Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zarzekałem sie ze nigdy wiecej byków nie kupię Ale totalny zastój nikt ani o kiszonke ani o siano nie zapyta Chyba bedzie trza coś kupić pamietam kiedyś zawsze jak cielaki tanio kupowałem to jak urosły w dobrej cenie sprzedawałem 

Opublikowano

ch*j z tym😆idę do stolarza meble robić.

szafy,kuchnie i szafeczki,dla kochanki i żoneczki,komu komu bo idę do domu 

Opublikowano
5 minut temu, marijusz napisał:

ja kiedys zajechalem do takiego co miał 80 sztuk do sprzedania w dobrej cenie Ale zobaczyłem obraz nedzy i rozpaczy (3 w agoni ) nie kupiłem żadnego

a ja lubie takie zabiedzone kupować

Opublikowano
Przed chwilą, bobienko napisał:

ch*j z tym😆idę do stolarza meble robić.

szafy,kuchnie i szafeczki,dla kochanki i żoneczki,komu komu bo idę do domu 

Pierdzielisz😊 to ja dwa lata temu taką robotę dla byków jebłem😀

Opublikowano
13 minut temu, soltys48 napisał:

i z tym też będzie płacz

jałówki bardziej stabilniejsze cenowo, tańsze cielaki no i spokojniejsze są
a tak jak np. teraz to na jałówkach lepiej sie wychodzi niż na bykach

Opublikowano

mi tego  nie tłumacz, przewiduje jednak że za 2 to się odwróci

Przed chwilą, marijusz napisał:

wiesz sam ze mały cielak to dwa dni sraki i problem z papierami

dlatego to ma być starszy biedny cielak

Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, Rolnik7343 napisał:

Moje jakieś pojebane,w kojcu spokojne ale jak trzeba którąś zbadać czy zaszczepić to ja pier**lę

Edytowane przez bobienko
Opublikowano

trafiają sie głupie .... wiosną do 5 simentali które chodziły od początku na luzie "dorzuciłem" 2szt. LM i 2szt. BBB i na jedną jałówkę po belgu tak sie uwzięły że po kilku dniach musiałem ją z powrotem do obory zabrać bo aż popuchnięta była ... nie dość że nie pozwalały jej żeby sie najadła to jeszcze ciągle ją tłukły

Opublikowano
42 minuty temu, Rolnik7343 napisał:

Tak podpowiada logika. A zaklady ta logike by wykorzystaly tak, ze zaraz jaloweczka by sie z bykiem scigala z cena w strone krowy.

Opublikowano
9 godzin temu, marijusz napisał:

a opowiem wam lepszy numer Dzis przychodzi sąsiad i mówi że ma jakiegos czerwono białego byczka do sprzedania bo wczoraj przyjechali ci od cielaków z Wyszkowa ale obejrzeli jego cielaka i u sąsiada dwa i powiedzieli ze nie wezma bo wagi zapomnieli na samochód wstawić A podobno widać było że na samochodzie jakieś cielaki łażą To albo biorą tylko miesne albo tylko jałowki !

Oni nie mają zbytu na hfy... wiem bo dzwonili i mówil, że za 8-9 zł brutto sprzeda. 

Opublikowano
55 minut temu, rolnik34 napisał:

bylem widzialem padlina

A byłeś na głównym gospodarstwie? Bo ma jeszcze ,,oddziały,,tam to się dopiero dzieje😅

Opublikowano (edytowane)
12 godzin temu, Kentar napisał:

Ale handlarz jaki by nie byl to k**wa i zlodziej z zasady... :)

Kentar a czego się dziwisz ??? nikt cnotliwy burdel mamom nie zostaje, heheheh  jak handlarz by był uczciwy to by w handel się nie bawił, bo by go sumienie zagryzło , a wiadomo ani handlarza ani burdel mamy nic takiego nawet nie łaskocze. 

p.s bobienko 50 zł za cielaka to własciwa cena tyle ze cielak ma wygladać jak te ze zdjecia sołtysa. 

Edytowane przez Gość
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Romas11
      Sprzedam Byczki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg,  Jalówki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg i Celiaki  byczki ras mięsnych  i mlecznych 70-130kg ,Jalówki 70-130 kg. Znajduje się w Łomży .
      605978048

• Przez 4porucznik01
      witam . mam ostatnio problem z somatyką u bydła . nie które sztuki z dnia na dzien maja wyższa liczbe komórek . nie wiem czym to jest spowodowane . dawka paszowa sie nie zmieniła jest taka sama . kukurydza ,siankoiszonka ,siano lub słoma  śruta swoja z mieszanki owsa  jęczmienia żyta i pszenżyta . rzepakowa. wysłodki buraczane , pszenmix oraz dodatki witaminowe od somatyki .drożdze soda i kreda .po kazdym doju krowy maja zasklepiane wymię . ostatnie wyniki z mleczarni tłuszcz 4,27 bialko 3,06  może ktoś pomoże co z tym zrobic jak obniżyć 
    • Przez CeZaRy29269
      Byk 280+ do 30 miesięcy co tp znaczy ?
    • Przez Michał123
      Dzień dobry, czy ktoś opasa bydło ziemniakami? Chciałbym dowiedzieć się od jakiego wieku można dawać ziemniaki i w jakich ilościach. Jako główna dawka pokarmowa, czy jako dodatek np. do kiszonki z kukurydzy?
    • Przez Radek65
      Dzień dobry, czy można krzyżować miedzy sobą Czerwonego i Czarnego Angusa? Chodzi mi o to czy należąc do związku hodowców bydła można krzyżować te 2 rodzaje bydła i czy nadal będzie to bydło czysto rasowe? Czy lepiej mieć jałówki Angusa a byka np. Simentala?
  • Dodaj nową pozycję...
v