Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
18 godzin temu, marijusz napisał:

to przypomnij sobie wytłuku pomoc suszową z 2015  roku i POchwal rząd za tępo w jakim ci wypłacili Wspomnij jeszcze o kwocie która była z 10 x mniejsza niz teraz 

ja widzę że ministrów rolnictwa powinno być min 1 400 000  sztuk Z każdego gospodarstwa rolnego jeden minister  Może wtedy by wszyscy byli zadowoleni ze swojego ministra ,a na pewno by nie mieli do niego żalu bo sami go mianowali :D

No ja wtedy dostałem pieniądze w październiku także fakty się liczą a nie jakieś mrzonki o krysztalowych domach .Kolejna sprawa jak dla mnie to rozbijanie dopłat na tyle części jest beznadziejne rozumiem kto chce niech ma możliwość wystąpienia o zaliczkę ale ja wolę całość nawet jeśli miałaby być w maju a tak trzeba się pilnować czy wszystko się zgodzi bo rok temu miałem w 4 ratach i nie mam żadnych onw czy innych dodatkowych programów. 

A odnośnie tematu pierwiastka hf +340kg OSI FODWORKS 11.30 netto klasaO 

Opublikowano

Wtedy dostałem tyle ile było Max czyli 500 do ha czy 400 no już mniejsza o większe ubezpieczone było i ta wyższa sumę dostałem. A teraz okrągłe 0 😂 ale po prostu nie zakładałem bo mam w sobie resztki honoru że miałem w miarę urodzaj i wolałem niech dadzą więcej tym co faktycznie się nalezy bo stronami ludzie nie mieli nic i a te mendy wybory były dały wszystkim i gro sąsiadów dostała choć złotówka się im nie należała. A  idąc takim tokiem mogłem składać bo tylko 8t pszenicy a nakład i spodziewany plon był około 10. 

• Thanks 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Arek3125 napisał:

Handlowiec od waleńskiego a co?

w Wielkopolsce  takich cen jakie piszesz za HF niema. A skoro Ci proponują no cóż??? Ja słyszałem o tym pociągu ze  zaczyna mieć opóźnienia oraz problemy z rozliczeniem podróży. Ale może dojedziesz do celu.

Opublikowano
1 godzinę temu, komodo napisał:

Wtedy dostałem tyle ile było Max czyli 500 do ha czy 400 no już mniejsza o większe ubezpieczone było i ta wyższa sumę dostałem. A teraz okrągłe 0 😂 ale po prostu nie zakładałem bo mam w sobie resztki honoru że miałem w miarę urodzaj i wolałem niech dadzą więcej tym co faktycznie się nalezy bo stronami ludzie nie mieli nic i a te mendy wybory były dały wszystkim i gro sąsiadów dostała choć złotówka się im nie należała. A  idąc takim tokiem mogłem składać bo tylko 8t pszenicy a nakład i spodziewany plon był około 10. 

To na obszarowe też nie składaj będzie więcej dla innych którym się należy 😁 Sorry ale ja w idealistow i spolecznikow nie wierzę i zakładam że inne dno ma ta historia... 

Opublikowano

Tyle płaci już Urbanek Zagroba ŻywPol  i uwielbiany przez was DąbPol

Opublikowano
5 minut temu, Berthold napisał:

To na obszarowe też nie składaj będzie więcej dla innych którym się należy 😁 Sorry ale ja w idealistow i spolecznikow nie wierzę i zakładam że inne dno ma ta historia... 

Ja jestem zdania niech wogole nie wyplacaja ani rzadnych prow bo sztucznie utrzymuja wiele gospodarstw  przy życiu . A zakładaj co chcesz co ja miałem im pokazać na polu burak który oddal 950t z ha czy kukurydzę która dała by plon 16-17t bo sąsiedzi autentycznie mlocili po 13-15 jak jeden bez jakiegoś nakładu kosmicznego

Opublikowano

Gadałem z jednym podróżnikiem  w zeszłym tygodniu co miał podróż z W przez B do C i 3 razy drukowany bilet miał. Na kazdym bilecie inna cena w końcu  ustalono średnią.

Po zakupie biletu pociąg ma tydzień opóźnienia a konduktor miał wyłaczone radio. Czy w końcu dojachał na stacje nie wiem

Opublikowano
14 minut temu, komodo napisał:

Ja jestem zdania niech wogole nie wyplacaja ani rzadnych prow bo sztucznie utrzymuja wiele gospodarstw  przy życiu . A zakładaj co chcesz co ja miałem im pokazać na polu burak który oddal 950t z ha czy kukurydzę która dała by plon 16-17t bo sąsiedzi autentycznie mlocili po 13-15 jak jeden bez jakiegoś nakładu kosmicznego

U mnie podobnie było jednak masa ludzi jest dziś bez honoru więc trudno go oczekiwać od rządzących

Opublikowano
15 minut temu, komodo napisał:

Nie zrozum mnie źle ale 950 t z ha buraków to myślę że każda komisja zobaczyć by chciała i jeszcze Nobla by dali... 

• Like 1
Opublikowano

To uważasz że rządzący , to ludzie bez honoru ?

1 minutę temu, staszek131415 napisał:

U mnie podobnie było jednak masa ludzi jest dziś bez honoru więc trudno go oczekiwać od rządzących

Opublikowano

PATRZĄC na opozycję to mam takie wrażenie ...........

Opublikowano

sołtys bo to tak jest jak pisze spokojnie błędów niema  jak w emocjach to byk na byku i bykiem pogania.:P

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Romas11
      Sprzedam Byczki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg,  Jalówki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg i Celiaki  byczki ras mięsnych  i mlecznych 70-130kg ,Jalówki 70-130 kg. Znajduje się w Łomży .
      605978048

• Przez 4porucznik01
      witam . mam ostatnio problem z somatyką u bydła . nie które sztuki z dnia na dzien maja wyższa liczbe komórek . nie wiem czym to jest spowodowane . dawka paszowa sie nie zmieniła jest taka sama . kukurydza ,siankoiszonka ,siano lub słoma  śruta swoja z mieszanki owsa  jęczmienia żyta i pszenżyta . rzepakowa. wysłodki buraczane , pszenmix oraz dodatki witaminowe od somatyki .drożdze soda i kreda .po kazdym doju krowy maja zasklepiane wymię . ostatnie wyniki z mleczarni tłuszcz 4,27 bialko 3,06  może ktoś pomoże co z tym zrobic jak obniżyć 
    • Przez CeZaRy29269
      Byk 280+ do 30 miesięcy co tp znaczy ?
    • Przez Michał123
      Dzień dobry, czy ktoś opasa bydło ziemniakami? Chciałbym dowiedzieć się od jakiego wieku można dawać ziemniaki i w jakich ilościach. Jako główna dawka pokarmowa, czy jako dodatek np. do kiszonki z kukurydzy?
    • Przez Radek65
      Dzień dobry, czy można krzyżować miedzy sobą Czerwonego i Czarnego Angusa? Chodzi mi o to czy należąc do związku hodowców bydła można krzyżować te 2 rodzaje bydła i czy nadal będzie to bydło czysto rasowe? Czy lepiej mieć jałówki Angusa a byka np. Simentala?
  • Dodaj nową pozycję...
v