Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
1 godzinę temu, ab23 napisał:

BM Kobylin był w tygodniu za bykami 6,50 kasa od razu  

Do Matuszewskiego też sprzedawał em 😂 nawet zaglądałem mu do Mercedesa 😁😁😁😋 Dobrze wiedzieć że mają kasę..

Opublikowano
2 godziny temu, homoerectus napisał:

Masło maślane. To jak klasyfikują, jak nie biorą na wbc?.

Nie wiem o co Ci chodzi . napisałem jak kupują ,że tylko i wyłącznie rozliczają na żywo 

Opublikowano
2 godziny temu, nikolas29 napisał:

Hobbysta82 żebyś się nie zdziwił jak dostaniesz od rakową 8 zl.. To cwani ludzie. Waga tak ok ale tylko to

To lepiej sprzedać 700 kg po 7 zł do Rakowa czy 600 kg po 8 zł do jakiegoś cwaniaka handlarza ?

8 minut temu, Ursus932 napisał:

Nie wiem o co Ci chodzi . napisałem jak kupują ,że tylko i wyłącznie rozliczają na żywo 

Można na żywym byku stwierdzić w jakiej jest klasie ? Można.

2 godziny temu, ab23 napisał:

BM Kobylin był w tygodniu za bykami 6,50 kasa od razu  

Co oznacza BM w nazwie firmy ?

Opublikowano
3 godziny temu, JarekBazydlo napisał:

AdamRo a co powiesz na temat Łuniewskich? Był ostatnio u mnie znajomy co robi u nich jako weterynarz i bardzo mnie namawiał żeby oddać do nich.

To oddaj skoro kolega tak poleca i namawia,przekonasz sie. Tylko oddaj z 10 szt na poczatek,bo oddajac jedną nie sprawdzisz ich z tej strony..

Daj tylko znac jak duzo Cie orypali 😉 

Opublikowano (edytowane)
18 minut temu, AdamRo napisał:

Można na żywym byku stwierdzić w jakiej jest klasie ? Można

No ja to wiem 😏

Edytowane przez Gość
Opublikowano
wiko napisał:

3 godziny temu, JarekBazydlo napisał:

AdamRo a co powiesz na temat Łuniewskich? Był ostatnio u mnie znajomy co robi u nich jako weterynarz i bardzo mnie namawiał żeby oddać do nich.

To oddaj skoro kolega tak poleca i namawia,przekonasz sie. Tylko oddaj z 10 szt na poczatek,bo oddajac jedną nie sprawdzisz ich z tej strony..

Daj tylko znac jak duzo Cie orypali 😉 

Powiem tak oddaje tam jeden z handlarzy z mojej okolicy i sobie też chwali mówi że wybicie i klasa się zgadza a ceny średnie.

Opublikowano
14 godzin temu, AdamRo napisał:

To lepiej sprzedać 700 kg po 7 zł do Rakowa czy 600 kg po 8 zł do jakiegoś cwaniaka handlarza ?

Można na żywym byku stwierdzić w jakiej jest klasie ? Można.

Co oznacza BM w nazwie firmy ?

Biernacki-Matuszewski

Opublikowano
6 godzin temu, JarekBazydlo napisał:

Powiem tak oddaje tam jeden z handlarzy z mojej okolicy i sobie też chwali mówi że wybicie i klasa się zgadza a ceny średnie.

Jak ceny tylko średnie to jak będziesz się chwalił na AF😏

Opublikowano

Luniewski czy Biernacki jeden żyd jak każdy co ma super zbyt.jeden na jałówki drugi na krowy trzeci na byki

Tylko traf żeby dobrze rozesłać bydło 

Opublikowano

Pewnie rzucą z 10gr do góry dla pokrzepienia serc i nowych wstawien bydła.troche tych stąd już wycięli.

