Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Chlopaki z kielc by i 500 dolecieli po dwie sztuki. Nie szanuja klienta widac w tej ubojni!!!

(nawet nie pisze o obnizkach, nie bede zbieral ch*jow za ubojnie)

• Haha 3
Opublikowano

Prawdę powiedzieli, teraz więcej na tuczniku zostaje niż na byku.

25 minut temu, Kentar napisał:

Chlopaki z kielc by i 500 dolecieli po dwie sztuki. Nie szanuja klienta widac w tej ubojni!!!

(nawet nie pisze o obnizkach, nie bede zbieral ch*jow za ubojnie)

Dawaj te złe informacje handlarzu paskudny :)

• Haha 1
Opublikowano
1 godzinę temu, przemekhodowca napisał:

sprzedane limoze 5 sztuk waga 750 cena 7 ,50 ceny  i waga netto wiek 25 miesiecy kasa od reki

Sprzedałeś najdroższą rasę w Polsce  dostałeś za nie   średnio 5625 zł netto. Wydałeś za odsada podejrzewam  18 miesięcy temu 3000-3500 zł  paszy treściwej  wjebał ci co najmniej 2 tony  za 2000 zł do tego 40 balotów kiszony za 60zł czyli kolejne 2500zł  słomy poszło z 20 balotów po 20 zł kolejne 400 zł  do tego prąd paliwo do obsługi kolejne 200-300 zł. Reasumując wydałeś prawie na rogate ścierwo 8000 zł dostałeś 5600 netto 6100 brutto. k**wa interes tysiąclecia!!!!!!!.  Dwa 2000 zł jako gwiazdor dałeś w prezencie grzecznej ubojni . No  nic tylko lecieć do Waleńskiego po kolejne odsady i zainwestować  te " zarobione"25 tys, zł  po 2 latach lenistwa przy ich obsłudze  bo gospodarstwo musi sie przecież rozwijać. 

No nic ale co ja tam wiem ja podobno tylko forumowy wariat i idiota jestem.

Opublikowano
2 minuty temu, mlodyhef napisał:

No, ale może to byly byki od jego krów... 

I byk nie zeżre 40 balotów kiszonki sam w tym czasie

jak od jego krów  to koszt wychowania odsada i koszt paszy mamki też prawie 2500 zł spytaj Yody do tego chcesz mi powiedzieć ze zwierzak trzymany 750 dni -25 miesięcy nie zje 40 balonów kiszony??????? 

Przed chwilą, Taurus83 napisał:

Sam jesteś ścierwem. I kanalią przy okazji ale o tym każdy akurat wie

pan handlarzyna sie zdenerwował ze prawde napisałem

Opublikowano
12 minut temu, kanalia36 napisał:

Sprzedałeś najdroższą rasę w Polsce  dostałeś za nie   średnio 5625 zł netto. Wydałeś za odsada podejrzewam  18 miesięcy temu 3000-3500 zł  paszy treściwej  wjebał ci co najmniej 2 tony  za 2000 zł do tego 40 balotów kiszony za 60zł czyli kolejne 2500zł  słomy poszło z 20 balotów po 20 zł kolejne 400 zł  do tego prąd paliwo do obsługi kolejne 200-300 zł. Reasumując wydałeś prawie na rogate ścierwo 8000 zł dostałeś 5600 netto 6100 brutto. k**wa interes tysiąclecia!!!!!!!.  Dwa 2000 zł jako gwiazdor dałeś w prezencie grzecznej ubojni . No  nic tylko lecieć do Waleńskiego po kolejne odsady i zainwestować  te " zarobione"25 tys, zł  po 2 latach lenistwa przy ich obsłudze  bo gospodarstwo musi sie przecież rozwijać. 

No nic ale co ja tam wiem ja podobno tylko forumowy wariat i idiota jestem.

za 2tyś to masz 3 tony ponad zboża  , 

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, DANDYS napisał:

za 2tyś to masz 3 tony ponad zboża  , 

policz chłopie zboże rzepak jakis premiks  i wyjdzie cię pasza pod tysiaka za tone 

Niech marudą będzie może odsad tańszy treściwa również  to nie dołozył 2 tysiaki ale tysiak. A gdzie kuźwa zarobek rolnika,

Uzmysłowcie sobie ludzie jak dymają nas ubojnie i handlarze wmawiaja  zyski których ni h*ja pana nie ma

p.s przemekhodowca nie wysmiewam Ciebie ale jestem wkurzony co sie na rynku wyprawia

Edytowane przez kanalia36
Opublikowano
kanalia36 napisał:

2 minuty temu, mlodyhef napisał:

No, ale może to byly byki od jego krów... 

I byk nie zeżre 40 balotów kiszonki sam w tym czasie

jak od jego krów  to koszt wychowania odsada i koszt paszy mamki też prawie 2500 zł spytaj Yody do tego chcesz mi powiedzieć ze zwierzak trzymany 750 dni -25 miesięcy nie zje 40 balonów kiszony??????? 

Przed chwilą, Taurus83 napisał:

Sam jesteś ścierwem. I kanalią przy okazji ale o tym każdy akurat wie

pan handlarzyna sie zdenerwował ze prawde napisałem

Co ja zaraz jestem przywoływany. To że ktoś liczyć nie umie to co ja mam poradzić. Swoją drogą LM w U za 7,5... zarobił i to nieźle ale nie ten co hodował.

