Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, soltys48 napisał:

u kogo?

Biernacki dziś ładował ODPADOWE krowy z wyjściową O po 10,5

Biernacki dzisiaj 12,2 12,4 13 a co się za tym kryje to wy mi powiedzcie  wziołem 7 tak jak uzgodniliśmy w sobotę bez oglądania bydlaków 28 szt

Opublikowano
1 godzinę temu, danielek24 napisał:

Mi dzisiaj handlarz za byczki ok 300kg zaproponował po 1700...kur...a

deszcz pieniedzy na ciebie by spłynoł))))))

Opublikowano
7 godzin temu, kali2107 napisał:

czyli 800x 55% bez odejmowania strączki?

A będziesz  miał 55 bo wiesz  jak może być  oddaj jednego to super a jak partia  to.....

Opublikowano
12 godzin temu, danielek24 napisał:

Mi dzisiaj handlarz za byczki ok 300kg zaproponował po 1700...kur...a

Jak nie Hf to dam ci po dwa tys

Bedzie po pare złotych dla nas wiecej (przelicznik euro 10 gr korzystniejszy)

https://www.agrofoto.pl/finanse/dotacje-i-doplaty/podano-stawki-doplat-bezposrednich-za-2019-rok,88847.html

Opublikowano
2 godziny temu, marcinxxxx napisał:

to skoro przeciętna tyle to luks krowa u niego ile 7zł ? Tu już dostał sołtys za krowy niby po 6.5 brutto ale z krowy to była tylko nazwa 

Opublikowano

Sprzedawałem im kiedyś (ubojnia Biela Stare Bystre) krowę którą kupiłem na dopłaty (3 sztukę). Przy kupnie ważyłem na złomie, po miesiącu spadła na ich wadze o 100kg. Fakt, że nie opasałem jej, ale żeby aż tyle?. Paradoks taki, że ogólnie parę groszy więcej za nią dostałem, niż wydałem. Wtedy oficjalnie płacili po 6,5 zł.

Poubojowy cennik u nich; Byk R 11,80, O 11,40 Jałówka R 12,60 012,00 Krowa R 10,80.

Nie znam się na tym. Oceńcie sami. ;)

Opublikowano

Byk nędznie 

1 godzinę temu, zkordalski napisał:

to skoro przeciętna tyle to luks krowa u niego ile 7zł ? Tu już dostał sołtys za krowy niby po 6.5 brutto ale z krowy to była tylko nazwa 

Umiesz czytać ze zrozumieniem?

Wskaż gdzie napisałem taką cenę?

Opublikowano
2 godziny temu, zkordalski napisał:

6,5 brutto ode mnie dostawał a sprzedał drożej.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Romas11
      Sprzedam Byczki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg,  Jalówki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg i Celiaki  byczki ras mięsnych  i mlecznych 70-130kg ,Jalówki 70-130 kg. Znajduje się w Łomży .
      605978048

• Przez 4porucznik01
      witam . mam ostatnio problem z somatyką u bydła . nie które sztuki z dnia na dzien maja wyższa liczbe komórek . nie wiem czym to jest spowodowane . dawka paszowa sie nie zmieniła jest taka sama . kukurydza ,siankoiszonka ,siano lub słoma  śruta swoja z mieszanki owsa  jęczmienia żyta i pszenżyta . rzepakowa. wysłodki buraczane , pszenmix oraz dodatki witaminowe od somatyki .drożdze soda i kreda .po kazdym doju krowy maja zasklepiane wymię . ostatnie wyniki z mleczarni tłuszcz 4,27 bialko 3,06  może ktoś pomoże co z tym zrobic jak obniżyć 
    • Przez CeZaRy29269
      Byk 280+ do 30 miesięcy co tp znaczy ?
    • Przez Michał123
      Dzień dobry, czy ktoś opasa bydło ziemniakami? Chciałbym dowiedzieć się od jakiego wieku można dawać ziemniaki i w jakich ilościach. Jako główna dawka pokarmowa, czy jako dodatek np. do kiszonki z kukurydzy?
    • Przez Radek65
      Dzień dobry, czy można krzyżować miedzy sobą Czerwonego i Czarnego Angusa? Chodzi mi o to czy należąc do związku hodowców bydła można krzyżować te 2 rodzaje bydła i czy nadal będzie to bydło czysto rasowe? Czy lepiej mieć jałówki Angusa a byka np. Simentala?
  • Dodaj nową pozycję...
v