Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
27 minut temu, Kamilek1 napisał:

Jaka ubojnia tak dobrze placi?

Rafalex

1 godzinę temu, Berthold napisał:

Super hfy 7,30 plus vat... Oczywiście cena w Euro... Sorry ale wsadzilbym to do bajek... Gdybym nie przypuszczał że pewnie wazyli na swojej wadze i skitka 8 %... 

Co ty na to Sołtys...? Słyszałeś coś o super Hf ach po 7,30 plus vat? Czy nam się drugi cenników Jarek szykuje? 😀😀😀

Akurat sołtys wie do kogo ja oddaje bo sam z nimi handlował 😉

1 godzinę temu, Berthold napisał:

Dzięki Adam... Ale się uśmiałem... Hahahahahabah

Tylko się k***a nie uduś , waga moja , skitki 6% bo poidła i tmr do woli więc nie ma z czego. 

received_486342798850245.jpeg

1 godzinę temu, AdamRo napisał:

Wbrew pozorom są takie krowy.

Zmieniam zdanie na temat S-ki, hfy kolegi cybulaka musiały łapać klase S.

Trenuj to może też będziesz takie miał i tyle zapłacą. 

Opublikowano
4 godziny temu, soltys48 napisał:

Mieszaniec BD/SM kapitalnie umięśnione 

Cena w jerło,mnie słuchy doszły że mocno ciężka krowa na Hiszpanię ciut drożej jedzie

Mocno ciężką to 8 czy 9 z przodu? Tylko waga czy i forma musi byc?  I ciut drożej to ile? Pozbył bym się paru sztuk bo za gęsto w chlewach.

4 godziny temu, soltys48 napisał:

Ja to się nie znam,

Sam mia lem CZARNO-BIAŁEGO  ponad tone

Możesz skrzynkę ciut opróżnić mam pytanie

Ja widziałem czystego hf na własne oczy 1030 kilo. U mnie w oborze maks. Hf  830 teraz ncb stoi 870. Swoją drogą fajnie wygląda taki misio😛 

Opublikowano
7 godzin temu, Cybulek17 napisał:

Rafalex

Akurat sołtys wie do kogo ja oddaje bo sam z nimi handlował 😉

Tylko się k***a nie uduś , waga moja , skitki 6% bo poidła i tmr do woli więc nie ma z czego. 

received_486342798850245.jpeg

Trenuj to może też będziesz takie miał i tyle zapłacą. 

Ty się marnujesz w rolnictwie...  Z takimi cenami skup otwórz... Przytniesz złotówkę na kilogramie z takimi wtykami w Ubojni i zanim się obejrzysz będziemy wszyscy mówić na ciebie PAN CYBULEK... Ale zresztą... Ta siedemnastka z tyłu wszystko wyjaśnia. Pozdrawiam serdecznie

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Przecież widać od razu że to fake zdjęcie. Podpisał się jako cybulek, a nie cybulek17. Haha nice try. Nie z nami te numery. 😂

Edytowane przez komizmo
  • Haha 2
Opublikowano
5 godzin temu, damian007 napisał:

Mocno ciężką to 8 czy 9 z przodu? Tylko waga czy i forma musi byc?  I ciut drożej to ile? Pozbył bym się paru sztuk bo za gęsto w chlewach.

Ja widziałem czystego hf na własne oczy 1030 kilo. U mnie w oborze maks. Hf  830 teraz ncb stoi 870. Swoją drogą fajnie wygląda taki misio😛 

Jak hf to przypuszam że pod 9

Zdjęcie mojego rekordzisty tu wstawiłem miał 1110kg

Opublikowano
15 godzin temu, gregor12841 napisał:

widzieliście jak bodajże w iranie reagują na niskie ceny skupu bydła? wczoraj w tv coś było to zadyma jak wuj

Na pewno w Iranie? Ja w agrobiznesie widziałem jak mówili o protestach w Irlandii przeciw niskim cenom skupu bydła.

Opublikowano
23 minuty temu, soltys48 napisał:

Byki z rekordowymi wagami max 6 zł.

Sołtys, czytałeś na priwie cenniki ?

Opublikowano
10 godzin temu, AdamRo napisał:

S-ki w Polsce nie ma.