Opublikowano

Do redakcji zgłosili się rolnicy oszukani przez firmę skupującą bydło. Nasi Czytelnicy nie otrzymali zapłaty za sprzedane byki. Jak ustaliliśmy, właściciele firmy zajmującej się skupem ze swojego procederu uczynili wieloletnie źródło stałego dochodu.

tygodnik rolniczy 

Opublikowano (edytowane)

U nas z bydłem poddają się już nawet najwięksi pasjonaci. Kazdy idzie po rozum do głowy. Szybko tego nie odbudują jeśli w ogóle odbudują! Co do cen kolega tydzień temu sprzedał takiego mieszańca 6.2  zł netto waga coś koło 720kg i 3 krowy 760 720 i 660 po 5.5 brutto

Edytowane przez KamilSokoowski
  • Thanks 1
Opublikowano
58 minut temu, leszek1000 napisał:

Do redakcji zgłosili się rolnicy oszukani przez firmę skupującą bydło. Nasi Czytelnicy nie otrzymali zapłaty za sprzedane byki. Jak ustaliliśmy, właściciele firmy zajmującej się skupem ze swojego procederu uczynili wieloletnie źródło stałego dochodu.

tygodnik rolniczy 

https://www.tygodnik-rolniczy.pl/articles/aktualnosci_/oszukuja-rolnikow-i-wciaz-sa-w-branzy-jak-mozliwe/?fbclid=IwAR0ZKDA0-F0M6Jz3f1QhPF-HeYyJjdPBoW1Im-gW3LRWxJnUZk73w5oDXtc

Opublikowano

jarek luniesie na wbc orżną cie jak chłopca a na żywo cena beznadziejna. co do największego. hmmm. 90 dni płatności.... tj. hipotetycznie : 60 dni uboju x 800sztdziennie x 5 tyś. macie 240mln kredytu u chłopa czy handlarza. mój handlarz przy ostatniej sprzedaży mówi że jak już miał u niego bańkę dwieście leżeć to zaczynało mu brakować dla chłopkow . zwykle leży więcej niż 500 tyś . myślę że to yebnie kiedyś zwłaszcza że mi już przeciaga trochę termin a nigdy mu się nie zdarzało.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Romas11
      Sprzedam Byczki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg,  Jalówki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg i Celiaki  byczki ras mięsnych  i mlecznych 70-130kg ,Jalówki 70-130 kg. Znajduje się w Łomży .
      605978048

• Przez 4porucznik01
      witam . mam ostatnio problem z somatyką u bydła . nie które sztuki z dnia na dzien maja wyższa liczbe komórek . nie wiem czym to jest spowodowane . dawka paszowa sie nie zmieniła jest taka sama . kukurydza ,siankoiszonka ,siano lub słoma  śruta swoja z mieszanki owsa  jęczmienia żyta i pszenżyta . rzepakowa. wysłodki buraczane , pszenmix oraz dodatki witaminowe od somatyki .drożdze soda i kreda .po kazdym doju krowy maja zasklepiane wymię . ostatnie wyniki z mleczarni tłuszcz 4,27 bialko 3,06  może ktoś pomoże co z tym zrobic jak obniżyć 
    • Przez CeZaRy29269
      Byk 280+ do 30 miesięcy co tp znaczy ?
    • Przez Michał123
      Dzień dobry, czy ktoś opasa bydło ziemniakami? Chciałbym dowiedzieć się od jakiego wieku można dawać ziemniaki i w jakich ilościach. Jako główna dawka pokarmowa, czy jako dodatek np. do kiszonki z kukurydzy?
    • Przez Radek65
      Dzień dobry, czy można krzyżować miedzy sobą Czerwonego i Czarnego Angusa? Chodzi mi o to czy należąc do związku hodowców bydła można krzyżować te 2 rodzaje bydła i czy nadal będzie to bydło czysto rasowe? Czy lepiej mieć jałówki Angusa a byka np. Simentala?
  • Dodaj nową pozycję...
v