Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
agroFakt.pl
Tylko na agroFakt.pl:

Ceny mięsa w dół

galeria
Odsadki mięsne
Opublikowano

Powiem szczerze, ja mam polowe tego co mam normalnie. Znajomi to samo, malo towaru. Ale k**wa... zaklady 100% normy. Oba zaklady PELNE non stop. Z jednej strony pelne sa a z drugiej nie gardza zadna iloscia bo przyjechali przy piatku po 10 sztuk bez zająkniecia ze malo.

Sam sie zastanawialem o co chodzi, czy w jednych miejscach jest o tyle cieplej ze pozniej bydlo spedzaja czy co? W moich obydwu rejonach juz dawno zgonione i towaru polowa i myslalem, ze wszedzie taka bida ale zaklady PELNE wiec nie wiem co sie dzieje.

ps. Ja nie narzekam, handlarz tez troche czlowiek, chce czasami odpoczac. :D

  • Like 1
Opublikowano

Jeszcze troszkę i cena ruszy znów do góry. Tak jak napisaliście mało towaru jest na rynku. Dużo osób już zrezygnowało z hodowli bydła i będą tylko sprzedawać płody rolne. W naszej okolicy około 40-50% rolników tak zrobiło. Kolega co skupuje zboże mówi że jeszcze nie miał tylu chętnych do sprzedaży i musi stawiać 2 silosy jak pamiętam po 600ton bo magazyny ma już za małe.

Opublikowano
6 minut temu, Kentar napisał:

handlarz tez troche czlowiek, chce czasami odpoczac. :D

Z naciskiem na to troche 😊

Opublikowano
14 minut temu, Kentar napisał:

Powiem szczerze, ja mam polowe tego co mam normalnie. Znajomi to samo, malo towaru. Ale k**wa... zaklady 100% normy. Oba zaklady PELNE non stop. Z jednej strony pelne sa a z drugiej nie gardza zadna iloscia bo przyjechali przy piatku po 10 sztuk bez zająkniecia ze malo.

Sam sie zastanawialem o co chodzi, czy w jednych miejscach jest o tyle cieplej ze pozniej bydlo spedzaja czy co? W moich obydwu rejonach juz dawno zgonione i towaru polowa i myslalem, ze wszedzie taka bida ale zaklady PELNE wiec nie wiem co sie dzieje.

ps. Ja nie narzekam, handlarz tez troche czlowiek, chce czasami odpoczac. :D

Bo narobiło sie handlarzy i przez to pełno a suma towaru tyle samo. Ty nie kupiłeś kupił ktoś inny.

  • Like 2
Opublikowano

Nie zauwazylem zadnych nowych handlarzy. Wszyscy na terenie sie znaja, razem sniadania jemy. Chyba tu jednego na forum mieliscie co mowil, ze handel taki prosty i jak sie pojawil tak znikl. :P

  • Haha 1
Opublikowano
4 minuty temu, AdamRo napisał:

Bardziej z Twoich ;)

Ale pewny gość? Pisz co wiesz

Opublikowano
7 minut temu, Gringo1 napisał:

Ursus w której parafii on tak się ogłasza

Jakiś czas temu na co drugim drzewie była jego kartka A teraz dostałem od znajomego wizytówke

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

    • Przez Romas11
      Sprzedam Byczki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg,  Jalówki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg i Celiaki  byczki ras mięsnych  i mlecznych 70-130kg ,Jalówki 70-130 kg. Znajduje się w Łomży .
      605978048



    • Przez 4porucznik01
      witam . mam ostatnio problem z somatyką u bydła . nie które sztuki z dnia na dzien maja wyższa liczbe komórek . nie wiem czym to jest spowodowane . dawka paszowa sie nie zmieniła jest taka sama . kukurydza ,siankoiszonka ,siano lub słoma  śruta swoja z mieszanki owsa  jęczmienia żyta i pszenżyta . rzepakowa. wysłodki buraczane , pszenmix oraz dodatki witaminowe od somatyki .drożdze soda i kreda .po kazdym doju krowy maja zasklepiane wymię . ostatnie wyniki z mleczarni tłuszcz 4,27 bialko 3,06  może ktoś pomoże co z tym zrobic jak obniżyć 
    • Przez CeZaRy29269
      Byk 280+ do 30 miesięcy co tp znaczy ?
    • Przez Michał123
      Dzień dobry, czy ktoś opasa bydło ziemniakami? Chciałbym dowiedzieć się od jakiego wieku można dawać ziemniaki i w jakich ilościach. Jako główna dawka pokarmowa, czy jako dodatek np. do kiszonki z kukurydzy?
    • Przez Radek65
      Dzień dobry, czy można krzyżować miedzy sobą Czerwonego i Czarnego Angusa? Chodzi mi o to czy należąc do związku hodowców bydła można krzyżować te 2 rodzaje bydła i czy nadal będzie to bydło czysto rasowe? Czy lepiej mieć jałówki Angusa a byka np. Simentala?
×
×
  • Dodaj nową pozycję...
v