Nie świruj 😊 wystarczy chuda kość i dużo mięcha plus wzorzec rasy i masz S, tylko taki as prędzej złamie nogę niż da się wytuczyć do właściwej wagi, no i w nie każdej rasie mięsnej. 

Opublikowano

jak każda moda przeminie ,l były jajka niezdrowe , margaryna zamiast masła , to i wegaburgery  bedą modne i przeminą , zresztą prawie każda sieć wieksza ma burery warzywne w menu .

Opublikowano
3 minuty temu, jarecki napisał:

jak każda moda przeminie ,l były jajka niezdrowe , margaryna zamiast masła , to i wegaburgery  bedą modne i przeminą , zresztą prawie każda sieć wieksza ma burery warzywne w menu .

a widziałeś tą tabelke ? jajko można zastąpić bananem 😆 ciekawe jak smakuje jajecznica z banana

Opublikowano
AdamRo napisał:

23 minuty temu, soltys48 napisał:

Byki z rekordowymi wagami max 6 zł.

Sołtys, czytałeś na priwie cenniki ?

Wstaw na ogólnym cennik a nie wybrancom wysylasz. Chyba że jako handlarze macie swój;)

• Like 3
Opublikowano
23 minuty temu, Rolnik7343 napisał:

a widziałeś tą tabelke ? jajko można zastąpić bananem 😆 ciekawe jak smakuje jajecznica z banana

To tak jakbyś chciał zastąpić śrutę sojową, śruta z żyta.  

Opublikowano
Przed chwilą, bobienko napisał:

S klasa występuje u bydla? EUROP 

S to u świń chyba 

Występuje , 100% bbb łapie S.

20 minut temu, JarekBazydlo napisał:

Wstaw na ogólnym cennik a nie wybrancom wysylasz. Chyba że jako handlarze macie swój;)

Czytaj wcześniej, podałem.

Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, Adrian_K_90 napisał:

To tak jakbyś chciał zastąpić śrutę sojową, śruta z żyta.  

a z drugiej strony ... i tym i tym sie naźrą 😅

Edytowane przez Rolnik7343
Opublikowano
10 minut temu, Cybulek17 napisał:

Wszyscy krzyczą przeciw tym LGBT, a już na samym agrofoto ilu można znaleźć takich co lubią być w dupe dymani 😆

Nie pisz takich zeczy bo są dzieci na tym forum i mogą się zarazić... Na przykład taki Cybulek, nauczy się i będzie powtarzał... 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Romas11
      Sprzedam Byczki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg,  Jalówki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg i Celiaki  byczki ras mięsnych  i mlecznych 70-130kg ,Jalówki 70-130 kg. Znajduje się w Łomży .
      605978048

• Przez 4porucznik01
      witam . mam ostatnio problem z somatyką u bydła . nie które sztuki z dnia na dzien maja wyższa liczbe komórek . nie wiem czym to jest spowodowane . dawka paszowa sie nie zmieniła jest taka sama . kukurydza ,siankoiszonka ,siano lub słoma  śruta swoja z mieszanki owsa  jęczmienia żyta i pszenżyta . rzepakowa. wysłodki buraczane , pszenmix oraz dodatki witaminowe od somatyki .drożdze soda i kreda .po kazdym doju krowy maja zasklepiane wymię . ostatnie wyniki z mleczarni tłuszcz 4,27 bialko 3,06  może ktoś pomoże co z tym zrobic jak obniżyć 
    • Przez CeZaRy29269
      Byk 280+ do 30 miesięcy co tp znaczy ?
    • Przez Michał123
      Dzień dobry, czy ktoś opasa bydło ziemniakami? Chciałbym dowiedzieć się od jakiego wieku można dawać ziemniaki i w jakich ilościach. Jako główna dawka pokarmowa, czy jako dodatek np. do kiszonki z kukurydzy?
    • Przez Radek65
      Dzień dobry, czy można krzyżować miedzy sobą Czerwonego i Czarnego Angusa? Chodzi mi o to czy należąc do związku hodowców bydła można krzyżować te 2 rodzaje bydła i czy nadal będzie to bydło czysto rasowe? Czy lepiej mieć jałówki Angusa a byka np. Simentala?
  • Dodaj nową pozycję...
v