Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Przed chwilą, artek27 napisał:

Dla niego dzisiaj nie ma co wierzyc w to co mowi. On po odpuscie to majaczy😉

Tylko 0,7 na łeb

Opublikowano
Kentar napisał:

Byki poszly wszystkie w O klasie i tusza kazdego przekroczyla wymagane minimum 280kg miesa wiec mozna je policzyc razem. Jalowki maja 3 czasem 4 progi miesa stad mogly zostac rozpisane oddzielnie. Aczkolwiek z bykami nie jest to normalna sytuacja. Chyba chodzilo o to, zebys nie doszedl ile na ktorym Cie wy***ali. :)

Nie wiem czy mnie wyrolowali, ale odniosłem takie wrażenie. Ubojnia odbiera bydło, nie zostawia żadnego pokwitowania. Później to tylko loteria ile Ci mięsa naliczą i w jakiej cenie za nie zapłacą. Taki to teraz biznes:(

Opublikowano

Do Węgrzynowa pojechały? Jeśli tak to wybicia tam podawali jak oddawałem krowy. Maila nie podawałeś, żeby wysłi Ci rozliczenie? Przekwas tam dalej wycenia?

Opublikowano
1 godzinę temu, bobienko napisał:

Ja już likwduję całkowicie to gówno,nie wrócę do chodowli choćby byk był po 20 za R.Tak dla waszego info pewna firma oferuje za jałówkę do 24 miesięcy 13,3 za r

13.9 za u więc coś na rzeczy jest cena minimalna

Wrócisz wrócisz to jest silniejsze niż narkotyk 😊

Opublikowano
Thomas2135 napisał:

Do Węgrzynowa pojechały? Jeśli tak to wybicia tam podawali jak oddawałem krowy. Maila nie podawałeś, żeby wysłi Ci rozliczenie? Przekwas tam dalej wycenia?

Chyba najlepsza ubojnia w Polsce:) Szkoda tylko że chyba najlepsza w przekretach...

• Like 1
Opublikowano
Aktis napisał:

@Thomas2135 Tak do Węgrzynowa. Ojciec był jak przyjechali je zabrać. Nie podał im maila. Nie wiem czy go o maila pytali.

To dzwon bo może jakaś sztuka na utylizacje poszła bo tam często i gęsto się to zdarza.

Opublikowano

Podejrzewam, ze kolega dostal tylko fakture, nie rozliczenie. Wtedy to normalne, ze byki poszly w jednej pozycji na fakture. No ale musialby kolega pokazac zeby bylo wiadomo co i jak.

Opublikowano
1 godzinę temu, soltys48 napisał:

11.8 za O u Biernackich 

bobienko nie rezygnuj z hodowli zobacz jakie szałowe ceny)))))))) Sołtysowi normalnie aż z wrażenia spodnie z tyłka zjachały)))))) 

Opublikowano
14 minut temu, zbitom793 napisał:

Nie Heniu tylko prezes zakladu Grzegorz  M.

Ok źle napisałem

Opublikowano
50 minut temu, Rolnik7343 napisał:

Po kolei firmy się kończą 

Rolnik poczytaj sobie więcej a nie durnoty piszesz.  ZM Henryk Kania wyprowadzały kasę za żywiec i kredyty bankowe do jakiegoś lipnego funduszu  który świadczył im lewe usługi.  To zaplanowane dymanie banków i rolników. Kania padnie a lewy fundusz kupi linie produkcyjne  i ubojnie za 1/10 wartości a banki i rolniczy zostaną z fakturami którymi sie można podetrzeć. 

Tam cały zarząd i rodzina kani do pierdla i konfiskata majątku.  Rolnik7343 trzeba umieć rozróznić bankructwo od oszustwa tu mamy do czynienia z oszustwem i nie ma czego żałować. Za pare lat taki sam myk zrobi Biernacki 

Opublikowano (edytowane)

wczoraj w którymś z tematów forum podano link do licytacji komorniczej sad 180 ha .  wraz z budynkami , z pobieżnej anlizy wyglada i tamto na przekręt , i tam również rolnicy stratni bo była to grupa  producentów , ale miejsza z tym firmy w polsce nie bankrutują zbyt czest a konczą działalność po kredytach lub pomocy finansowej liczonej  w mln.  zł

Edytowane przez jarecki
Opublikowano (edytowane)
34 minuty temu, kanalia36 napisał:

Rolnik poczytaj sobie więcej a nie durnoty piszesz.  ZM Henryk Kania wyprowadzały kasę za żywiec i kredyty bankowe do jakiegoś lipnego funduszu  który świadczył im lewe usługi.  To zaplanowane dymanie banków i rolników. Kania padnie a lewy fundusz kupi linie produkcyjne  i ubojnie za 1/10 wartości a banki i rolniczy zostaną z fakturami którymi sie można podetrzeć. 

Tam cały zarząd i rodzina kani do pierdla i konfiskata majątku.  Rolnik7343 trzeba umieć rozróznić bankructwo od oszustwa tu mamy do czynienia z oszustwem i nie ma czego żałować. Za pare lat taki sam myk zrobi Biernacki 

no a myślisz że Nowak to czemu bankrutuje ?

Edytowane przez Rolnik7343
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Romas11
      Sprzedam Byczki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg,  Jalówki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg i Celiaki  byczki ras mięsnych  i mlecznych 70-130kg ,Jalówki 70-130 kg. Znajduje się w Łomży .
      605978048

• Przez 4porucznik01
      witam . mam ostatnio problem z somatyką u bydła . nie które sztuki z dnia na dzien maja wyższa liczbe komórek . nie wiem czym to jest spowodowane . dawka paszowa sie nie zmieniła jest taka sama . kukurydza ,siankoiszonka ,siano lub słoma  śruta swoja z mieszanki owsa  jęczmienia żyta i pszenżyta . rzepakowa. wysłodki buraczane , pszenmix oraz dodatki witaminowe od somatyki .drożdze soda i kreda .po kazdym doju krowy maja zasklepiane wymię . ostatnie wyniki z mleczarni tłuszcz 4,27 bialko 3,06  może ktoś pomoże co z tym zrobic jak obniżyć 
    • Przez CeZaRy29269
      Byk 280+ do 30 miesięcy co tp znaczy ?
    • Przez Michał123
      Dzień dobry, czy ktoś opasa bydło ziemniakami? Chciałbym dowiedzieć się od jakiego wieku można dawać ziemniaki i w jakich ilościach. Jako główna dawka pokarmowa, czy jako dodatek np. do kiszonki z kukurydzy?
    • Przez Radek65
      Dzień dobry, czy można krzyżować miedzy sobą Czerwonego i Czarnego Angusa? Chodzi mi o to czy należąc do związku hodowców bydła można krzyżować te 2 rodzaje bydła i czy nadal będzie to bydło czysto rasowe? Czy lepiej mieć jałówki Angusa a byka np. Simentala?
  • Dodaj nową pozycję...
v