Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

smrody do psa droższe od kilograma zywego byka,kpina,ciekawe co będą przerabiac jak ludzie przestana hodowac bydlo bo to nie swinki ze się sprowadzi póltusze i przerobi na kiełbaski chyba ze zostaną większe masarnie typu Biernacki który będzie hdował pod siebie bydlo 

Opublikowano
6 godzin temu, przemek28_28 napisał:

Ty to po której stronie jestes? My mamy sprzedać po kosztach albo dołożyć a j**ane ch*je bedą mercedesami sie wozic?

Ja jestem jak stringi  😎

Kto nosi ten wie 😁

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
37 minut temu, AdamRo napisał:

Ja jestem jak stringi  😎

Kto nosi ten wie 😁

Czyli jak stringi czyścisz rów?😀

Polki jadły kasztany szejków za euro a ty za złotówki ubojni😂

Edytowane przez przemek28_28
Opublikowano
12 minut temu, Berthold napisał:

Panowie ( i Panie 😎) wielka prośba... Jakieś opinie o firmie Bykpol z Żakowa? Mają przyjechać byki wycenić. Ktoś współpracował z nimi...??? 

Jakie te byczki masz???

Opublikowano
5 godzin temu, kanalia36 napisał:

Kris i teraz twój byk leko licząć da 350 kg mięska po 30-45zł za kg. więc taki Pan Biernacki dostanie za jego mięso 10500-15750 zł!!!!!. Ja rozumiem ze on ma koszty. ale nikt mi nie powie ze aż 10 tys zł!!!!!! na byku. Wiec p[owiec sam nie czujesz się wariatem ze po 2 latach dostałeś 30% wartości byka.?????

Tyran. Weź no Ty jutro telefon, zadzwoń do Biernackiego i powiedz że chcesz kupić byka na haku. Potem napisz za ile chciał Ci sprzedać. 

Jestem pewien że przestaniesz pisać bzdury.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Romas11
      Sprzedam Byczki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg,  Jalówki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg i Celiaki  byczki ras mięsnych  i mlecznych 70-130kg ,Jalówki 70-130 kg. Znajduje się w Łomży .
      605978048

• Przez 4porucznik01
      witam . mam ostatnio problem z somatyką u bydła . nie które sztuki z dnia na dzien maja wyższa liczbe komórek . nie wiem czym to jest spowodowane . dawka paszowa sie nie zmieniła jest taka sama . kukurydza ,siankoiszonka ,siano lub słoma  śruta swoja z mieszanki owsa  jęczmienia żyta i pszenżyta . rzepakowa. wysłodki buraczane , pszenmix oraz dodatki witaminowe od somatyki .drożdze soda i kreda .po kazdym doju krowy maja zasklepiane wymię . ostatnie wyniki z mleczarni tłuszcz 4,27 bialko 3,06  może ktoś pomoże co z tym zrobic jak obniżyć 
    • Przez CeZaRy29269
      Byk 280+ do 30 miesięcy co tp znaczy ?
    • Przez Michał123
      Dzień dobry, czy ktoś opasa bydło ziemniakami? Chciałbym dowiedzieć się od jakiego wieku można dawać ziemniaki i w jakich ilościach. Jako główna dawka pokarmowa, czy jako dodatek np. do kiszonki z kukurydzy?
    • Przez Radek65
      Dzień dobry, czy można krzyżować miedzy sobą Czerwonego i Czarnego Angusa? Chodzi mi o to czy należąc do związku hodowców bydła można krzyżować te 2 rodzaje bydła i czy nadal będzie to bydło czysto rasowe? Czy lepiej mieć jałówki Angusa a byka np. Simentala?
  • Dodaj nową pozycję...
v