Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Przejalem jednego rolnika ktory dlugie lata sprzedawal do jednego handlarza, wage sobie kupil i postawil pod szopa. A tak sie fajnie sklada, ze na podworku ma cos w stylu ronda: jak handlarz zobaczyl wage to skorzystal z ronda i odjechal bez slowa. Jeszcze dwoch innych bylo ale kazdemu sie to rondko podobalo i dopiero ja zostalem.

Dopoki wiekszosci pasuje tak jak jest to sie nie zmieni. :)

• Haha 3
Opublikowano

u kolegi w zeszłym tygodniu numer roku: handlarz z okolic Brodnicy. waga ogolna. kawałek drogi na wagę. I otóż panowie grys-kamyk drogowy sypany na koło. widac woda wyszła z mody bo suche lata....dwa samochody ładował. 330kg na każdym brakowało. kolega go krótko wziął i dawaj na drugą wagę i rozladunek. w końcu stwierdził handlarzyna że ta pierwsza waga musiała być zepsuta hahahhah

Opublikowano
1 godzinę temu, Berthold napisał:

Trochę słabo... 

Pytałem o łódzkie ,A tu mamy z tego co widzę zawsze niższe ceny😏

I to na wszytko

Opublikowano
6 godzin temu, zycietoniejebajka1 napisał:

O to to .. Pokazalo opłacalność hodowli opasow a tu mówią że się opłaca i jeszcze śmieją się z kanalii 😂

Opublikowano
2 minuty temu, tomaszmab napisał:

O to to .. Pokazalo opłacalność hodowli opasow a tu mówią że się opłaca i jeszcze śmieją się z kanalii 😂

Autor filmu hodował świnie i jakoś do nich nie wraca więc...

Opublikowano

Jak widzę takich matematyków to ręce opadają... Według mnie on jest parę koła na minusie, ale może ma w domu jakichś emerytów i jest z czego dokładać do hodowli... Najważniejsze że nowe jałówki już czekają... 

Opublikowano (edytowane)

31 minut temu, kali2107 napisał:

u kolegi w zeszłym tygodniu numer roku: handlarz z okolic Brodnicy. waga ogolna. kawałek drogi na wagę. I otóż panowie grys-kamyk drogowy sypany na koło. widac woda wyszła z mody bo suche lata....dwa samochody ładował. 330kg na każdym brakowało. kolega go krótko wziął i dawaj na drugą wagę i rozladunek. w końcu stwierdził handlarzyna że ta pierwsza waga musiała być zepsuta hahahhah

znam lepszy numer; handlarz miał rozliczyć z wagi ogólnej, pojechał zważyć samochód na wadze nie wysiadał z kabiny a jak zajechał na podwórko to pierwsze co zrobił poszedł się odlać, silał kilkanaście minut podobno cała kałuża moczu Tacy teraz przebiegli handlarze!!!

Edytowane przez marijusz
  • Haha 4
Opublikowano
1 minutę temu, Rolnik7343 napisał:

Czyli każdy jest na minusie przy opasach ?

Ja myślę że hodowla, opas to zbiór naczyń połączonych, to coś co komponuje się w całość w naszej branży... W tej kwestii trzymam stronę JARKA.... 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Romas11
      Sprzedam Byczki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg,  Jalówki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg i Celiaki  byczki ras mięsnych  i mlecznych 70-130kg ,Jalówki 70-130 kg. Znajduje się w Łomży .
      605978048

• Przez 4porucznik01
      witam . mam ostatnio problem z somatyką u bydła . nie które sztuki z dnia na dzien maja wyższa liczbe komórek . nie wiem czym to jest spowodowane . dawka paszowa sie nie zmieniła jest taka sama . kukurydza ,siankoiszonka ,siano lub słoma  śruta swoja z mieszanki owsa  jęczmienia żyta i pszenżyta . rzepakowa. wysłodki buraczane , pszenmix oraz dodatki witaminowe od somatyki .drożdze soda i kreda .po kazdym doju krowy maja zasklepiane wymię . ostatnie wyniki z mleczarni tłuszcz 4,27 bialko 3,06  może ktoś pomoże co z tym zrobic jak obniżyć 
    • Przez CeZaRy29269
      Byk 280+ do 30 miesięcy co tp znaczy ?
    • Przez Michał123
      Dzień dobry, czy ktoś opasa bydło ziemniakami? Chciałbym dowiedzieć się od jakiego wieku można dawać ziemniaki i w jakich ilościach. Jako główna dawka pokarmowa, czy jako dodatek np. do kiszonki z kukurydzy?
    • Przez Radek65
      Dzień dobry, czy można krzyżować miedzy sobą Czerwonego i Czarnego Angusa? Chodzi mi o to czy należąc do związku hodowców bydła można krzyżować te 2 rodzaje bydła i czy nadal będzie to bydło czysto rasowe? Czy lepiej mieć jałówki Angusa a byka np. Simentala?
  • Dodaj nową pozycję...
v