• Like 1
Opublikowano

Pewnie miał mieszańce 50 % .A kanalia liczy jakby były 100 % odsady

Opublikowano (edytowane)

Co by to nie było nie zarobił kwestia ile dołozył do interesu

A to najdrosza rasa w naszym kochanym kraju  a co z innymi rasami o HF już nie wspomne.

Opublikowano

Najdroższa do opasu i najdroższa w sprzedaży. Oczywiście jak wiadomo komu sprzedać. Bo sypać paszy limuzakowi po to żeby go na kraj oddać ... Lepiej taniej innego odsada kupić

• Like 2
Opublikowano
7 minut temu, Ursus932 napisał:

Pewnie miał mieszańce 50 % .A kanalia liczy jakby były 100 % odsady

Jak narazie niestety prawie każda ubojnia nie zwraca uwagi na rasę ani procenty czystości rasy.liczysie mięcho i klasa a nie kolor skóry lub plamka na łbie

Opublikowano

Ale export zwraca uwagę i mają ludzi co potrafią przyjechać, najlepsze sztuki kupić i dobrze zapłacić. Ale najczęściej to pewnie wybierają i płacą posrednikowi a nie rolnikowi.

Opublikowano
1 minutę temu, HF86 napisał:

Jak narazie niestety prawie każda ubojnia nie zwraca uwagi na rasę ani procenty czystości rasy.liczysie mięcho i klasa a nie kolor skóry lub plamka na łbie

Hf86 dzisiaj to mało ważne  niech byk i bedzie zielony jeżeli przemek kupił odsada  za mniej wiecej cene która podałem to przy sztuce 750 kg to aby mieć 200 zł zysku  to cena powinna być 3 zł większa !!!!!!!!!!!!!!!! czyli 10,5 zł zeby na pół litra wódki się zostało interes jak jasna cholera.

Opublikowano

Miałem parę lm i jałówki nawet mieszańce to rude pojeby. Wolę osobiście piedmonteza lub angusa ale moda wśród mleczarzy że jak mięsnym to lm wylacznie

Opublikowano

W moim regionie rok temu kupowali ludzie simy 90-100kg po 2tyś bo chyba liczyli na żywo że cena ciężkiego przekroczy 10zł. Ale jak sie wzięło traktor na prow i biznesplan krótko za morde trzyma to nie ma wyjścia.

• Like 2
  • Confused 2
  • Sad 1
Opublikowano (edytowane)

To mało ważne rude, niebieskie czy fioletowe na bydle obecnie nikt nie zarabia tylko grube bejmy dokłada. Zarabia tylko ten co ma swoje mamki bydło rasowe chów pastwiskowy i bydło jedzie na eksport i zaden polski złodziej  ( ubojnia) go nie kupuje, reszta  to durna banda frajerów( ja się też zaliczam do tej kategori)  która całe dopłaty i plony topi w bydle dla złodzieji i jeszcze się cieszy ze solidnie został wycyckany bo jak sprzeda to plik kasiory ma w łapie.

Ja wiem, wiem jestem nie normalny  to opinia forumowych handlarzyn które jak wszy żerują na rolnikach i im dłużej wmawiają naiwniakom   ze to tylko wysypka  tym dużej moją pasozytować na rolnikach.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Romas11
      Sprzedam Byczki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg,  Jalówki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg i Celiaki  byczki ras mięsnych  i mlecznych 70-130kg ,Jalówki 70-130 kg. Znajduje się w Łomży .
      605978048

• Przez 4porucznik01
      witam . mam ostatnio problem z somatyką u bydła . nie które sztuki z dnia na dzien maja wyższa liczbe komórek . nie wiem czym to jest spowodowane . dawka paszowa sie nie zmieniła jest taka sama . kukurydza ,siankoiszonka ,siano lub słoma  śruta swoja z mieszanki owsa  jęczmienia żyta i pszenżyta . rzepakowa. wysłodki buraczane , pszenmix oraz dodatki witaminowe od somatyki .drożdze soda i kreda .po kazdym doju krowy maja zasklepiane wymię . ostatnie wyniki z mleczarni tłuszcz 4,27 bialko 3,06  może ktoś pomoże co z tym zrobic jak obniżyć 
    • Przez CeZaRy29269
      Byk 280+ do 30 miesięcy co tp znaczy ?
    • Przez Michał123
      Dzień dobry, czy ktoś opasa bydło ziemniakami? Chciałbym dowiedzieć się od jakiego wieku można dawać ziemniaki i w jakich ilościach. Jako główna dawka pokarmowa, czy jako dodatek np. do kiszonki z kukurydzy?
    • Przez Radek65
      Dzień dobry, czy można krzyżować miedzy sobą Czerwonego i Czarnego Angusa? Chodzi mi o to czy należąc do związku hodowców bydła można krzyżować te 2 rodzaje bydła i czy nadal będzie to bydło czysto rasowe? Czy lepiej mieć jałówki Angusa a byka np. Simentala?
  • Dodaj nową pozycję...
v