Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
50 minut temu, skorpion2021 napisał:

U nas nikt im nie daje bo raz dobrze zaplaca a za drugim razem cie opier.. Chcialem im dac ale mam wielkie watpliwosci po historiach o tym zakladzie . Zywa masz gwarantowana oddajac do nich?

OSI mocno straciło marke przez to że mieli uboj w Węgrzynowie a tam było dobrze tylko na początku a potem już działy i dzieja sie cuda

Opublikowano
5 minut temu, skorpion2021 napisał:

z tego co wiem to mięso chociaż przy uboju nie byłem zresztą sokołow też tak robi

Znaczy kurde złe ci napisałem ... Cena za samo mięso jest ustalana w rzeźni i później ja przyślą fakturę to jest indywidualna cena  za kilogram przy każdej sztuce a w skupie w biurze ustala się "dokładki" za ilość sprzedanych itd 

Opublikowano

2 minuty temu, skorpion2021 napisał:

Chruścina to samo mieszkam niedaleko chociaż są tacy co są zadowoleni ale na palcach policzyć

Tu to nawet czasami kierownik/szef na kawę przyjedzie jak mają jakieś oferty współpracy 

Ludzie narzekają na nich ale my tam ani nie mówimy źle ani dobrze o nich żeby w piórka nie obrosli ...

W ostatnim czasie najlepsza sztuka co poszła była bbbxho 820 żywej wagi i poubojowo wyszedł około 7 tys 

Wtedy bodajże szły 2 szt. Także dokładka też nie była za duża ... Teraz pojedzie 6szt z kojca zobaczymy co wyjdzie ... Ojciec twierdzi że są małe i na łańcuchu by były większe 

Opublikowano

Dziś pojechały 2 sztuki, 13,20 R klasa.zobaczymy jak się wybiją,myślicie że cena w miarę?

Opublikowano
9 godzin temu, komizmo napisał:

tak a propos tego zamieszania z salmonellą w czechach... Mam nadzieję, że już nikt nie myśli o kupnie ich szrotów (zetor,skoda) w obliczu tej ich ciągłej nagonki na polską żywność? Pokażmy tym knedlom jak jest po drugiej stronie lufy...

Juz ze dwa lata temu poruszałem ten temat i jak grochem o sciane cały czas Zetory i skody w czołówcce sprzedaży....

• Like 2
Opublikowano

Jaro o panu Za..już kiedyś ktoś pisał jak zobaczy wagę i nie może zrobić w h..a to zaczyna mieć biegunkę ,bóle serca głowy i czego się da  .z mojego doświadczenia oszuka każdy handlarz pan Z bynajmniej dla mnie płacił przelewem w ciagu3-4 dni bez problemu

Opublikowano
2 godziny temu, Rolnik7343 napisał:

Tu to nawet czasami kierownik/szef na kawę przyjedzie jak mają jakieś oferty współpracy 

Ludzie narzekają na nich ale my tam ani nie mówimy źle ani dobrze o nich żeby w piórka nie obrosli ...

W ostatnim czasie najlepsza sztuka co poszła była bbbxho 820 żywej wagi i poubojowo wyszedł około 7 tys 

Wtedy bodajże szły 2 szt. Także dokładka też nie była za duża ... Teraz pojedzie 6szt z kojca zobaczymy co wyjdzie ... Ojciec twierdzi że są małe i na łańcuchu by były większe 

Podpisuje się pod tym co piszę Rolnik7343

Jak mowicie o Zag... to często widzę ich auta w Lesznie w wlkp ,jadą do chrósciny

Opublikowano
2 godziny temu, Jaro70 napisał:

na kilach czy co innego? 

Inna sprawa. Nie będę tego rozdmuchiwał ale osobiście nie polecam 

Opublikowano

8Ja akurat z Krzysztofem Z handluje to narzekać na współpracę nie mogę kiedyś zwazylem sobie przed sprzedażą to sie zgadzało do 10 kg na sztuce nie więcej różnicy no i o pieniądze prosić nie trzeba do 5 dni i na koncie a ceny no to ile się wytarguje tyle się ma

Opublikowano (edytowane)

propozycja za hf ok 700kg 6,5 netto a za hfxncb ok 800 kg 6,9 netto troszke malo... brakuje gdzies 40 gr by ceny worcily jak z przed afery... jeszcze poczekam ze sprzedarza firma wozniecki

Edytowane przez Kamilek1
Opublikowano

Chróścina i Pniewy nie mają czego bić, kierowcy mówili że wcześniej w kolejkach czekali do rozładunku a teraz od ręki są przyjmowani

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Romas11
      Sprzedam Byczki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg,  Jalówki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg i Celiaki  byczki ras mięsnych  i mlecznych 70-130kg ,Jalówki 70-130 kg. Znajduje się w Łomży .
      605978048

• Przez 4porucznik01
      witam . mam ostatnio problem z somatyką u bydła . nie które sztuki z dnia na dzien maja wyższa liczbe komórek . nie wiem czym to jest spowodowane . dawka paszowa sie nie zmieniła jest taka sama . kukurydza ,siankoiszonka ,siano lub słoma  śruta swoja z mieszanki owsa  jęczmienia żyta i pszenżyta . rzepakowa. wysłodki buraczane , pszenmix oraz dodatki witaminowe od somatyki .drożdze soda i kreda .po kazdym doju krowy maja zasklepiane wymię . ostatnie wyniki z mleczarni tłuszcz 4,27 bialko 3,06  może ktoś pomoże co z tym zrobic jak obniżyć 
    • Przez CeZaRy29269
      Byk 280+ do 30 miesięcy co tp znaczy ?
    • Przez Michał123
      Dzień dobry, czy ktoś opasa bydło ziemniakami? Chciałbym dowiedzieć się od jakiego wieku można dawać ziemniaki i w jakich ilościach. Jako główna dawka pokarmowa, czy jako dodatek np. do kiszonki z kukurydzy?
    • Przez Radek65
      Dzień dobry, czy można krzyżować miedzy sobą Czerwonego i Czarnego Angusa? Chodzi mi o to czy należąc do związku hodowców bydła można krzyżować te 2 rodzaje bydła i czy nadal będzie to bydło czysto rasowe? Czy lepiej mieć jałówki Angusa a byka np. Simentala?
  • Dodaj nową pozycję...
v