Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

widzisz dla niektórych mój poziom jest zbyt wysoki, niektórzy muszą pewne rzeczy poczuc na własnej skórze żeby zrozumiec, a nawet i to czasem nie pomaga ....

Opublikowano
21 minut temu, rejvas napisał:

mylisz sie, teraz mam troche czasu z racji przerwy swiatecznej to wróciłem, za jakis czas pewnie znikne, ale co prawdy popisze to zostanie :D

Dobrze że wróciłeś przyjacielu ! Stęskniłem się za tobą 😊

Opublikowano
2 minuty temu, rejvas napisał:

widzisz dla niektórych mój poziom jest zbyt wysoki, niektórzy muszą pewne rzeczy poczuc na własnej skórze żeby zrozumiec, a nawet i to czasem nie pomaga ....

Poziom? Ale jaki? Bo teraz dało mi to do myślenia?

Opublikowano

to myśl, bo jak na razie słabo ci idzie

5 minut temu, Rolnik7343 napisał:

Dobrze że wróciłeś przyjacielu ! Stęskniłem się za tobą 😊

no co ty powiesz :D 

Opublikowano

Ostatnio słyszałem od siwego z ubojni , że  chętnie by wziął każdą ilość starych krów z nową narośnietym mięsem ,ale najlepiej angus . Niby ma na to gdzieś dobry zbyt i płaci jak za złoto . Tylko weź znajdź  zabiedzonego angusa.  

Opublikowano
Dnia 23.12.2019 o 16:26, ogarek napisał:

Zresztą był tu taki znawca hodowli nie jaki ozzborn 

widac ze wielu teskniło ....

Opublikowano
19 minut temu, rejvas napisał:

to myśl, bo jak na razie słabo ci idzie

no co ty powiesz :D 

No tak ! Pierwsze dni snułem się po domu tak bez życia ... Aż mi się spytali co jest ??? I że łzami w oczach powiedziałem że ozzi konto usunął 😭

Opublikowano
22 minuty temu, Cybulek17 napisał:

Ostatnio słyszałem od siwego z ubojni , że  chętnie by wziął każdą ilość starych krów z nową narośnietym mięsem ,ale najlepiej angus . Niby ma na to gdzieś dobry zbyt i płaci jak za złoto . Tylko weź znajdź  zabiedzonego angusa.  

To troche poczeka bo moje w tym roku dopiero inseminowane angusem a zanim sie urodza i ostarzeja to siwy moze byc lysy

Opublikowano

Albo ubojnie zamknie 😂  marne szanse,  żeby ktoś  zapuścił angusa i jeszcze mało za niego zacenił . Podsunął ten pomysł,  ale na pytanie skąd to brać już  nie odpowiedział.  Gdyby to było takie proste to w swoim gospodarstwie by je tuczyli bo mają sporo bydła . 

Opublikowano

ale powiem Wam chłopaki ze jak czytam posty w tym temacie to coraz wiecej ludzi zaczyna otwierac oczy i używac kalkulatora, widze poprawe, ale jeszcze dużo do zrobienia

Opublikowano

po co miałbym ukrywac tożsamosc ? przecież wszystko co pisałem okazało sie prawdą 

Opublikowano
6 minut temu, zbitom793 napisał:

Tosz ja cale życie w przekonaniu ,że Ozzborn to teraz Partyzant, a tu taki rejvas wychodzi i obraz życia mi rujnuje...

Bo, żeś się Jarka naczytał. 

Opublikowano
rejvas napisał:

po co miałbym ukrywac tożsamosc ? przecież wszystko co pisałem okazało sie prawdą 

i nadal dajesz sama soje??? hahaha... Widzę gula rośnie co?;) Szczęśliwego Nowego Roku i niech twoje opasy wreszcie zaczną jeść słomę;) Pozdrawiam:)

Opublikowano
rejvas napisał:

to przyznaj się jaki miałeś nick po ozbornie😏

Opublikowano (edytowane)

JarekBazydlo

nie zajmuje sie już tym, jak to mówi kanalia, "dziadostwem" po tym jak po ostatniej partii zostało 100zł ze sztuki obora stoi pusta

2 minuty temu, Ursus932 napisał:

to przyznaj się jaki miałeś nick po ozbornie😏

rejvas

Edytowane przez Gość
Opublikowano (edytowane)

zdrowo jest skonczyc sie łudzic ze z opasów bedzie kasa :D

kasa z opasów jest wtedy kiedy wszystkie sprzedaż i nastepnych nie wstawisz :D  wtedy jest kasa :D inaczej to przelewanie wody z wiadra do wiadra, nic nie przybywa tylko ubywa bo wiadomo ze troche zawsze sie rozleje przy przelewaniu ....

Edytowane przez Gość
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Romas11
      Sprzedam Byczki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg,  Jalówki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg i Celiaki  byczki ras mięsnych  i mlecznych 70-130kg ,Jalówki 70-130 kg. Znajduje się w Łomży .
      605978048

• Przez 4porucznik01
      witam . mam ostatnio problem z somatyką u bydła . nie które sztuki z dnia na dzien maja wyższa liczbe komórek . nie wiem czym to jest spowodowane . dawka paszowa sie nie zmieniła jest taka sama . kukurydza ,siankoiszonka ,siano lub słoma  śruta swoja z mieszanki owsa  jęczmienia żyta i pszenżyta . rzepakowa. wysłodki buraczane , pszenmix oraz dodatki witaminowe od somatyki .drożdze soda i kreda .po kazdym doju krowy maja zasklepiane wymię . ostatnie wyniki z mleczarni tłuszcz 4,27 bialko 3,06  może ktoś pomoże co z tym zrobic jak obniżyć 
    • Przez CeZaRy29269
      Byk 280+ do 30 miesięcy co tp znaczy ?
    • Przez Michał123
      Dzień dobry, czy ktoś opasa bydło ziemniakami? Chciałbym dowiedzieć się od jakiego wieku można dawać ziemniaki i w jakich ilościach. Jako główna dawka pokarmowa, czy jako dodatek np. do kiszonki z kukurydzy?
    • Przez Radek65
      Dzień dobry, czy można krzyżować miedzy sobą Czerwonego i Czarnego Angusa? Chodzi mi o to czy należąc do związku hodowców bydła można krzyżować te 2 rodzaje bydła i czy nadal będzie to bydło czysto rasowe? Czy lepiej mieć jałówki Angusa a byka np. Simentala?
  • Dodaj nową pozycję...
v