Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Ten kupujący daje w miarę cenę wedle kupujących skuouje okolice w woj lubelskim huszcza Łomazy wozi do włodawy ubojni grammar gdzie potem mięso zabiera i wysyła dalej w świat.

A jaka cena teraz za hf

Opublikowano
2 godziny temu, damian007 napisał:

Panie i Panowie potrzebny ratunek

Pacjent ponad 2 tyg od 3 dni biegunka odrazu na ciepło elektrolity i pektolit do mleka(2 razy po 3,5litra) woda z elektrolitami pomiędzy mlekiem. 

Wesoły pije chętnie ale biegunka jak z tąd do pierwszej strony tematu.

Jak działać dalej??

Gabbrocol lub parofor do pyska i pectospeed z wiaderka,  musi zatrzymać 

Opublikowano
33 minuty temu, robert123farmer napisał:

Jakiego koloru biegunka?

Był jasnoszary teraz brązowy.

19 minut temu, Cybulek17 napisał:

17 minut temu, Cybulek17 napisał:

Gdzie to kupić w internetach ten patafor i gabbrocol? Jakie to koszty?

17 minut temu, bobienko napisał:

Przede wszystkim jak elektrolity to nie mleko

Od zawsze tak dawałem. Błąd?

40 minut temu, miziun napisał:

Kolego jak taka biegunka to tylko Parofor łyżeczka 2,5 gr z 3 razy dziennie w pierwszym dniu a potem dwa razy dziennie przez 5 dni. Lub Hallocur ja daje jak swuj Cielak urodzi się przez 5 dni raz dziennie 10 cm dla takiego 50 kg lub dla kupczego jak kupie odrazu jak przywiozę wtedy spokuj w 100 procentach

Gdzie kupię ten hallocur jak to kosztuje? 

A tak w ogóle to jak wy działacie krok po kroku w takich przypadkach?

Bo u mnie to ostatnimi czasy przypadki od skrajności do skrajności i sam już nie wiem co kiedy i w jakich dawkach wkoncu.

Opublikowano
51 minut temu, ab23 napisał:

Może przestan kupować tygodniowe cielaki 

W ciągu dwóch lat odchowałem takich ok 40 i tylko u jednego był weteryniarz zapobiegawczo bo wydawał mi sie dziwny. Trzeba uważać co kupujesz jak coś na oko wygląda słabo to szkoda rąk brudzić bo całą obore załatwisz

• Like 1
Opublikowano

Ale i tak wraz z upływem dni zmniejszasz ryzyko......Według mnie  taki tygodniowy  cielak, działa jak lep na choroby.Nie musi tak być  ale  nikt  mi  nie  wmowi  ze jak dobrze  się ,,oceni'' to ryzyka  nie ma.

Opublikowano (edytowane)

Zrob test biegunkowy i bedziesz wiedzial jak leczyc to co zwlokles do obory.70 zl to nie piniadz w kosztach leczenia i upadkach.halokur podaje sie w pierwszych 5 dobach potem dzialanie znikome

Edytowane przez Gość
Opublikowano

Takie smarki tylko z obór które znam a z tej było zawsze ok. Nie kupuje dużo ale i swoje czasami choruja. Ponadto przecież na to nie ma reguły czy ma tydzień czy miesiąc. U cielaka to dziś jest ok jutro cyrki mogą być 

Poważne problemy zaczęły sie na terenie jak przyjechały do kilku obór podobno słowackie cielaki. 

Sama cysterna z mlekiem i weterynarz może nanieść syfu. 

16 minut temu, HF86 napisał:

Zrob test biegunkowy i bedziesz wiedzial jak leczyc to co zwlokles do obory.70 zl to nie piniadz w kosztach leczenia i upadkach.halokur podaje sie w pierwszych 5 dobach potem dzialanie znikome

Nigdy tego testu nie robiłem jak to wyglada gdzie co jak?☺️

Opublikowano

u mnie zaczynają szukać bydła nawet sami dzwonią to powinno iść do góry

Opublikowano
13 minut temu, radekz200 napisał:

Dzisiaj u mnie był jakiś poznaniak po cielaka 😛 A na pace w samochodzie już było z 4 paletą zagrodzone i wio 500 km 

Na poznaniu placa za cielaki jak za zloto, nie zdziwie sie jak ze dwa jechaly na siedzeniu obok niego potem.

• Haha 3
Opublikowano

Ursus dzwonia szukaja bo czesc handlarzy dopiero po 6tym zaczyna brac .film z lm ciekawy.drastyczny spadek cen i liban wyslawiony nie bierze🐮pierwsze 3 kwartaly 2019 export zywego bydla 40000szt niecale import120 tys szt

Opublikowano
26 minut temu, radekz200 napisał:

Dzisiaj u mnie był jakiś poznaniak po cielaka 😛 A na pace w samochodzie już było z 4 paletą zagrodzone i wio 500 km 

Jakie ceny? 😉

Opublikowano (edytowane)

Kurde w sumie to jak u sąsiada robie usługi to muszę policzyć ile talerz czy lemiesz sie ściera na hektar😂 jak tu eksperci licza tylko za cielaka-koszt inseminacji😂

Edytowane przez przemek28_28
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Romas11
      Sprzedam Byczki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg,  Jalówki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg i Celiaki  byczki ras mięsnych  i mlecznych 70-130kg ,Jalówki 70-130 kg. Znajduje się w Łomży .
      605978048

• Przez 4porucznik01
      witam . mam ostatnio problem z somatyką u bydła . nie które sztuki z dnia na dzien maja wyższa liczbe komórek . nie wiem czym to jest spowodowane . dawka paszowa sie nie zmieniła jest taka sama . kukurydza ,siankoiszonka ,siano lub słoma  śruta swoja z mieszanki owsa  jęczmienia żyta i pszenżyta . rzepakowa. wysłodki buraczane , pszenmix oraz dodatki witaminowe od somatyki .drożdze soda i kreda .po kazdym doju krowy maja zasklepiane wymię . ostatnie wyniki z mleczarni tłuszcz 4,27 bialko 3,06  może ktoś pomoże co z tym zrobic jak obniżyć 
    • Przez CeZaRy29269
      Byk 280+ do 30 miesięcy co tp znaczy ?
    • Przez Michał123
      Dzień dobry, czy ktoś opasa bydło ziemniakami? Chciałbym dowiedzieć się od jakiego wieku można dawać ziemniaki i w jakich ilościach. Jako główna dawka pokarmowa, czy jako dodatek np. do kiszonki z kukurydzy?
    • Przez Radek65
      Dzień dobry, czy można krzyżować miedzy sobą Czerwonego i Czarnego Angusa? Chodzi mi o to czy należąc do związku hodowców bydła można krzyżować te 2 rodzaje bydła i czy nadal będzie to bydło czysto rasowe? Czy lepiej mieć jałówki Angusa a byka np. Simentala?
  • Dodaj nową pozycję...
v