Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
agroFakt.pl
Tylko na agroFakt.pl:

Ceny mięsa w dół

Opublikowano
Rolnik7343 napisał:

Przed chwilą, JarekBazydlo napisał:

Z jednej jest 40kg w tej małej liczę tylko na 10kg więc mamy 50kg miedzi i to razy 18zl więc zarobek będzie w sam raz na prezent dla żony;)

Cza było żonie spawarkę dać na prezent 

Znów chcesz zabłysnąć?;)

Opublikowano

Co do OSI to każdy ma swoje zdanie. Mój znajomy który ma jakieś 150 sztuk bydła i trochę handluje oddaje do nich od jakiś 3 lat i twierdzi ze nie ma powodów do narzekania. Chociaż pieniądze pewne a to w dzisiejszych czasach bardzo ważne 

Opublikowano
46 minut temu, johny1991 napisał:

A sprzedaje tam na żywo czy wbc?

Na wbc

Opublikowano (edytowane)
55 minut temu, KamilSokoowski napisał:

Co do OSI to każdy ma swoje zdanie. Mój znajomy który ma jakieś 150 sztuk bydła i trochę handluje oddaje do nich od jakiś 3 lat i twierdzi ze nie ma powodów do narzekania. Chociaż pieniądze pewne a to w dzisiejszych czasach bardzo ważne 

Nie wiem z jakich jesteś okolic ale podejrzewam ze są handlarze którzy maja więcej ziemi i nieruchomości jak warte jest całe osi.

wieć kasa jest raczej pewniejsza u handlarza

https://krs-pobierz.pl/osi-poland-foodworks-i326603

Osi to spółka z.o.o.

kapitał 20.5 Mlna czyli mniej niz np Kulwiccy maja w ziemi i nieruchomościach

Edytowane przez Gość
Opublikowano
1 minutę temu, soltys48 napisał:

I co z tego,że mają??

jest z czego ściągać nie działają jako spółka z.o.o

Odpowiadają majątkiem prywatnym.

Opublikowano
37 minut temu, soltys48 napisał:

Resized_20191203_194747_3221.jpeg

Resized_20191203_194918_2464.jpeg

Jeśli mogę coś doradzić to nie wycinaj tak mocno paznokci bo się "zanokcicy" nabawisz

Opublikowano
18 minut temu, PanPancio napisał:

Kulwiccy maja w ziemi i nieruchomościach

Znalazłem 3 na których prawdopodobnie jest ziemia i razem biorą  ok 138 tys dopłat , to aż tak dużo tej ziemi niema, przy czym Daniel pobiera ok 61 tys

2 minuty temu, Ursus932 napisał:

Jeśli mogę coś doradzić to nie wycinaj tak mocno paznokci bo się "zanokcicy" nabawisz

to z nerwów:D

Opublikowano (edytowane)
25 minut temu, PanPancio napisał:

Odpowiadają majątkiem prywatnym.

Powiec to wydymanym przez Waleński- Pięta też oszukani w TPR pisali ze mysleli ze sprzedają Gospodarstwu Rolnemu i będzie z czego ściągać z gospodarstwa. A jak przyszło co do czego to Pięta goły jak swięty turecki/

Edytowane przez kanalia36
Opublikowano

Ja po prostu widzę że co drugi tutaj to albo handlarz albo naganiacz jakiegoś handlarza. Wystarczy napisać coś o dużej ubojni to zaraz zaczynają chwalić handlarzy, że ile to oni nie mają na ubojni więcej i oczywiście tą różnicą charytatywnie się z rolnikiem dzielą.

• Like 1
Opublikowano

Yoda Pan Pawcio to handlarz którego rolnicy oszukują - tak pisał jakiś czas temu, heheheh

Przed chwilą, Rolnik_Kujawy napisał:

Komornik rozsyła listy i szuka kasy Pięty żeby długi pokryć dziś pismo dostałem

A Ty z jakiej racji????

Opublikowano
40 minut temu, PanPancio napisał:

Odpowiadają majątkiem prywatnym

Mipol tez odpowiadał prywatnym i gówno to dało 

• Like 2
Opublikowano
23 minuty temu, soltys48 napisał:

Znalazłem 3 na których prawdopodobnie jest ziemia i razem biorą  ok 138 tys dopłat , to aż tak dużo tej ziemi niema, przy czym Daniel pobiera ok 61 tys

to z nerwów:D

Czyli ile ziemi wychodzi z tego przelicznika? Na lasy też są dopłaty?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Romas11
      Sprzedam Byczki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg,  Jalówki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg i Celiaki  byczki ras mięsnych  i mlecznych 70-130kg ,Jalówki 70-130 kg. Znajduje się w Łomży .
      605978048

• Przez 4porucznik01
      witam . mam ostatnio problem z somatyką u bydła . nie które sztuki z dnia na dzien maja wyższa liczbe komórek . nie wiem czym to jest spowodowane . dawka paszowa sie nie zmieniła jest taka sama . kukurydza ,siankoiszonka ,siano lub słoma  śruta swoja z mieszanki owsa  jęczmienia żyta i pszenżyta . rzepakowa. wysłodki buraczane , pszenmix oraz dodatki witaminowe od somatyki .drożdze soda i kreda .po kazdym doju krowy maja zasklepiane wymię . ostatnie wyniki z mleczarni tłuszcz 4,27 bialko 3,06  może ktoś pomoże co z tym zrobic jak obniżyć 
    • Przez CeZaRy29269
      Byk 280+ do 30 miesięcy co tp znaczy ?
    • Przez Michał123
      Dzień dobry, czy ktoś opasa bydło ziemniakami? Chciałbym dowiedzieć się od jakiego wieku można dawać ziemniaki i w jakich ilościach. Jako główna dawka pokarmowa, czy jako dodatek np. do kiszonki z kukurydzy?
    • Przez Radek65
      Dzień dobry, czy można krzyżować miedzy sobą Czerwonego i Czarnego Angusa? Chodzi mi o to czy należąc do związku hodowców bydła można krzyżować te 2 rodzaje bydła i czy nadal będzie to bydło czysto rasowe? Czy lepiej mieć jałówki Angusa a byka np. Simentala?
  • Dodaj nową pozycję...
v