Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
3 minuty temu, przemek28_28 napisał:

Znając  wielkiego guru jak pisałeś, ludzi wybitni odpowiadają na to co chcą odpowiedzieć, wiec pewnie chlopak Ci nie napisze.

17 to wiek? To wiem czemu nie pijesz juz😂

Nie , to nie wiek,  nie pije ze względów prywatnych .

3 minuty temu, soltys48 napisał:

Wierzę w niego ....guru jest specyficzny

SAM  nie będę rządził dopóki tacie zdrowie pozwoli, to nadal jedno gospodarstwo.  Są u nas tacy co jadą  kilka km, żeby  przyczepy ze zbożem  zważyć i kupić od ojca dla świń. Nam taki układ nie pasuje 

Opublikowano
18 minut temu, kanalia36 napisał:

Cybulek jest młody pełny zapału  i to mu się chwali, ma ideały, plany i marzenia   też taki byłem, teraz lada moment stuknie mi 36 lat  i widzę jak marnuje życie mając dwa tytuły magistra  propozycje pisania doktoratu uwierzyłem  w rolnictwo, i się dziadostwem zająłem. A teraz  choroba w rodzinie i nic zmienić puki co nie mogę. Cybulek dobra rada  zajmni  się  czymś normalnym w życiu. Zawód rolnika to zawód dla wariatów 

Nie uwierzysz, Kolego, ale ja też byłem taki naiwny. Po obronie magisterki ( wtedy mówiono magisterium) mój promotor zaproponował mi pracę asystenta i studia doktoranckie. Szczerze mówiąc, byłem zmęczony 5 letnią magisterką, myślałem, że u siebie będzie fajnie ( jak cebula pomagałem wówczas tacie, a to jednak inny świat, tzn pomaganie, a samoistne prowadzenie gospo ze wszystkimi problemami). I odmówiłem. Do dziś żałuję, obsiewałbym sobie pole, do tego szanowana praca i piękna wypłata. Miałem też ofertę pracy w MON, dziś byłbym już na emeryturze. Dlatego przestrzegam tych zdolnych młodych ludzi, by nie wchodzili w to bagno. Bo hodowla to bagno, obóz pracy 2x365.

Opublikowano
29 minut temu, kanalia36 napisał:

Cybulek jest młody pełny zapału  i to mu się chwali, ma ideały, plany i marzenia   też taki byłem, teraz lada moment stuknie mi 36 lat  i widzę jak marnuje życie mając dwa tytuły magistra  propozycje pisania doktoratu uwierzyłem  w rolnictwo, i się dziadostwem zająłem. A teraz  choroba w rodzinie i nic zmienić puki co nie mogę. Cybulek dobra rada  zajmni  się  czymś normalnym w życiu. Zawód rolnika to zawód dla wariatów 

Robota to głupota ! Picie to jest życie 

Opublikowano
Przed chwilą, przemek28_28 napisał:

Ale Sołtys kto mu winien? ,,pić to trza umić”

Tam jest temu winien w większości ojciec, gna ich do roboty jak woły i chłopaki nie dają rady i jakoś to odreagowują .......

Jak wspomniałem wolę ma słabą to sie zaszył

Przed chwilą, Rolnik7343 napisał:

Robota to głupota ! Picie to jest życie 

chłopcze przestań pier**lić

• Haha 1
Opublikowano

Nie ma czegoś takiego jak słaba czy mocna wola . Nie chce mu się przestać i tyle . Dalej nie dyskutuję . To jedynie moje zdanie .

Opublikowano
2 minuty temu, soltys48 napisał:

Tam jest temu winien w większości ojciec, gna ich do roboty jak woły i chłopaki nie dają rady i jakoś to odreagowują .......

Jak wspomniałem wolę ma słabą to sie zaszył

chłopcze przestań pier**lić

A jo nie pier**le 😂

Opublikowano
7 minut temu, zetorki12 napisał:

Nie ma czegoś takiego jak słaba czy mocna wola . Nie chce mu się przestać i tyle . Dalej nie dyskutuję . To jedynie moje zdanie .

Chce i dlatego zrobił co zrobił

Opublikowano
3 minuty temu, bobienko napisał:

Też sie zaszyłem u szwagra w domu i piliśmy🤣

My na wakacjach jak sie ze szwagrem zaszylismy to są fotki jak leżymy cała plaża ludzi w bikini, upał 30 a my polary skarpety dresy i spiny. 6 dzień nieustającego zaszywania😂😂😂😂

Opublikowano
11 minut temu, TomiAgroKujawy napisał:

Nie uwierzysz, Kolego, ale ja też byłem taki naiwny. Po obronie magisterki ( wtedy mówiono magisterium) mój promotor zaproponował mi pracę asystenta i studia doktoranckie. Szczerze mówiąc, byłem zmęczony 5 letnią magisterką, myślałem, że u siebie będzie fajnie ( jak cebula pomagałem wówczas tacie, a to jednak inny świat, tzn pomaganie, a samoistne prowadzenie gospo ze wszystkimi problemami). I odmówiłem. Do dziś żałuję, obsiewałbym sobie pole, do tego szanowana praca i piękna wypłata. Miałem też ofertę pracy w MON, dziś byłbym już na emeryturze. Dlatego przestrzegam tych zdolnych młodych ludzi, by nie wchodzili w to bagno. Bo hodowla to bagno, obóz pracy 2x365.

Nie wszystko jest tak oczywiste jak Ci się wydaje i nie wszystko co sobie dopisujesz jest prawdą . Też zacząłem pracę poza gospodarstwem. Zarobki super , i co z tego jak o kase trzeba było się upominać i robić z pod****dalaczami. Żadna przyjemność

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Romas11
      Sprzedam Byczki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg,  Jalówki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg i Celiaki  byczki ras mięsnych  i mlecznych 70-130kg ,Jalówki 70-130 kg. Znajduje się w Łomży .
      605978048

• Przez 4porucznik01
      witam . mam ostatnio problem z somatyką u bydła . nie które sztuki z dnia na dzien maja wyższa liczbe komórek . nie wiem czym to jest spowodowane . dawka paszowa sie nie zmieniła jest taka sama . kukurydza ,siankoiszonka ,siano lub słoma  śruta swoja z mieszanki owsa  jęczmienia żyta i pszenżyta . rzepakowa. wysłodki buraczane , pszenmix oraz dodatki witaminowe od somatyki .drożdze soda i kreda .po kazdym doju krowy maja zasklepiane wymię . ostatnie wyniki z mleczarni tłuszcz 4,27 bialko 3,06  może ktoś pomoże co z tym zrobic jak obniżyć 
    • Przez CeZaRy29269
      Byk 280+ do 30 miesięcy co tp znaczy ?
    • Przez Michał123
      Dzień dobry, czy ktoś opasa bydło ziemniakami? Chciałbym dowiedzieć się od jakiego wieku można dawać ziemniaki i w jakich ilościach. Jako główna dawka pokarmowa, czy jako dodatek np. do kiszonki z kukurydzy?
    • Przez Radek65
      Dzień dobry, czy można krzyżować miedzy sobą Czerwonego i Czarnego Angusa? Chodzi mi o to czy należąc do związku hodowców bydła można krzyżować te 2 rodzaje bydła i czy nadal będzie to bydło czysto rasowe? Czy lepiej mieć jałówki Angusa a byka np. Simentala?
  • Dodaj nową pozycję...
v