temat MMxSM który w ostatniej fazie dużo nabrał na siebie

• Like 1
Opublikowano
9 minut temu, Kret1992 napisał:

Trzymac byka 30'msc jest smieszne:) Trzymam byki max 18 msc i sprzedaje. Raz trzymalem 24msc to to paszy opierdo..ł a przyrost nie wielki.

nie chce tu pisac jak czsem ludzie potrafia zamieszać wiekiem 

Opublikowano

Koledzy na podwórku u mnie nie był teraz   po prostu miał mój numer wiec przysłał sms. i tyle. numer mogę na pw  

Opublikowano

dzwoniłem dziś do Agrostaru, cena taka sama jak jak 3 tyg temu :/ 

u lokalnego pośrednika cena w góre, za hf nawet 7,50, za ładne mm nawet 8,50 ale kazał poczekać jeszcze ze 2 tyg.

• Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, lukaszwlkp napisał:

Nie każdy byk jest równy, czasami biedniejszy okres z paszą, różnie bywa. Nikt nie trzyma byka z sentymentu do 30 miesięcy, czasami jest mus

No masz racje. Ale znam.takich ludzi którzy trzymaja jak naj dluzej z mysla ze bedzie wiecej wazyl i bedzie wieksza kasa. 

Opublikowano
15 minut temu, tyran3 napisał:

Koledzy na podwórku u mnie nie był teraz   po prostu miał mój numer wiec przysłał sms. i tyle. numer mogę na pw  

Z jakich okolic jestes?

Opublikowano
3 minuty temu, Baks00 napisał:

Kret1992 A wcześniej jakie wagi miales takie średnie?

Ja trzymam byka srednio 18 -20msc i wagowo sprzedaje srednio 700kg ale to tez zalezy co to za byczek. Jeden bedzie przybieral na wadze a drugi bd jadl jadl a wagi nie bedzie. 

Opublikowano
44 minuty temu, Kret1992 napisał:

W mazowieckim Propozycja dzis za hf max 7.5 brutto a za mieszance max 8 brutto.

Taką samą propozycję dziś dostałem, skąd dokładniej jesteś?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Romas11
      Sprzedam Byczki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg,  Jalówki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg i Celiaki  byczki ras mięsnych  i mlecznych 70-130kg ,Jalówki 70-130 kg. Znajduje się w Łomży .
      605978048

• Przez 4porucznik01
      witam . mam ostatnio problem z somatyką u bydła . nie które sztuki z dnia na dzien maja wyższa liczbe komórek . nie wiem czym to jest spowodowane . dawka paszowa sie nie zmieniła jest taka sama . kukurydza ,siankoiszonka ,siano lub słoma  śruta swoja z mieszanki owsa  jęczmienia żyta i pszenżyta . rzepakowa. wysłodki buraczane , pszenmix oraz dodatki witaminowe od somatyki .drożdze soda i kreda .po kazdym doju krowy maja zasklepiane wymię . ostatnie wyniki z mleczarni tłuszcz 4,27 bialko 3,06  może ktoś pomoże co z tym zrobic jak obniżyć 
    • Przez CeZaRy29269
      Byk 280+ do 30 miesięcy co tp znaczy ?
    • Przez Michał123
      Dzień dobry, czy ktoś opasa bydło ziemniakami? Chciałbym dowiedzieć się od jakiego wieku można dawać ziemniaki i w jakich ilościach. Jako główna dawka pokarmowa, czy jako dodatek np. do kiszonki z kukurydzy?
    • Przez Radek65
      Dzień dobry, czy można krzyżować miedzy sobą Czerwonego i Czarnego Angusa? Chodzi mi o to czy należąc do związku hodowców bydła można krzyżować te 2 rodzaje bydła i czy nadal będzie to bydło czysto rasowe? Czy lepiej mieć jałówki Angusa a byka np. Simentala?
  • Dodaj nową pozycję...
v