Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
2 minuty temu, Yoda napisał:

Nie moje krowy nie mój biznes, ale LM rasa najdroższa w produkcji i sprzedając na export masz przynajmniej 1,5zł więcej. A dobrego bydła brakuje, znam trochę ludzi co tym się zajmują i mowią, że sredniego bydła jest ale dobrego na export brakuje cały czas i cena sie trzyma.

LM dopiero teraz bede miał wiecej jak moje jałowki sie wyciela tak mam mieszanke. Głównym celem moim i tak bedzie sprzedaż odsadka i trzymanie mamek.

2 minuty temu, lusjan napisał:

Wczoraj u kolegi krowa HF 800 kg, 5zł netto, Śląsk... 

Kuźwa to jakiś handlarz pięknie zarobi :D

• Like 1
Opublikowano

Tej wagi też nie byłbym taki pewny, bo ponoć jak ktoś ma u siebie wagę, to od razu pyta ile sztuka waży i swojej nawet nie włącza, ale w okolicy i tak z nim wychodzi się najlepiej. 

Opublikowano
1 godzinę temu, Mikruss napisał:

ja kiedsy nanprobe na wbc dalem z lancucha 2 hfy do Biernackiego. Jeden mial na wadze 715 kg i poszedl w rce a drugi 680 i w O+.

1 godzinę temu, mlodyhef napisał:

Wyżej ktoś pisał o HF w klasie R... ma ktoś fotę takiego, może być z AF. Ja w to nie wierzę. 

Już masz przykład tylko handlarz bedzie pisał że HF nie może być R tylko O albo P...

Opublikowano (edytowane)
4 godziny temu, Berthold napisał:

Na dziś Biernacki 12,8 za O klasę 

Osi foodworks 12,40 za O  ( choć wstydzą się od razu przyznać) 😁😁😁

Byk tak jak piszesz , krowa 11,20. W OSI

Edytowane przez boogii
Opublikowano (edytowane)
9 godzin temu, JarekBazydlo napisał:

Mam za małe ilości narazie zeby sprzedać na eksport i nikt nie przyjedzie do mnie po  szt... Wiec Jasiu nie martw sie bo juz dużo razy dzwonilem zeby poszły na eksport ale minimum musze miec 10szt czystego LM

Co Ty za brednie piszesz ?!? Ostatnio byłem u człowieka i miał 5 bykow 650-750 kg LM czystych z kartami i nie ma problemu zabraniem cena 9,40-9,60zł brutto / kg jaka dostał miesiąc temu . Do skupu ponad 200 km 

Edytowane przez tomaszmab
Opublikowano
4 godziny temu, Rolnik7343 napisał:

Cena maksymalna jak idziesz i pytasz o cene i taką co podają w gazetach ;) a dochodzi jeszcze do tego dopłata do umowy i certyfikatu

Ale ty sobie wkrecasz z tym Osi... Jak w jakimś transie zakletym 😉 Max to Max 

Opublikowano
8 godzin temu, Yoda napisał:

Nie moje krowy nie mój biznes, ale LM rasa najdroższa w produkcji i sprzedając na export masz przynajmniej 1,5zł więcej. A dobrego bydła brakuje, znam trochę ludzi co tym się zajmują i mowią, że sredniego bydła jest ale dobrego na export brakuje cały czas i cena sie trzym

Czemu uważasz że LM to rasa droga w produkcji ?

Opublikowano
12 minut temu, Rolnik7343 napisał:

A o umowę i certyfikat ci się pytali ?

A jak chce się dowiedzieć ceny to nie muszę dzwonić bo do skupu mam 10km ;)

To ciekawe... Ja też podobnie, skąd jesteś? 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Romas11
      Sprzedam Byczki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg,  Jalówki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg i Celiaki  byczki ras mięsnych  i mlecznych 70-130kg ,Jalówki 70-130 kg. Znajduje się w Łomży .
      605978048

• Przez 4porucznik01
      witam . mam ostatnio problem z somatyką u bydła . nie które sztuki z dnia na dzien maja wyższa liczbe komórek . nie wiem czym to jest spowodowane . dawka paszowa sie nie zmieniła jest taka sama . kukurydza ,siankoiszonka ,siano lub słoma  śruta swoja z mieszanki owsa  jęczmienia żyta i pszenżyta . rzepakowa. wysłodki buraczane , pszenmix oraz dodatki witaminowe od somatyki .drożdze soda i kreda .po kazdym doju krowy maja zasklepiane wymię . ostatnie wyniki z mleczarni tłuszcz 4,27 bialko 3,06  może ktoś pomoże co z tym zrobic jak obniżyć 
    • Przez CeZaRy29269
      Byk 280+ do 30 miesięcy co tp znaczy ?
    • Przez Michał123
      Dzień dobry, czy ktoś opasa bydło ziemniakami? Chciałbym dowiedzieć się od jakiego wieku można dawać ziemniaki i w jakich ilościach. Jako główna dawka pokarmowa, czy jako dodatek np. do kiszonki z kukurydzy?
    • Przez Radek65
      Dzień dobry, czy można krzyżować miedzy sobą Czerwonego i Czarnego Angusa? Chodzi mi o to czy należąc do związku hodowców bydła można krzyżować te 2 rodzaje bydła i czy nadal będzie to bydło czysto rasowe? Czy lepiej mieć jałówki Angusa a byka np. Simentala?
  • Dodaj nową pozycję...
v